Μα κανένας δε θέλει να πουλήσει ακουστικά;

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627
Τελευταία χρειάστηκα ένα δεύτερο ζευγάρι ακουστικών.

Πήγα στο μαγαζί που ψωνίζω μηχανήματα και τους το κουβέντιασα. Με ενδιέφερε μία συγκεκριμένη Αμερικάνικη εταιρεία σε πρώτη φάση.

Έθεσαν λοιπόν το ερώτημα στον αντιπρόσωπο περί τιμής, διαθεσιμότητας ακρόασης και διαθεσιμότητας γενικώς. Στου κουφού την πόρτα. Απάντηση μετά από 6 μέρες, του στυλ "δεν τα έχουμε".

Τα παιδιά μου πρότειναν τα αρκετά φθηνότερα από αυτά που έψαχνα AKG K701 , για τα οποία η τιμή του αντιπροσώπου είναι 360 +ΦΠΑ....

Στο skroutz οι τιμές είναι από 360 μέχρι 410 Ευρώ.

Στο Thomann, αλλά και σε όλα τα Ευρωπαϊκά online μαγαζιά, η τιμή τους είναι 220-245 , πάντα με τα μεταφορικά, οπότε έβαλα hold.

Βρίσκω τον Έλληνα αντιπρόσωπο άλλης εταιρίας, για να παραγγείλω τα τοπ ακουστικά τους τιμής από 800-1000 ευρώ στην Ευρώπη.

Τα είχε προσφορά στο online shop, με παράδοση μία με δύο ημέρες, οπότε έβαλα παραγελία και πλήρωσα με κάρτα.

Τους τηλεφώνησα κιόλας και μου επιβεβαίωσαν ότι παραγγελία και χρέωση πιστωτικής πέρασαν κανονικά.

Περίμενα, περίμενα, τους έπαιρνα τηλέφωνο και μου έλεγαν ότι τα ακουστικά δεν τα έχουν, ότι θα τα φέρουν από Γερμανία και ότι θα με ειδοποιούσαν. Πάλι, ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ούτε ένα τηλέφωνο δε με πήραν!!!

Επικοινωνώ με άλλο (ΜΕΓΑΛΟ) αντιπρόσωπο για ακρόαση των τοπ ακουστικών τους. Δεν τα έχουνε για ακρόαση, αλλά είχαν το δεύτερο μοντέλο, στα 700 ευρώ, και θα μου το έστελναν στο κοντινό μου υποκατάστημα να το ακούσω.Μετά από 12 ημέρες, τα ακουστικά δεν είχαν έρθει ακόμη.

Παράγγειλα λοιπόν τα Κ701 με 225 ευρώ από Thomann και ησύχασα.

Κατανοώ ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά, αλλά με τέτοια στάση θα αναστραφεί το κλίμα;

Σαν τον άλλον που τον έχω πάρει από το καλοκαίρι τρεις φορές τηλέφωνο για να μου φέρει για ακρόαση μηχάνημα των 4000 ευρώ για άμεση αγορά, και δεν έχει ασχοληθεί!!!!

Φταίω εγώ λοιπόν αν ψωνίζω αποκλειστικά online;
Παίρνεις ότι γουστάρεις και αν δε σου αρέσει , το γυρνάς πίσω και ξεμπέρδεψες!

ΥΓ, στρώνω τα AKG και θα ανεβάσω σύντομα ανάλυση πως ακούγονται συνδεδεμένα σε

1) Zodiac Antelope
2) Xonar Essence STX
3) Mcintosh C2200 προενισχυτή λυχνίας και
4) B&K Sonata Pro10 προενισχυτή τρανζιστοράτο 20ετίας.

Έχω κι εγώ περιέργεια πόσο επηρεάζει ο ενισχυτής τον ήχο τους!!!!

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα με τη διαφορά τιμών μεταξύ ελληνικών μαγαζιών και online.Τουλάχιστον να υπάρχει normal διαθεσιμότητα και παραπλήσιες τιμές για να μπορούμε να στηρίζουμε και μεις τα ελληνικά μαγαζιά.
Έχω παραγγείλει τα k550 και λογικά μες στη βδομάδα θα τα έχω γιατί δεν τα έχει φέρει ακόμα η αντιπροσωπεία.Τουλάχιστον αυτά τα βρήκα περίπου στα 180 εδώ φτηνότερα απ'έξω δηλαδή και το μαγαζί από τα οποίο θα τα πάρω είναι άψογος επαγγελματίας .
Όταν διαθέτεις μετρητά για αγορές αξίας θες και την ανάλογη αντιμετώπιση και ευτυχώς αν ψάξεις βρίσκεις σωστούς επαγγελματίες.

Re: Μα κανένας δε θέιλει να πουλήσει ακουστικά;

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα με τη διαφορά τιμών μεταξύ ελληνικών μαγαζιών και online.Τουλάχιστον να υπάρχει normal διαθεσιμότητα και παραπλήσιες τιμές για να μπορούμε να στηρίζουμε και μεις τα ελληνικά μαγαζιά.
Έχω παραγγείλει τα k550 και λογικά μες στη βδομάδα θα τα έχω γιατί δεν τα έχει φέρει ακόμα η αντιπροσωπεία.Τουλάχιστον αυτά τα βρήκα περίπου στα 180 εδώ φτηνότερα απ'έξω δηλαδή και το μαγαζί από τα οποίο θα τα πάρω είναι άψογος επαγγελματίας .
Όταν διαθέτεις μετρητά για αγορές αξίας θες και την ανάλογη αντιμετώπιση και ευτυχώς αν ψάξεις βρίσκεις σωστούς επαγγελματίες.
Αυτό λέω κι εγώ...
Και διαθεσιμότητα να μην έχουν, τουλάχιστον να είναι σωστοί στην ενημέρωσή τους! Όχι τη μία "το έχω" και την άλλη "θα στο φέρω από Γερμανία"....
Άμα είναι να έρθει από Γερμανία το παραγγέλνω κι εγώ και το παίρνω και φθηνότερα!

Εγώ χαίρομαι από μια μεριά με την κρίση, και δείχνω και χαιρεκακία... να κλείσουν όλοι οι κακοί {υποτιθέμενοι...} επαγγελματίες του χώρου...

Χρόνια τώρα στην Ελλάδα πλασάρουν εντεχνιέντως (στο μάλλον πολύ άσχημα ενημερωμένο κοινό ή στο κοινό ψώνιο, επίσης πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα...), τα προϊόντα που έχουν ήδη, ή μόνο αυτά που τους αποφέρουν το μέγιστο κέρδος.

Το έχω ξαναδηλώσει ότι οι αγορές που κάνω από Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένες διότι με εξοργίζει η παντελής έλλειψη επαγγελματισμού της πλειονότητας των εμπόρων.

Δεν θέλω να δημιουργήσω καμιά περίεργη ένταση, αλλά προσωπικά έχω πολύ άσχημη εντύπωση από τους περισσότερους εμπόρους hiend στην Ελλάδα... κυρίως στο θέμα επικοινωνίας, αλλά και στο θέμα του πως μαρκετάρουν τα προϊόντα τους, με την στάση και την προφορική τους παρουσίαση...

Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και ολοένα και λιγότεροι ξοδεύουν χωρίς σκέψη τα λεφτά τους...

Αλήθεια ποια ακουστικά των 1000 ευρώ ήθελες και τελικά κατέληξες στα Κ701? έχεις κάνει κάποια ερώτηση εδώ στα ακουστικά?

πολλα απο οσα ειπωθηκαν ειναι παιδικες ασθενειες της συγκεκριμενης αγορας στη χωρα μας,υπηρχαν απο παλια απλα τοτε δεν ειχαμε την επιλογη της δικτυακης αγορας και δεν μας κακοφαινοταν τοσο. Απο την αλλη εχετε καταλαβει οτι μιλαμε για μια χρεοκοπημενη χωρα? εδω δεν μπορεις να βρεις μπλουζακι απο καποιες φιρμες .....