Mα που ζούμε??

δηλαδή ο όρθιος καφές, πχ στον πάγκο, πόσο λιγότερα χρεώνεται σε εμάς;

Δεν έχω προσέξει πολλούς να πίνουν έτσι καφέ. Αν εννοείς αυτούς που πίνουν στον Γρηγόρη, ή στα Everest, τότε η απάντηση είναι ότι ο καφές στοιχίζει 50% κάτω από ό,τι στην καφετέρια.

Η πλακα ειναι οτι σε προσφατο ταξιδι στο Μονακό, φοβόμουν να κάτσω κάπου μην ξεπαραδιαστώ, ωστόσο τελικά οι τιμές δε διέφεραν από τις Ελληνικές!

(Δε χρειαζεται να κατσουμε να αναλυσουμε το μεσο κατακεφαλην εισοδημα ή τα ενοίκια στο πριγκηπάτο του Μονακό ετσι?)

Ρε Μαέστρο, μια Σικάγο, μια Μονακό και μετά παραπονιέσαι για την τιμή του καφέ;
Λες και δεν τα έχεις βρε παιδί μου...:flipout:

Ο μπούσουλας για να αποφεύγετε τις κακοτοπιές παγκοσμίως! ;)

Last edited:
Εγώ οταν βιάζομαι και είμαι έξω,παίρνω έναν καφέ απ το Jimmy's στη Βαλαωρίτου με 2 ευρώ !

Δεν είναι τραγικά ακριβός και η Βαλαωρίτου δεν είναι απ τους φθηνότερους δρόμους.Το αντίθετο θα έλεγα..
(πεζόδρομος που συνδέει την Βουκουρεστίου* με την Αμερικής και την Κριεζώτου)

* Η Βουκουρεστίου ο δεύτερος ή τρίτος ακριβότερος δρόμος της ελλάδας.Νομίζω προηγείται η Ηρώδου του Αττικού..:bigcry:

Δεν έχω προσέξει πολλούς να πίνουν έτσι καφέ. Αν εννοείς αυτούς που πίνουν στον Γρηγόρη, ή στα Everest, τότε η απάντηση είναι ότι ο καφές στοιχίζει 50% κάτω από ό,τι στην καφετέρια.

εννοώ όρθιοι στο χλιδάτο. Πολλά έχουν και μπαρ.

Απάντηση: Re: Mα που ζούμε??

Ρε Μαέστρο, μια Σικάγο, μια Μονακό και μετά παραπονιέσαι για την τιμή του καφέ;
Λες και δεν τα έχεις βρε παιδί μου...:flipout:

Ο μπούσουλας για να αποφεύγετε τις κακοτοπιές παγκοσμίως! ;)

Ναι λες και δεν ξέραμε πόσο ακριβές είναι η 5η Λεωφόρος στο Νιού Γιόρκ ή των Ηλυσίων Πεδίων α Παρί..:BDGBGDB55:

@Guybrush

Κοιτα... πολλες φορες θα μ'εχεις δει εδω να γκρινιαζω για την αποψη του ελληνα, "εχω λεφτα, σιγα ας ειναι πολλα, τα σκαω". Δεν ειναι το θεμα το να μπορεις να δωσεις 11 ευρω για 2 γουλιες Drambui. Το θεμα ειναι "θες να το κανεις????"
Παρομοια πραγματα ελεγα κι οταν ειχε γινει το θεμα με το BR του Hitech και την αυξηση τιμης κατα 80%.
Καποια πραγματα πρεπει να τα βλεπουμε και λιγο ιδεολογικα. Δηλαδη νταξει, αν εγω ξαφνικα ελεγα αυριο οτι θα παρω απο ολους τους Ελληνες πολιτες 2 ευρω, θα γινομουν 20εκατομμυριουχος, ενω εσεις θα μου δινατε κατι που ουτε καν θα το καταλαβαινατε. Ειναι ομως λογικο αυτο?

Επισης..για τα ταξιδια μου:

Πρωτον τα φαινομενα απατουν, το Πολυτεχνειο παει εκδρομες σε πολλα μερη του κοσμου με τιμες ξεφτιλας, αφενος η δουλεια που ημουν μεχρι φετος ειχε τα ταξιδακια της... :Banane0:

Δευτερον, ο λογος που ανοιξα ολο αυτο το θρεντ ειναι η εκπληξη μου χτες, μια και σπανιως συχναζω εξω για ποτο, γιατι οπως ειπα και πριν, εχω ακριβα χομπυ.. κι αν συνηθιζα να βγαινω καθημερινα, καθε μηνα θα επρεπε να ξοδευω εναν προβολεα trueHD σε γουλιες ουισκυ.:HTEHETH63:

Last edited:
Κοιτα... πολλες φορες θα μ'εχεις δει εδω να γκρινιαζω για την αποψη του ελληνα, "εχω λεφτα, σιγα ας ειναι πολλα, τα σκαω". Δεν ειναι το θεμα το να μπορεις να δωσεις 11 ευρω για 2 γουλιες Drambui. Το θεμα ειναι "θες να το κανεις????"
Επισης..

Πρωτον τα φαινομενα απατουν, το Πολυτεχνειο παει εκδρομες σε πολλα μερη του κοσμου με τιμες ξεφτιλας.
Δευτερον, ο λογος που ανοιξα ολο αυτο το θρεντ ειναι η εκπληξη μου χτες, μια και σπανιως συχναζω εξω για ποτο, γιατι οπως ειπα και πριν, εχω ακριβα χομπυ.. κι αν συνηθιζα να βγαινω καθημερινα, καθε μηνα θα επρεπε να ξοδευω εναν προβολεα trueHD σε γουλιες ουισκυ.

Ναι βρε, αστειευόμενος το είπα. Εννοείται πως συμφωνώ μαζί σου.
Άσε που απ' όταν άρχισα κι εγώ με το HiFi, βγαίνω έξω πολύ λιγότερο.

Βασικά στην Ελλάδα πάμε για καφέ και καθόμαστε 2-3 ώρες να τον πιούμε. Στο εξωτερικό ο καφές κοστίζει ακόμα και κάτω από ευρώ, αλλά πάγια συνήθεια των θαμώνων εκεί είναι να τον έχουν πιει μέσα σε 30'. Λογικό είναι λοιπόν ο καταστηματάρχης να χρεώνει λιγότερο γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ανακύκλωση στην πελατεία. Εδώ πας, πιάνεις ένα τραπέζι και για τρεις ώρες κάνεις λογαριασμό 10 ευρώ για δύο άτομα. Το ίδιο τραπέζι στο εξωτερικό σε 3 ώρες θα έχει αλλάξει 12 θαμώνες. Άρα τα λεφτά για ένα ευρώ τον καφέ θα είναι περισσότερα για τον καταστηματάρχη. Έχει να κάνει και με τις συνήθειές μας.

αυτο ειναι το θεμα !
αντε κατσε στο εξωτερικο 2 ωρες ....και αν δεν σε ρωτησει η γκαρσονα 5 φορες τι θα πιεις να μου τηλεφωνησετε................:violent-smiley-030::violent-smiley-030:

εε....οχι ρε φιλε αμα πληρωσω 2,5 τον καφε και αναγκαστω να φυγω σε μια ωρα ας τον πληρωσω 3,5 και ας κατσω 2 ωρες.....

Εγώ πάντως όσες φορές ήμουν εξωτερικό (και αρκετά πρόσφατα) κάθισα για καφέ με την ησυχία μου, χωρίς να με... στραβοκοιτάξει κανείς. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι στο εξωτερικό συνηθίζουν να κάθονται με τις ώρες. Απλά ότι δε σ' ενοχλεί και κανείς αν κάτσεις όσο θες. Τουλάχιστον στα μέρη που έχω πάει (προφανώς δε μιλάω για 1-2 φορές).

οπως ειπε και καποιος αλλος πιο πανω,μην κολλαμε στον καφε.Το θεμα ειναι οτι οντως η Ελλαδα εχει γινει δυσαναλογα και εξωπραγματικα ακριβη.Αν μπορει ο ελληνας και ζει μ'αυτες τις τιμες τοτε το απλο συμπερασμα ειναι οτι υπαρχει παραοικονομια και μαυρο χρημα σε βαθμο απιστευτο.Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση.Δεν μπορει ναμαστε πιο ακριβοι απο ευρωπαικες χωρες με πολλαπλασιους μισθους και να λειτουργει το πραγμα.Προσωπικα το βλεπω παντου.Δεν τολμας να φωναξεις τεχνιτη σπιτι σου γιατι θα σου ζητησει ενα μηνιατικο μισθωτου.Προσφατα ρωτησα εναν γνωστο μου ξυλουργο για μια απλη δουλιτσα του ενος μεροκαματου εργατη και μου ζητησε 700 ευρω.Μιλαμε για δουλεια του πολυ 150 ευρω και τον ειχα και για λογικο ανθρωπο.Αποτελεσμα θα κατσω να το κανω μονος μου.Ο κοσμος εχει τρελλαθει,ο καθενας ζηταει οτι θελει.

Προσωπικα το βλεπω παντου.Δεν τολμας να φωναξεις τεχνιτη σπιτι σου γιατι θα σου ζητησει ενα μηνιατικο μισθωτου.Προσφατα ρωτησα εναν γνωστο μου ξυλουργο για μια απλη δουλιτσα του ενος μεροκαματου εργατη και μου ζητησε 700 ευρω.Μιλαμε για δουλεια του πολυ 150 ευρω και τον ειχα και για λογικο ανθρωπο.Αποτελεσμα θα κατσω να το κανω μονος μου.Ο κοσμος εχει τρελλαθει,ο καθενας ζηταει οτι θελει.

+1

ζητησα απο αλουμινα να μου αλλαξει ραουλα σε μπαλκονοπορτες

αξια υλικων 40 ευρω ωρες εργασιας 1

μου ζητησε 600 ευρω και μαλιστα με εβαλε στην λιστα για 20 Ιανουαριου του λεω τι ειναι τοτε? του Αγ Π....?

τα βαλα μονος μου και ησύχασα

Επειδή ο Τάσος παραπάνω είπε κάτι για "μετακατοχική" Ελλάδα, νομίζω ότι δεν απέχουμε και πολύ... ξανά από την αρχή το βλέπω.

Ας υποθέσουμε ότι είσαι ένας από τους "τυχερούς" εργένηδες που έχουν ιδιόκτητο σπιτι και δουλειά (των 700Ε). Πόσα σου χρειάζονται το μήνα μόνο για να... "αναπνέεις"?

Έτσι όπως τα υπολογίζω εγώ
50Ε το μήνα για ΔΕΗ (καις μονο το ψυγείο, μια λάμπα και την τηλεόραση)
20Ε το μήνα για ΟΤΕ (τα παγια συν μερικά τηλέφωνα)
5Ε το μήνα για νερό (δεν πλένεις πιάτα, ρούχα, μπαλκόνια κτλ)
20Ε το μήνα κοινόχρηστα (έχεις αυτόνομη θέρμανση, πληρώνεις τα βασικά)
20Ε το μήνα κινητό (στο 2008 ζεις, δεν ξεπερνας το προπληρωμένο)
15Ε το μήνα το ΙΧ (ένα έρμο 1400ρη, 10ετίας+, 168Ε τα τελη)
20Ε το μήνα ασφάλεια για το ΙΧ (δεν ξέρω αν εχει πιο φτηνή)
10Ε το μήνα για service/λάδια (μια φορά το χρόνο θα το πας το ρημάδι)
25Ε το μήνα συγκοινωνίες (είσαι τυχερός, πέρνεις 1 λεωφωρείο τη μέρα)
30Ε το μήνα πετρέλαιο(να μην καψεις 400 λίτρα? ευτυχως εχουμε μικρό χειμώνα)
100Ε το μήνα για φαγητό (δεν τρως πολύ, είσαι της υγιεινής διατροφής)
Σύνολο 315Ε για να.... υπάρχεις.

Και επειδή η φτώχια θέλει καλοπέραση, ας το ρίξουμε έξω...
10Ε το μήνα για τσιγάρα (προσέχεις την υγεία σου)
10Ε το μήνα για εφημερίδες (εισαι ενημερωμενος πολίτης, μονο Κυριακάτικες)
15Ε το μήνα για καφέ (μαζί με τις εφημερίδες)
20Ε το μήνα για ποτά (μια φορά τη βδομάδα, δεν είσαι αλκοολικός)
30Ε το μήνα για βενζίνη (είσαι large τύπος, πως να το κανουμε...)
15Ε το μήνα για ταβέρνα (αυτοί οι φίλοι πάλι σε ξεγέλασαν)
Σύνολο 100Ε για να τα σπας....

Σου μένουν 285 ολόκληρα Ευρώ για να ντυθείς, να αντιμετωπίσεις έκτακτα, να αποταμιεύσεις (καλά για να βγάλεις γκόμενα άστο, μπελάδες ψάχνεις??)...

Λέτε να υπάρχουν τετοιοι? Και τελικά είναι αυτοί φτωχοί ή η ζωή (όχι η διασκέδαση) έχει ακριβύνει?

Επειδή ο Τάσος παραπάνω είπε κάτι για "μετακατοχική" Ελλάδα, νομίζω ότι δεν απέχουμε και πολύ... ξανά από την αρχή το βλέπω.

Ας υποθέσουμε ότι είσαι ένας από τους "τυχερούς" εργένηδες που έχουν ιδιόκτητο σπιτι και δουλειά (των 700Ε). Πόσα σου χρειάζονται το μήνα μόνο για να... "αναπνέεις"?

Έτσι όπως τα υπολογίζω εγώ
50Ε το μήνα για ΔΕΗ (καις μονο το ψυγείο, μια λάμπα και την τηλεόραση)
20Ε το μήνα για ΟΤΕ (τα παγια συν μερικά τηλέφωνα)
5Ε το μήνα για νερό (δεν πλένεις πιάτα, ρούχα, μπαλκόνια κτλ)
20Ε το μήνα κοινόχρηστα (έχεις αυτόνομη θέρμανση, πληρώνεις τα βασικά)
20Ε το μήνα κινητό (στο 2008 ζεις, δεν ξεπερνας το προπληρωμένο)
15Ε το μήνα το ΙΧ (ένα έρμο 1400ρη, 10ετίας+, 168Ε τα τελη)
20Ε το μήνα ασφάλεια για το ΙΧ (δεν ξέρω αν εχει πιο φτηνή)
10Ε το μήνα για service/λάδια (μια φορά το χρόνο θα το πας το ρημάδι)
25Ε το μήνα συγκοινωνίες (είσαι τυχερός, πέρνεις 1 λεωφωρείο τη μέρα)
30Ε το μήνα πετρέλαιο(να μην καψεις 400 λίτρα? ευτυχως εχουμε μικρό χειμώνα)
100Ε το μήνα για φαγητό (δεν τρως πολύ, είσαι της υγιεινής διατροφής)
Σύνολο 315Ε για να.... υπάρχεις.

Και επειδή η φτώχια θέλει καλοπέραση, ας το ρίξουμε έξω...
10Ε το μήνα για τσιγάρα (προσέχεις την υγεία σου)
10Ε το μήνα για εφημερίδες (εισαι ενημερωμενος πολίτης, μονο Κυριακάτικες)
15Ε το μήνα για καφέ (μαζί με τις εφημερίδες)
20Ε το μήνα για ποτά (μια φορά τη βδομάδα, δεν είσαι αλκοολικός)
30Ε το μήνα για βενζίνη (είσαι large τύπος, πως να το κανουμε...)
15Ε το μήνα για ταβέρνα (αυτοί οι φίλοι πάλι σε ξεγέλασαν)
Σύνολο 100Ε για να τα σπας....

Σου μένουν 285 ολόκληρα Ευρώ για να ντυθείς, να αντιμετωπίσεις έκτακτα, να αποταμιεύσεις (καλά για να βγάλεις γκόμενα άστο, μπελάδες ψάχνεις??)...

Λέτε να υπάρχουν τετοιοι? Και τελικά είναι αυτοί φτωχοί ή η ζωή (όχι η διασκέδαση) έχει ακριβύνει?

Φανταζομαι πως ολες οι τιμες που αναφερεις ειναι χιουμοριστικες...(εννοω οτι απλα για να "υπαρχεις" χρειαζεσε το λιγοτερο τα διπλασια και εφοσον ζεις σε σκηνη!!! )....
(Εννοειται οτι και εγω αναφερομαι σε εργενη με ιδιοκτητο σπιτι)

Last edited:
Φανταζομαι πως ολες οι τιμες που αναφερεις ειναι χιουμοριστικες...(εννοω οτι απλα για να "υπαρχεις" χρειαζεσε το λιγοτερο τα διπλασια και εφοσον ζεις σε σκηνη!!! )

Μην είσαι σίγουρος... :ernaehrung004: το ανθρώπινο είδος επιβιώνει τοσα χρόνια γιατί... προσαρμόζεται :ernaehrung004:

Υπάρχουν και χειρότερα.... ο υποτιθέμενος εργένης μην ξεχνάς είναι προνομιούχος :music-smiley-005: έχει δικό του σπιτι, αυτοκίνητο και κινητό...τς, τς, τς... σπάταλος μας βγήκε...:smash:

Τα εχουμε πει....ετσι και οι τραπεζες (και ειδικα η eurobank που δινει δανεια αερα πατερα ) ζητουσαν τα λεφτα τους πισω ατακα και επιτοπου (υποθεση κανουμε...) η Ελλαδα θα εσβηνε απο το χαρτη... καμια επανασταση θα γινοταν...μεχρι τοτε με τις καρτουλες μας και με το αβανταζ οτι λιγο η πολυ ολοι εχουν το δικο τους σπιτι (γιατι καποιες γενιες εφτυσαν και φτυνουν αιμα για τα παιδια τους )..τα κουτσοβγαζουμε...

Στο μελλον...θα γελασει ο καθε πικραμενος...

Μην είσαι σίγουρος... :ernaehrung004: το ανθρώπινο είδος επιβιώνει τοσα χρόνια γιατί... προσαρμόζεται :ernaehrung004:

Υπάρχουν και χειρότερα.... ο υποτιθέμενος εργένης μην ξεχνάς είναι προνομιούχος :music-smiley-005: έχει δικό του σπιτι, αυτοκίνητο και κινητό...τς, τς, τς... σπάταλος μας βγήκε...:smash:

330 ευρο η αυτονομη μου ηρθε(50 μερες)...και ενας αλλος οροφος με ενα ζευγαρι με παιδι τους ηρθε 70 ευρο! και ειμαι ο μοναδικος που αναβω τζακι! καποιο λαθος μαλον κανω! χαχαχαχα!

ps)τα κοινοχρηστα εγω τα βγαζω