Mac App Store Apps: Σε sandbox mode (από το 2012)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mac App Store Apps: Σε sandbox mode (από το 2012)

Και το IOS είναι mobile game και όχι λειτουργικό. Εάν ήταν έτσι τα λειτουργικά συστήματα την είχαμε κάτσει όλοι.
Πλακα κανεις έτσι.. Το Ios είναι εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα το οποιο λειτουργεί απροβλημάτιστα τόσο σε mobiles όσο και σε tablets (σε αντίθεση πχ με το android και τα πολλά προβλήματα που είχε στα tablets).
Και μακάρι όλα τα λειτουργικά να λειτουργούσαν τόσο απρόσκοπτα, όσο το ios.. Καθολου δεν θα την "είχαμε κάτσει"...
Το ότι δεν το βλέπεις σε υπολογιστές είναι καθαρά λόγω της "touch" αρχιτεκτονικής του, όχι λόγω των περιορισμών του..

Και ένα σχετικό άρθρο για την "ενοποίηση" των mobile & desktop λειτουργικών στο εγγύς μέλλον...
http://news4geeks.net/2011/08/04/the-end-of-both-the-desktop-os-and-mobile-os-is-upon-us/

"iOS is based on a subset of Mac OS X, so in a very real sense, they always have been the same operating system. As horsepower has improved in mobile devices, Apple has enlarged iOS to take on more of what the desktop Mac OS X could handle, such as more multitasking and more complex graphics and video processing. At the same time, Apple has been steadily pushing gesture-based peripherals -- not just its laptops' gesture-capable touchpads, but also its Magic Mouse and Magic Trackpad that bring gesture savvy to any Mac -- in a gentle but persistent reeducation of its Mac users.

Over time, you can expect iOS and Mac OS X to borrow more from each other, keeping distinctions appropriate for their individual use cases. You can expect a continuum of capabilities as the two OSes eventually merge into MiOS (I doubt Apple will call it that, though).
-------
Microsoft is following Apple's strategic lead
The real news here is that it's not just Apple that sees the distinction between a desktop OS and a mobile OS. Microsoft is making exactly the same bet with "Windows 8," its code name for the successor to Windows 7. Windows 8 adopts the generally well-regarded Windows Phone 7 UI, called Metro, and is supposed to run on both computers and tablets. Apple will get there first, as its two OSes already share much in common, whereas Microsoft has two decades of Windows legacy to carry around.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mac App Store Apps: Σε sandbox mode (από το 2012)

Πλακα κανεις έτσι.. Το Ios είναι εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα το οποιο λειτουργεί απροβλημάτιστα τόσο σε mobiles όσο και σε tablets (σε αντίθεση πχ με το android και τα πολλά προβλήματα που είχε στα tablets).
Και μακάρι όλα τα λειτουργικά να λειτουργούσαν τόσο απρόσκοπτα, όσο το ios.. Καθολου δεν θα την "είχαμε κάτσει"...
Το ότι δεν το βλέπεις σε υπολογιστές είναι καθαρά λόγω της "touch" αρχιτεκτονικής του, όχι λόγω των περιορισμών του..

Το Android για tablets (honeycomb) όχι απλώς δεν είχε προβλήματα αλλά είναι σαφώς καλύτερο από το απλοϊκό IOS. Εάν ήθελα το λειτουργικό μου να κάνει 5 πράγματα θα έμενα στα ηλεκτρονικά παιχνιδάκια πριν 20 χρόνια (βλέπε Donkey Kong).
Αρκετά πια με το πόσο καταπληκτικό είναι ένα λειτουργικό τηλεφώνου που κάνει τα απολύτως απαραίτητα, εξαρτάται απόλυτα από σύνδεση σε ειδικό λογισμικό (βλέπε itunes) και δεν ανταλλάσσει καν αρχεία.

Για να μην ξεφεύγουμε, σου έδειξα ένα δείγμα της ενόχλησης σοβαρών χρηστών από τις αλλαγές τις Apple. Ακριβώς όπως σχεδόν όλοι οι developers εγκατέλειψαν τα windows mobile με τα windows 7.
Το εάν αφορά ένα πολύ μικρό κομμάτι της αγοράς που στοχεύουν οι εταιρείες είναι αδιάφορο. Όταν αφήνουμε τέτοιες πρακτικές, σε μερικά χρόνια θα μας αναγκάζουν να τραβάμε τον δικό τους δρόμο θέλουμε, δεν θέλουμε.
Εάν λοιπόν εσύ προτιμάς ένα κλειδωμένο, με ορισμένες επιλογές και δυνατότητες λογισμικό επειδή φοβάσαι μπας και κολλήσεις κάνα malware, δικαίωμα σου.
Εγώ προσωπικά στοχεύω πολύ υψηλότερα και θέλω κάτι που μου δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mac App Store Apps: Σε sandbox mode (από το 201

Καλυτερο το honeycomb από το "απλοικο" IOS;:BDBDG54:
Τι να συζητήσουμε τώρα... Καλη ευόδωση στους "υψηλούς" στόχους σου..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mac App Store Apps: Σε sandbox mode (από το

Καλυτερο το honeycomb από το "απλοικο" IOS;:BDBDG54:
Τι να συζητήσουμε τώρα... Καλη ευόδωση στους "υψηλούς" στόχους σου..

Καταπληκτικά επιχειρήματα Τάκη. Αφού δεν ξέρω πως να απαντήσω. Αναρωτιέμαι έχεις πιάσει honeycomb tablet στα χέρια σου? Και ειδικα το samsung 10.1, δεν το πιάνει το ipad πουθενά. Αλλά ξέχασα, δεν έχει ανάπηρο μηλαράκι επάνω.
Μέχρι λοιπόν η Apple να ανακαλύψει τι άλλη jailbroken εφαρμογή θα αγοράσει για να παρουσιάσει σαν δικιά της και upgrade του Ios, άσε με εμένα με τα widgets μου, το flash μου, την δυνατότητα ασύρματης ανταλλαγής αρχείων και την χρήση του tablet χωρίς ανάγκη itunes ή άλλου λογισμικού.
Πάντως μου αρέσει ότι όλα τα fanboys χτυπιέστε για την απλότητα του ios αλλά άμα σας πούνε ότι είναι απλοικό παθένετε υστερία.

Last edited:
Το ότι είναι απλό στην χρήση του το κάνει υποδεέστερο ;

Εκεί στηρίζονται όλα τα προϊόντα της Apple....

Για αυτό άλλωστε έφερε επανάσταση στην φορητή μουσική, στην κινητή τηλεφωνία, στις ταμπλέτες !

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τα υποτιμήτικά σχόλια εκατέρωθεν κ ας ασχοληθούμε με την ουσία....έχουμε 1000 φορές πει-γράψει, ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του κ τις αγορές του.

υγ: pontios & takisot : Παρακαλώ ηρεμία κ αφήστε τις αντιπαραθέσεις !

Τα εχουμε ξαναπει, αλλα φυσικα καποιοι , ειτε δεν τα διαβαζουν , ειτε τα αγνοουν.

Το Sandbox ειναι εδω και καιρο παρον, και ειναι απλα μια ακομη ασπιδα προστασιας.
Δεν αφαιρει τιποτα , ουτε προσθετει κατι στις δυνατοτητες μιας εφαρμογης.

Για να το δειτε , απλα τρεξτε το activity monitor και ενεργοποιειστε τη μπαρα - column sandbox.
Πολλες εφαρμογες , πχ Safari ανηκουν σ αυτες !

Δειτε εδω...

Attachments

• Screen Shot 2011-11-08 at 1.31.17 π.μ..png
    Screen Shot 2011-11-08 at 1.31.17 π.μ..png
    140.5 KB · Views: 27
Το μονο αρνητικο του ειναι, οτι προσθετει πολλους πονοκεφαλους στους δημιουργους των προγραμματων.
Πρεπει να "δηλωνουν" ολες τις πιθανες κινησεις - κλησεις των εφαρμογων τους στο λειτουργικο συστημα, για ν αποφευχθουν "τυχαιες - κακοβουλες" κλησεις απο τριτες εφαρμογες .

Για να αποκωδικοποιησει πχ ενα βιντεο μια εφαρμογη, πρεπει πρωτα να παρει την αδεια απο το λειτουργικο συστημα, οτι αυτος ο codec που χρησιμοποιειται ειναι κι αυτος "νομιμος" , ανηκει δηλ. στο ιδιο επιπεδο προστασιας.

Αν για παραδειγμα, κανει κληση σε εναν codec χωρις προστασια, τοτε πρεπει ειτε να απορριφθει, ειτε ο δημιουργος να "προβλεψει" εναλλακτικη λυση.

Δεν εχει καμια σχεση με τις δυνατοτητες μιας εφαρμογης, ουτε φυσικα ριχνει τη ταχυτητα κλπ

Οπως βλεπετε πχ παραπανω, ηδη εφαρμοζεται στον Safari, χωρις φυσικα να χανει σε ταχυτητα, δυνατοτητες κλπ

Ο καθενας θα μπορει, αν θελει, να μην εφαρμοζει αυτους τους κανονες, απλα οχι μεσω του Appstore...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mac App Store Apps: Σε sandbox mo

Καταπληκτικά επιχειρήματα Τάκη. Αφού δεν ξέρω πως να απαντήσω. Αναρωτιέμαι έχεις πιάσει honeycomb tablet στα χέρια σου? Και ειδικα το samsung 10.1, δεν το πιάνει το ipad πουθενά. Αλλά ξέχασα, δεν έχει ανάπηρο μηλαράκι επάνω.
Μέχρι λοιπόν η Apple να ανακαλύψει τι άλλη jailbroken εφαρμογή θα αγοράσει για να παρουσιάσει σαν δικιά της και upgrade του Ios, άσε με εμένα με τα widgets μου, το flash μου, την δυνατότητα ασύρματης ανταλλαγής αρχείων και την χρήση του tablet χωρίς ανάγκη itunes ή άλλου λογισμικού.
Πάντως μου αρέσει ότι όλα τα fanboys χτυπιέστε για την απλότητα του ios αλλά άμα σας πούνε ότι είναι απλοικό παθένετε υστερία.

Βρε Πόντιε ειλικρινά, δεν υπάρχει λόγος να συγχιζεσαι... Θες να πιστεύεις ότι το honeycomb είναι το "μανα εξ ουρανου" και ότι το ios είναι "mobile game";
Δικαίωμα σου.. Πετάει ο γάιδαρος; πετάει... ;)

ΥΓ. Ψάξε το λίγο καλύτερα, πριν κατηγορείς άλλους για funboys όταν εσύ συμπεριφέρεσαι σαν hateboy.. Just a thought..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mac App Store Apps: Σε sandbo

Βρε Πόντιε ειλικρινά, δεν υπάρχει λόγος να συγχιζεσαι... Θες να πιστεύεις ότι το honeycomb είναι το "μανα εξ ουρανου" και ότι το ios είναι "mobile game";
Δικαίωμα σου.. Πετάει ο γάιδαρος; πετάει... ;)

ΥΓ. Ψάξε το λίγο καλύτερα, πριν κατηγορείς άλλους για funboys όταν εσύ συμπεριφέρεσαι σαν hateboy.. Just a thought..

Δεδομένου ότι είναι η δουλειά μου, και έχουν είτε περάσει είτε είναι ακόμα στα χέρια μου όλα τα μηχανήματα της Apple αλλά και πληθώρα android, windows mobile, είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι απλά hateboy αλλά έμπειρος χρήστης και αρκετά καλός γνώστης.
Ξέρω πάρα πολύ καλά τις δυνατότητες του ενός και του άλλου λειτουργικού. Ξέρω πολύ καλά τον τύπο της πλειονότητα των χρηστών Iphone και Ipad (μέχρι και σε σουβλατζίδικο στην επαρχεία το είχανε) και το πόσο εύκολο είναι. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι το κάνει να είναι το καλύτερο αλλά ούτε ότι είναι επανάσταση.
Το μόνο που μπορώ να αποδεχτώ για την Apple είναι ότι έπαιρνε πάντα (για να μην πω έκλεβε) τις ιδέες άλλων και την τεχνολογία και τα πήγαινε ένα βήμα μπροστά μέσω τρελού marketing, φοβερού design και εξωφρενικής απλότητας.Μια φορά και έναν καιρό ήταν και πρωτοστάτης στην γραφιστική βιομηχανία.
Μην μου λες λοιπόν ότι εγώ είμαι ένα hateboy, όταν ποτέ δεν μου απαντάει κάποιος στα απλά πράγματα τα οποία παραθέτω.
Και ξαναλέω, εάν οι περιορισμοί της Apple θα γίνουν αντιληπτοί από το 0.01% των χρηστών που επιθυμεί, είναι αδιάφορο. Η πολιτική της εταιρείας είναι που καυτηριάζουμε και αυτό δεν αλλάζει.

Μπερδεύεις το "απλό" με το "απλοικο"... Τελείως άλλη έννοια..
Και το ότι το android έχει αντιγράψει στεγνα το ios, βλέπω ότι σου διαφεύγει...
Αν δεν ήταν το ios, δεν θα υπήρχε android με την σημερινή μορφη, αυτό είναι προφανές.
Δεν ξέρω τι είναι η δουλεια σου, ξέρω όμως ότι με αυτά που γραφεις μου φαίνεσαι "αδιάβαστος".
Σταματάω εδώ, διότι αφενός δεν έχει νόημα η κουβέντα, αφετέρου βγαίνουμε εκτος topic που είναι η κουβέντα για το sandbox.

Σύριε, μάλλον αυτό σου πάει πιο πολύ... :p

Tortuous-Convolvulus.jpg

Σύριε, μάλλον αυτό σου πάει πιο πολύ... :p

Tortuous-Convolvulus.jpg
Thx

Τοσο καιρο ζουσα σε μια πλανη νομίζω. Ο μπικος μου χε στειλει την αλλη φωτο ως Φουλιους Ζιζανιους

(σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω ποιος χαρακτηρας ειναι ο αλλος με την ψαρίλα αλλα εχω κολλήσει :p)

Μιχαλη, Χρονια Πολλα (μερα που ναι τωρα, ασε τις σκουπες :p)

Χάχα όντως, αυτός είναι ο Φουλιους-Ζιζανιους! :D
Ο άλλος ήταν νομίζω κατάσκοπος ή κάτι τέτοιο...

ΥΓ. Χρονια πολλά Μιχαλιο!