M-Vision HD200 firmwares

Δεν χάνεις τίποτα να τον στείλεις, μπορεί να είναι και κάτι απλό !!!!

Το σίγουρο είναι ότι πριν κάνει κάτι στον δέκτη θα σε ενημερώσει για το κόστος....

Τον έχω πάρει και αυτόν και μου είπε να το στείλω εκεί.(Αθήνα). Δε μου είπε ακριβώς τι παίζετε.

Στείλτον, θα σου το φτιάξει, είχα και εγώ παλαιότερα προβλημα με την hdmi στον 200αρη, και μου τον έφτιαξε μια χαρά...

Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα...

Έχω ένα πρόβλημα με έναν HD-200 και θα ήθελα τη βοήθειά σας...

Είχα το δέκτη σε stand-by για αρκετό καιρό (εβδομάδες) και κάποια στιγμή παρατήρησα ότι το display του δε δείχνει τίποτε. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να τον κλείσω και να τον ξανανοίξω (η καλή συνήθεια που αποκτά κανείς από τους υπολογιστές) κι εκεί διαπίστωσα ότι ο δέκτης έβραζε στην κυριολεξία. Δεν είδα αποτέλεσμα με το restart κι αποφάσισα να τον αφήσω να κρυώσει αλλά καμία διαφορά...

Το μόνο που μου δείχνει ότι ο δέκτης ζει είναι το πράσινο λαμπάκι αριστερά από το display που ανάβει. Κατά τα άλλα ούτε το display δείχνει τίποτε, ούτε σήμα έρχεται στην τηλεόραση... Σκέφτηκα το τροφοδοτικό του (από παλιά εμπειρία με άλλο δέκτη) αλλά δε δείχνει (οπτικά τουλάχιστον) να έχει πρόβλημα. Δοκίμασα, επίσης, να τον επαναφέρω από τη σειριακή με ένα tool που κατέβασα αλλά ούτε εκεί αποκρίνεται...

Καμιά ιδέα; Μήπως έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα σε κάποιον από σας;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας...

Γιώργος

Καλησπέρα...

Το πρόβλημα, τελικά, ήταν στο τροφοδοτικό... Μετά από υπόδειξη του καταστήματος αγοράς του δέκτη άλλαξα δύο "φουσκωμένους" (αν και όχι "σκασμένους") πυκνωτές και ο δέκτης... συνήλθε! Ενημερωτικά, το πρόβλημα ήταν στους εξής πυκνωτές:

- C18 (1000μF 16V 105oC) και
- C20 (1000μF 6.3V 105oC)

Επειδή δε μπόρεσα να βρω 1000μF στα 6.3V χρησιμοποίησα δύο 1000μF στα 16V.

Να είστε όλοι καλά...

Γιώργος

Καλησπέρα...

Το πρόβλημα, τελικά, ήταν στο τροφοδοτικό... Μετά από υπόδειξη του καταστήματος αγοράς του δέκτη άλλαξα δύο "φουσκωμένους" (αν και όχι "σκασμένους") πυκνωτές και ο δέκτης... συνήλθε! Ενημερωτικά, το πρόβλημα ήταν στους εξής πυκνωτές:

- C18 (1000μF 16V 105oC) και
- C20 (1000μF 6.3V 105oC)

Επειδή δε μπόρεσα να βρω 1000μF στα 6.3V χρησιμοποίησα δύο 1000μF στα 16V.

Να είστε όλοι καλά...

Γιώργος

Να ξερεις φιλε Γιωργο οτι οποιοδηποτε κυκλωμα ζεσταινεται αρκετα καποια στιγμη θα του αδιασουν πυκνωτες. Το οτι εβαλες σε μεγαλυτερη ταση δεν ειναι προβλημα, καθε αλλο, το μονο μειον ειναι οτι οσο μεγαλωνει η ταση ενος ηλεκτρολυτικου μεγαλωνει και το μεγεθος του. Αφου χωρεσε ολα καλα.
Το σημαντικο ειναι η θερμοκρασια, ελπιζω να βρηκες στους 105 βαθμους και να μην εβαλες 85αρηδες γιατι δεν θα κρατησουν ουτε 2-3 μηνες.

Φίλε blaroko σ' ευχαριστώ για την απάντηση... Λογικό ακούγεται αυτό που λες... Αυτό που δεν είχα καταλάβει από την αρχή και αυτός ήταν και ο λόγος που είπα στο πρώτο post ότι το τροφοδοτικό δείχνει (οπτικά) να είναι εντάξει είναι ότι το πρόβλημα μπορεί να υπάρχει και πριν "σκάσουν" οι πυκνωτές... Στη δική μου περίπτωση ήταν απλά "φουσκωμένοι" αλλά αυτό ήταν αρκετό...

Ναι, στους 105 είναι και οι δύο που έβαλα... Παρόλα αυτά για την ώρα κλείνω το δέκτη από πίσω όταν δεν τον χρησιμοποιώ και δεν τον αφήνω σε stand-by... Είναι λίγο βάρβαρο αυτό, το ξέρω, ειδικά άμα μάθει κανείς στον καναπέ και το τηλεκοντρόλ αλλά όπως λέει κι ο λαός όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι... :smile:

Να είστε όλοι καλά...

Γιώργος

Φίλε blaroko σ' ευχαριστώ για την απάντηση... Λογικό ακούγεται αυτό που λες... Αυτό που δεν είχα καταλάβει από την αρχή και αυτός ήταν και ο λόγος που είπα στο πρώτο post ότι το τροφοδοτικό δείχνει (οπτικά) να είναι εντάξει είναι ότι το πρόβλημα μπορεί να υπάρχει και πριν "σκάσουν" οι πυκνωτές... Στη δική μου περίπτωση ήταν απλά "φουσκωμένοι" αλλά αυτό ήταν αρκετό...

Ναι, στους 105 είναι και οι δύο που έβαλα... Παρόλα αυτά για την ώρα κλείνω το δέκτη από πίσω όταν δεν τον χρησιμοποιώ και δεν τον αφήνω σε stand-by... Είναι λίγο βάρβαρο αυτό, το ξέρω, ειδικά άμα μάθει κανείς στον καναπέ και το τηλεκοντρόλ αλλά όπως λέει κι ο λαός όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι... :smile:

Να είστε όλοι καλά...

Γιώργος

Η καλυτερη λυση ειναι αν μπορεις να βαλεις απο πανω ενα ανεμιστηρακι να τραβαει εξω (πανω) τη θερμοτητα. Μπορεις να τον τροφοδοτησεις απο καποια ταση ελεγχου που πιθανον βγαζει ο δεκτης το ιδανικο με 5v ωστε να ειναι και αθορυβος (δεν τον εχω - γι αυτο και δεν ειδα την ερωτηση σου εγκαιρα για να σου πω "κοιτα πυκνωτες", αλλα την ειδα μαζι με την λυση).

Ο πυκνωτης θα σκασει οταν δεχθει μεγαλυτερη ταση απο την ταση λειτουργιας. Οταν αδειαζει ενας πυκνωτης απο παλαιοτητα ή/και υπερθερμανση, συνηθως φουσκωνει πανω, απο ελαχιστα μεχρι πολυ ενω πολλες φορες μπορει ακομα και να μην εχει φουσκωσει καθολου! Οταν υπαρχει βλαβη σε πυκνωτη (που ειναι παρα πολυ συχνο) στατιστικα οι "σκασμενοι" σε σχεση με τους "ασκαστους" ειναι 1 στους 50. Απο εδω και περα θα ξερεις τι θα κοιτας πρωτο σε παρομοιες περιπτωσεις. ;)

Να σαι καλα!