Μα ειναι καλά η να βάλω τις φωνές ???

Ξέχασες τα μεσημεριανάδικα.....εκεί δεν παίζουν τίποτα παραβιάσεις συνταγματικών διατάξεων για την ανθρώπινη υπόσταση της γυναίκας και της αξιοπρέπειάς της, όπου εξευτελίζεται καθημερινά το γυναικείο φύλο από 5-6 τσόκαρα τα οποία κάνουν ''κοινωνικά σχόλια'' για ό,τι κινείται, αναπνέει και φοράει φούστα.......οι μπάμιες τους μάραναν....
Προφανώς σκέφτηκαν ότι πιο εύκολα ''κόβεται'' μια διαφήμιση απ' ότι ολόκληρες εκπομπές, μην πω ολόκληρη η τηλεόραση.

Απάντηση: Re: Μα ειναι καλά η να βάλω τις φωνές ???

Νομίζω πως η εποχή του minority report θα έρθει πολύ πιο σύντομα από ότι νομίζουμε, αν δεν έχει ήδη έρθει και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι...

..

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=05/03/2011&s=o-typos-twn-hlwn

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_14/03/2011_1294591

Υ.Γ.
Σημαντικό:Aν οι αριστεροί ,οι φιλελευθεροι ,οι Ισραηλινοί(γιά αρνητές ολοκαυτώματος),οι Ελληνες(απέναντι σε Τούρκο πολίτη πού αρνείται τήν Γενοκτονια τών Αρμενιων ή τών Ποντίων ή την Σφαγή τής Σμύρνης) ζητούν τήν ποινικοποίηση τής γνώμης ακόμα και τού Πλεύρη υπάρχει πρόβλημα .
Η στραβά ειν''ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε..

Last edited:
Κανονικά θα έπρεπε αυτή η γραμματεία να ζητήσει την επιβολή της μπούργκας. Αν είναι δυνατόν να βρίσκεται οποιοδήποτε σημείο του γυναικείου σώματος σε κοινή θέα. Πολύ σεξιστικό, απαράδεκτο... :hippy:

Άσε τώρα που οι μπάμιες έτσι κι αλλιώς παραπέμπουν απευθείας σε σεξιστικά υπονοούμενα, θα πρέπει να καταργηθούν τελείως από το τραπέζι της ελληνικής (συνετής) οικογένειας... :HTEHETH63:

Re: Απάντηση: Re: Μα ειναι καλά η να βάλω τις φωνές ???

Για δώσε και σε μας πληροφορίες για το τι κονδύλια "ρούφηξε" η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων; Λες να εξαγοράστηκε από τη Vodafone; Σε κάθε περίπτωση, η Γ.Γ. αντέδρασε αργά. Άλλες ανεπίσημες οργανώσεις αντέδρασαν άμεσα. Αλλά πού να το δει αυτό κανείς;

Πιστεύεις ότι είναι εθελοντές;

Έχεις δίκιο! Τις δεκαετίες του 60 και του 70 έγραψαν μεγάλα πρεζόνια όπως ο Καστοριάδης, ο Αξελός, ο Marcuse, o Habermas, η Butler και πόσοι άλλοι (πληροφορίες μάλιστα λένε ότι απορρίφθησαν από κοινότητες επανένταξης με αποτέλεσμα να το ρίξουν στο...γράψιμο).

Οι δεκαετίες 60-70 είναι οι δεκαετίες της σεξουαλικής απελευθέρωσης η οποία πέρασε αλλά δεν ακούμπησε από την Ελλάδα.
Κοινόβια, Χίπυς, Sex drugs and Rock and Roll! :music-smiley-005:

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός μαύρου και ενός κουβά με σκατά; Μα φυσικά ο κουβάς!!!
Προς θεού, μην κατακρίνετε το χιούμορ των άλλων - μπορεί να χάσετε το σεβασμό τους.

Πέφτει μία κουτσουλιά στο κεφάλι του Γιωρίκα.
"Ρε Κωστίκα; Τι έχω στο κεφάλι μου;"
Κοιτάζει ο Κωστίκας καλά καλά...
"Σκατά!"
"Όχι μέσα ρε! Από πάνω!"

Ανέκδοτο που μου είπε ο πεθερός μου που κατάγεται από την Τραπεζούντα...

Αναφερόμουν γενικά. Το τι θα μάθει ο καθένας, δικό του ζήτημα

Δεν με απασχολεί...

....κινηματογράφος, μουσική, φωτογραφία, επί παντός επιστητού συζητήσεις. Θέματα only for men!

Υπάρχουν fora τα οποία είναι ολόκληρα μία μεγάλη "Επί παντός επιστητού".
Εδώ ο κόσμος δεν έρχεται ούτε για τα αθλητικά ούτε για την επί παντός.
Στη μουσική κατηγορία υπάρχουν αρκετές γυναίκες.
Όσο για τις ταινίες, οι περισσότερες γυναίκες στέλνουν τους άνδρες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για να μπορούν μετά να τους βρίζουν για την πατάτα που ενοικίασαν... :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μα ειναι καλά η να βάλω τις φωνές ???

Φυσικά και διαμαρτύρονται. Αλλά είναι "περιθωριάκες" ομάδες. Επομένως πού να ακουστούν;
Άλλωστε βλέπω και τι υποδοχή επιφυλλάσσεται και σε αυτή που ακούστηκε.

Φυσικά.
Είπαμε, και το χέσιμο πουλάει και προσφέρει γέλιο.

Τώρα αυτά που αναφέρει ο αγαπητός Karavan για τα 60's, τις σπουδές πάνω στα φύλα, ή τα φιλοσοφικά ρεύματα της περιόδου εκείνης, είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Και παίζουν πάντα ρόλο και οι συνθήκες που επικρατούν σε μια περίοδο. Να θυμηθούμε λοιπόν ότι εδώ στη χώρα μας στα 60's στα χωριά κρεμαγαν ακόμα τα ματωμένα σεντόνια στα παράθυρα (ακόμα και αν είχαν σφάξει κότα), γυναίκα χωρίς προίκα έμενε στο ράφι, ενώ η γυναικεία χειραφέτηση ήταν συνώνυμη της πορνείας. Έτσι για να ξέρουμε για τί ακριβώς μιλάμε...

Έτσι είναι. Αλλά από τη δεκαετία του 80 επήλθε μία σημαντική φιλελευθεροποίηση. Έκτοτε έχουν παρέλθει 30 χρόνια.

Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω γιατί άλλες περιπτώσεις ευτελισμού των γυναικών (έστω και με τη δική τους συμμετοχή) πρέπει να αποτελούν άλλοθι για κάθε ευτελισμό που ακολουθεί.

Εχει κανείς πληροφορίες αν οι παραγωγοί της μπάμιας έχουν κάνει καμμιά ανάλογη διαμαρτυρία?
Δεν μπορεί να μήν έχουν πληγεί τα οικονομικά τους συμφέροντα..:music-smiley-005::music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μα ειναι καλά η να βάλω τις φωνές ???

Φυσικά και διαμαρτύρονται. Αλλά είναι "περιθωριάκες" ομάδες. Επομένως πού να ακουστούν;
Άλλωστε βλέπω και τι υποδοχή επιφυλλάσσεται και σε αυτή που ακούστηκε.
Τη συγκεκριμένη διαφήμιση δε τη θεωρώ προσβλητική για το γυναικείο φύλο. Τις υπόλοιπες, που ανέφερα τις θεωρώ.
Μην ξεχνάμε ότι οι ίδιες οι γυναίκες είναι αυτές που χρησιμοποιούν τα ''κάλη'' τους για να προωθηθούν.

Έτσι είναι. Αλλά από τη δεκαετία του 80 επήλθε μία σημαντική φιλελευθεροποίηση. Έκτοτε έχουν παρέλθει 30 χρόνια.

Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω γιατί άλλες περιπτώσεις ευτελισμού των γυναικών (έστω και με τη δική τους συμμετοχή) πρέπει να αποτελούν άλλοθι για κάθε ευτελισμό που ακολουθεί.

Να με συγχωρείς αλλά στο διαφημιστκό εγώ αυτό που βλέπω είναι εξεφτελισμό του άντρα που η γυναίκα του τον ταϊζει κάτι που δεν θέλει και δεν έχει τα κότσια (δεν λέω @ρχίδι@ για να μην με πεις σεξιστή) να αντιδράσει. Η επιθυμία είναι δικάιωμα αναφαίρετο, ότι και αν επιθυμεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μα ειναι καλά η να βάλω τις φωνές ???

Δημήτρη σε παρακαλώ μην ξαναποστάρεις προσβλητικά μηνύματα που αφήνουν 1002 υπονοούμενα. Το αποτέλεσμα είναι να διπλασιάζονται και να γίνονται...2004!

Θέλεις να το συνεχίσεις?? Πολύ ωραία....

Εξήγησέ μου, λοιπόν, που κολλάνε τα μαθήματα σεξισμού και ισότητας των φύλων κάνοντας quote το δικό μου ποστ, που κολλάνε τα μαθήματα για το πότε ιδρύθηκε η πρώτη γυναικεία ομάδα σπουδών αλλά εμείς δεν μάθαμε τίποτα, που κολλάνε τα ''αστειάκια'' τύπου ''Εδώ ακόμα απολαμβάνουμε το χιούμορ που "πειράζει μόνο τους κομπλεξικούς" (ίσως και τους ομοφυλόφιλους έτσι'' και τέλος που κολλάει ο Χατζηδάκης και το κτήνος του με το ποστ μου καθώς και πως από αυτό που έγραψα λύθηκαν οι απορίες σου σχετικά με τη μικρή προσέλευση γυναικών στο φόρουμ.

Δηλαδή, μας λες φαλλοκράτες, πουριτανούς και μισογύνηδες και θες από πάνω να κάνεις και αστειάκια με το 2004..............

Αν θες ν' αρχίσω και 'γω τους χαρακτηρισμούς, δεν έχω πρόβλημα να το κάνω.

Κάνε μου, λοιπόν, σε παρακαλώ τη χάρη και γράφε, απλώς, τη γνώμη σου. Συμφωνείς με τη Γ.Γ. και το σκεπτικό της?? Με γεια σου με χαρά σου....κάνε το χωρίς να κολλάς ταμπέλες στο συνομιλητή σου, ούτε άμεσα ούτε με υπονοούμενα.

Θα πέσει ξύλο, για ένα πιάτο ...μπάμιες

ΥΓ Τώρα που το ξανασκέφτηκα, μήπως υπάρχει ... υπονοούμενο στη διαφήμιση (μπάμιες;;;;)

Όσο για την φιλελευθεροποίηση που αναφέρεις, εγώ δεν βλέπω τίποτα το φιλελεύθερο σε νόμους που επιβάλλουν μέσω ποσοστώσεων την ισότητα στα δύο φύλα. Τρανό παράδειγμα ο νόμος για την ποσόστωση στις εκλογές, με το 30% των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας να είναι υποχρεωτικά γυναίκες. Δηλαδή σεξιστική επιβολή στην επιλογή για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει. Ή για να στο κάνω πιο σαφές, το φύλο να αποτελεί από μόνο του κριτήριο -και με το νόμο παρακαλώ- για το ποια θα επιλεχθεί στη λίστα ενος κόμματος, πέρα από τα οποια υπόλοιπα αξιοκρατικά κριτήρια. Λες και οι γυναίκες -που είναι και πλειοψηφία- δεν μπορούν να επιβάλλουν αν θέλουν, μεγαλύτερη εκπροσώπηση τους στη Βουλή, μόνο με την ψήφο τους...

Σορρυ το ποστ είναι απάντηση στον Καραβαν.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=05/03/2011&s=o-typos-twn-hlwn

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_14/03/2011_1294591

Υ.Γ.
Σημαντικό:Aν οι αριστεροί ,οι φιλελευθεροι ,οι Ισραηλινοί(γιά αρνητές ολοκαυτώματος),οι Ελληνες(απέναντι σε Τούρκο πολίτη πού αρνείται τήν Γενοκτονια τών Αρμενιων ή τών Ποντίων ή την Σφαγή τής Σμύρνης) ζητούν τήν ποινικοποίηση τής γνώμης ακόμα και τού Πλεύρη υπάρχει πρόβλημα .
Η στραβά ειν''ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε..

Αυτο εννουσα και εγω Σπυρο...

Εχει κανείς πληροφορίες αν οι παραγωγοί της μπάμιας έχουν κάνει καμμιά ανάλογη διαμαρτυρία?
Δεν μπορεί να μήν έχουν πληγεί τα οικονομικά τους συμφέροντα..:music-smiley-005::music-smiley-005:

Που να δεις στη Φίνος Φιλμς.....

Στη ''χαρτοπαίχτρα'' υπάρχουν πολλές ατάκες του Βουτσά με μπάμιες για το....Γιαννάκη το γαμπρό του...;);)

Όσο για την φιλελευθεροποίηση που αναφέρεις, εγώ δεν βλέπω τίποτα το φιλελεύθερο σε νόμους που επιβάλλουν μέσω ποσοστώσεων την ισότητα στα δύο φύλα. Τρανό παράδειγμα ο νόμος για την ποσόστωση στις εκλογές, με το 30% των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας να είναι υποχρεωτικά γυναίκες. Δηλαδή σεξιστική επιβολή στην επιλογή για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει. Ή για να στο κάνω πιο σαφές, το φύλο να αποτελεί από μόνο του κριτήριο -και με το νόμο παρακαλώ- για το ποια θα επιλεχθεί στη λίστα ενος κόμματος, πέρα από τα οποια υπόλοιπα αξιοκρατικά κριτήρια. Λες και οι γυναίκες -που είναι και πλειοψηφία- δεν μπορούν να επιβάλλουν αν θέλουν, μεγαλύτερη εκπροσώπηση τους στη Βουλή, μόνο με την ψήφο τους...

+1000!