Mac-άδες βοήθεια !!!

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,167
Αθήνα
Τόξερα, το έχω ξαναγράψει, οτι το δικό μου iMac είναι στοιχειωμένο.
Ότι τρελό μπορείς να φανταστείς σ' εμένα το κάνει. Και μην μου πείτε οτι το πειράζω.... Εκτός αν δεν πρέπει ούτε να το ακουμπάω. :frown:
Καλά, δεν μιλάω για το Trash που ενώ πατούσα empty trash δεν άδειαζε με τίποτε κι έπρεπε να κάνω restart για να μου το εμφανίσει άδειο, δεν μιλάμε για το screen capture που δουλεύει όποτε γουστάρει αλλά κι όταν δουλεύει οι φωτογραφίες δεν εμφανίζοντα αλλά θα πρέπει να τις ψάξω με το spotlight το οποίο βεβαίως μου δείχνει οτι είναι στο desktop αλλά δέν εμφανίζοντα και θα πρέπει να κάνω reveal in finder για να εμφανιστούν.... και τόσα άλλα που δεν θυμάμαι τώρα...
Αυτό που βλέπω όμως είναι οτι κάθε λίγο και λιγάκι ανακαλύπτω όλο και περισσότερες σαχλαμάρες που, εντελώς τυχαία, συμβαίνουν μόνο σ' εμένα και κανένας άλλος δεν το έχει ξαναδεί ή ξαναακούσει.:mad:

Το καινούριο "φρούτο" είναι πάλι με τα fonts.
Πώς γίνεται να γράφω ένα μήνυμα στο forum, για κάποιες λέξεις να έχω επιλέξει font size 1 (αντί για 2 που είναι το default) στα ΧΡ να μου εμφανίζεται μιά χαρά και στο Mac τα fonts που έχω επιλέξει με size 1 να είναι μαγαλύτερα από αυτά που είναι επιλεγμένα με size 2 ;;;;;;;;
Αυτό μόνο; στο δικό μου Mac θα μπορούσε να συμβεί.
Κι όχι, δεν φταίει τπ Firefox και οι ρυθμίσεις του. Και στο Safari τα ίδια μου κάνει.
Δείτε παρακάτω. Το ίδιο δικό μου post στην 1η φωτογραφία από τα ΧΡ και στη 2η από το Mac.
Πάσα βοήθεια δεκτή, ακόμα κι αν μου πείτε να κάνω ευχέλαιο ή να το πάω σε πνευματικό να μου το "διαβάσει". :twoguns: Μου έχει σπάσει τα νεύρα.

Attachments

• XP.jpg
    XP.jpg
    6.7 KB · Views: 17
  • Picture 2.jpg
    Picture 2.jpg
    33.6 KB · Views: 17
Τόξερα, το έχω ξαναγράψει, οτι το δικό μου iMac είναι στοιχειωμένο.

Το ξέρουμε και το έχουμε ξαναγράψει.Ο iMac σου είναι στοιχειωμένος (βασικά για μάτι το κόβω)

Και μην μου πείτε οτι το πειράζω....

Εκτός αν το πειράζεις...

Το καινούριο "φρούτο" είναι πάλι με τα fonts.
Πώς γίνεται να γράφω ένα μήνυμα στο forum, για κάποιες λέξεις να έχω επιλέξει font size 1 (αντί για 2 που είναι το default) στα ΧΡ να μου εμφανίζεται μιά χαρά και στο Mac τα fonts που έχω επιλέξει με size 1 να είναι μαγαλύτερα από αυτά που είναι επιλεγμένα με size 2 ;;;;;;;;

Δεν είναι θέμα μεγέθους αλλά θέμα font. Έχει Lucida Grande στον Mac που δεν υπάρχει στο PC οποτε την εμφανίζει με άλλη (arial?)

Αυτό φυσικά δεν έπρεπε να συμβαίνει απλά είναι αυτό που βλέπω.

ακόμα κι αν μου πείτε να κάνω ευχέλαιο ή να το πάω σε πνευματικό να μου το "διαβάσει". :twoguns:

Έχω ένα φίλο αλλά δεν θέλω να τον πάρω ακόμη τηλ για την περίπτωση σου.

5067.jpg

Μου έχει σπάσει τα νεύρα.

Είναι η πρώτη φορά που θα ρωτήσω ή θα συμβουλέψω κάτι τέτοιο,όσα χρόνια έχω επαφή με Mac,αλλά μήπως ήρθε η ώρα να το φορμάρεις? (πρίν από αυτό πέρνα μια το 10.4.9 combo/repair permitions από πάνω μπας και..)

Ειλικρινά σου μιλάω κάποια στιγμή θέλω να δω το μηχάνημα σου....

Last edited:
Λοιπόν μόνο format σε σώζει !!!
Πότε θα έρθω να στον......φορμάρω...???.....χαχαχαχαχαχα
Σοβαρά τώρα, όποτε θες το κανονίζουμε κ έρχομαι να του 'ρίξω' ένα φορμάτ.

Αν ανεβεις ή αν ανέβει κάνας φίλος σου στείλτο μία..

Τελικά δοκίμασες να του ξαναπεράσεις λειτουργικό?

Πλάκα κάνεις; Μόνος μου δεν κάνω τίποτε...( Θα αγκαρέψω κάποιον απ' τους Μιχάληδες... :grinning-smiley-043)
Όχι τίποτε άλλο αλλά μετά θα βρήτε αφορμή και θα μου λέτε οτι το πείραξα... :flipout:

Aν πάτε για φορμάτ κατεβάστε το SuperDuper ή το Carbon Copy Cloner και κάντε backup έτσι ώστε μετά το format να περαστούν τα πάντα όπως ήταν.
(Μετά τα περνάτε ένα ένα έτσι ώστε αν επανεμφανηστεί το πρόβλημα να ξέρουμε ακριβώς τί κάνει conflict)

Καλή επιτυχία!

Βρε Μπάμπη, γιατί αγόρι μου γκρινιάζεις εντός φόρουμ για τον στοιχειωμένο σου iMac και μας εκθέτεις;; (Βρίσκουν την ευκαιρία κάτι Παναγιωτάκηδες να μας την πούνε!):flipout:

Αφού σου έχω πεί την λύση.

Kai mena το macmini κανει πολλα νερα τωρα τελευταια.
Τα περισσοτερα λυνονται οταν φτιαχνω καινουργιο λογαριασμο.
Οταν κανω Repair permissions ΠΑΝΤΑ βρισκει καποια errors.
Δεν το γλιτωνω το format κι εγω !!!

Πάντως Μπάμπη ο Mac σου δεν είναι στοιχειωμένος, μάλλον τσαντισμένος είναι που τρέχει και Windows...:flipout:

Πάντως εγώ συνειδητοποίησα ότι πολλά από τα προβλήματα που αναφέρεις μου τα έβγαζε όταν έκανα boot σε OSX μετά από boot σε Windows.

Δηλαδή έκανα boot με bootcamp σε Windows, στο πρώτο boot σε Mac OSX είχα περίπου αντίστοιχα φαινόμενα. Στα επόμενα boot, όλα μια χαρά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Mac-άδες βοήθεια !!!

Πάντως εγώ συνειδητοποίησα ότι πολλά από τα προβλήματα που αναφέρεις μου τα έβγαζε όταν έκανα boot σε OSX μετά από boot σε Windows.

Δηλαδή έκανα boot με bootcamp σε Windows, στο πρώτο boot σε Mac OSX είχα περίπου αντίστοιχα φαινόμενα. Στα επόμενα boot, όλα μια χαρά.

Αχ αχ αχ αυτό το παιδί έχει δίκιο. Εγώ του το έχω πεί, το BootCamp είναι beta, και τα περισσότερα προβλήματα που έχει τώρα ο Μπάμπης, είναι από τα Windows. Μεταναστεύουν τα προβλήματα βρε παιδί μου.