m42 φακός σε pentax k-x

Ευχαριστώ παιδιά!
Έχω από παλιούς δυό κομμάτια της σειράς Μ (Pentax) και Kenlock 28άρη με άρμοση Κ, απομεινάρια από μιά ME Super που της έβγαλε τα μάτια ο γυιός μου, όταν ήταν πιτσιρίκι. Από ντόπια αγορά μεταχειρισμένων έχει κανείς εμπειρία; Αξίζει τον κόπο; Είμαι λίγο παλιός βλέπετε και αγορές με πιστωτικές (μπρρρ!) ή paypal δεν τις πάω.

Αν φοβασαι (καλα κανεις αν δεν ξερεις πως και τι) μπορεις να βγαλεις προπληρωμενες.Πας δλδ στην τραπεζα και λες θελω μια πιστωτικη με τοσα ευρω.Οταν την εξαντλησεις την πετας η κατι τετοιο (ρωτα στην τραπεζα) .
Το paypal ειναι ασφαλεστατο (εχω κανει αμετρητες αγορες εδω και πολλα χρονια αφου εγω κι'αν ειμαι παλιος) πολυ περισσοτερο κινδυνευεις στα φυσικης υποστασης καταστηματα με τις υποκλοπες απο τα ασυρματα μηχανηματα.
Κοιτα την ποικιλια σε φακους και συναφη καθως και τις τιμες στο ebay και θα δεις οτι αξιζει να το ψαξεις.

εχω τον πιο πανω φακο, κολλησα το διαφραγμα με..μπλου στικ! τον χρησιμοποιησα στην Κ 100, και στην Κ 10 Πενταχ,ρυθμιζω το διαφραγμα ,παταω το λοκ η το πρασιν κουμπακι, φωτομετραει στο συγκεκριμενο διαφραγμα και βρισκει την ταχυτητα, ομως απογοητεθτηκα,,εστιαζει πολυ δυσκολα..και μενει..ανεστιαστος οταν τον ρυθμιζω με την υπερεστιαση, γνωριζει κανεις γιατι?

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, για τον ρωσσικό 58/2 δεν αξίζει καν να ασχολείστε τόσο, είναι ένας φωτεινός φακός που για 20 ευρώ δεν θα μας χαλάσει, αυτό. Όχι να κάνουμε και μοντιφιές για να τον βάλουμε να δουλέψει...
Πόσο παραπάνω θα σας βγει ένας 50/1.7 που θα κουμπώνει κατευθείαν πάνω στη μηχανή σας, πια; Που δεν έχει καμία απολύτως σχέση σαν φακός με το χρέπι.

εχω τον πιο πανω φακο, κολλησα το διαφραγμα με..μπλου στικ! τον χρησιμοποιησα στην Κ 100, και στην Κ 10 Πενταχ,ρυθμιζω το διαφραγμα ,παταω το λοκ η το πρασιν κουμπακι, φωτομετραει στο συγκεκριμενο διαφραγμα και βρισκει την ταχυτητα, ομως απογοητεθτηκα,,εστιαζει πολυ δυσκολα..και μενει..ανεστιαστος οταν τον ρυθμιζω με την υπερεστιαση, γνωριζει κανεις γιατι?

Τι υπερεστίαση λέτε βρε παιδιά; Ένας 58αρης φακός σε 16αρι διάφραγμα έχει υπερεστιακή απόσταση γύρω στα 11μ, δηλαδή πρακτικά άπειρο! Να μη πούμε τίποτα για πιό ανοικτά διαφράγματα!

αυτό που μάλλον περιγράφει ο staurosly είναι πως έχει δαχτυλίδι μ42-Κ που δεν επιτρέπει εστίαση στο άπειρο. δε νομίζω να μπορεί να κάνει κατι γι αυτό πέρα απο το να προμηθευτεί δαχτυλίδι που έχει εστίαση στο άπειρο

για τον ηλιος 44 χιλ ελεγα!ναι! Δεν εσχολουμαι ιδιαιτερα μαζι του , εχω σταθερους της πενταχ , τακουμαρ, στα 50 κ 55 χιλ πολυ φωτεινους και της βιβιταρ..και ειναι πολυ καλοι