Mac-book, που, πόσο, πως?

Re: Απάντηση: Mac-book, που, πόσο, πως?

 Νίκος;798584 said:
Tί ποιο εύκολο από το What you see is what you get και πραγματικό plug n play?

Το κανονικό όμως όχι αυτό με την registry και τους ιούς.

Βασικά ότι και να γράψουμε, πρέπει να το δεις για να κρίνεις και μόνος σου.

Πέρνα για καφέ.

μέσα....
πες βολικές ώρες (απογεύματος)

Re: Απάντηση: Mac-book, που, πόσο, πως?

 Νίκος;798600 said:
Ναι εννοείται απόγευμα .. Κανονίζουμε με pms για να μην σκίσουμε άλλο το thread..

Πάρτε και κανένα τηλέφωνο...

αντε βρε χαιενταδες...:grinning-smiley-043

Πουθενά φθηνότερα απο το www.dixonstaxfree.co.uk, 1148 λίρες το Pro!

Έχω σκοπό να επισκεφτώ το Λονδίνο τον Μαϊο και φυσικά το apple store στην Regent Street για αγορά macbook.
Απο το forum έμαθα κι εγώ για το Dixon's στο Gatwick.
Δηλαδή, πετώντας απο Θεσσαλονίκη ή Αθήνα με easyjet για Gatwick ψωνίζεις απο το dixon's στην επιστροφή?
Φυσικά, απ'ότι κατάλαβα στο site που έχουν, πρέπει να κάνεις τηλεφωνική παραγγελία μια βδομάδα νωρίτερα.
Φαντάζομαι να μπορεί κανείς να αγοράσει με visa...
Έχει ψωνίσει κανείς macbook απο το συγκεκριμένο μαγαζί?

Αποφάσισα να κάνω κι εγώ switch σε mac...

Τελικά, το "πέτυχες" το switch?

Καλό Πάσχα σε όλους:a0210:

Last edited:
Έχω σκοπό να επισκεφτώ το Λονδίνο τον Μαϊο και φυσικά το apple store στην Regent Street για αγορά macbook.
Απο το forum έμαθα κι εγώ για το Dixon's στο Gatwick.
Δηλαδή, πετώντας απο Θεσσαλονίκη ή Αθήνα με easyjet για Gatwick ψωνίζεις απο το dixon's στην επιστροφή?
Φυσικά, απ'ότι κατάλαβα στο site που έχουν, πρέπει να κάνεις τηλεφωνική παραγγελία μια βδομάδα νωρίτερα.
Φαντάζομαι να μπορεί κανείς να αγοράσει με visa...
Έχει ψωνίσει κανείς macbook απο το συγκεκριμένο μαγαζί?

Καλό Πάσχα σε όλους:a0210:

Εγώ το πήρα στην επιστροφή απο Gatwick. ¨Εκανα τηλεφωνική παραγγελία δέκα μέρες πριν και με περίμενε.... Φυσικά το αγόρασα με πιστωτική κάρτα. Με τι θα το αγόραζα, μετρητά 1250 ευρώ στη τσέπη? Μασούρια? Δεν ειναι λίγο ρίσκο να κυλοφορείς με τα μασούρια?

Ά, επι τη ευκαιρία το αγόρασα με American exrpess Dynamic της Αlpha Bank και είχα και επιστροφή 1,5%!!! Μή ξεχάσετε το καλώδιο Mini display port προς Vga, είναι φθηνότερο 10 ευρώ στην Αγγλία από εδώ. Περιμένω τη Mini display port προς HDMI να βγεί και τελειώσαμε μ΄ αυτή τη μικρή εκρεμότητα.

ΥΓ. Όσοι επισκεφθούν το Gatwick , αφού κάνουν τα ψώνια τους, ας πάνει και για μάσα στο .EAT , φθηνά, τέλεια και με υγεία!

Υπάρχει αλλά απο το dvi δε περνά ο ήχος και πρέπει να απλώσεις ΑΚΟΜΑ ένα καλώδιο ήχου απο mac προς τη τηλεόραση. Το νέο καλώδιο που σε λίγο θα βγεί στην αγορά θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Με ένα καλώδιο mini display port προς hdmi, δηλαδή.

Ηθελα να πω οτι θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα διοτι το mini display port απο οσο γνωριζω δεν βγαζει ηχο συνεπώς και δεν αλλαζει κατι είτε παρεις dvi είτε hdmi. Διορθώστε με αν κανω λαθος.

Ηθελα να πω οτι θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα διοτι το mini display port απο οσο γνωριζω δεν βγαζει ηχο συνεπώς και δεν αλλαζει κατι είτε παρεις dvi είτε hdmi. Διορθώστε με αν κανω λαθος.

Έτσι ακριβώς είναι. Στην παρούσα υλοποίηση του, το mini displayport έχει απενεργοποιημένη τη δυνατότητα εξόδου ήχου, επομένως το toslink είναι απαραίτητο.

Εγώ το πήρα στην επιστροφή απο Gatwick.

Σε κάποιο forum διάβασα πως αν το εισιτήριο σου - επιστροφή απο Λονδίνο στην Ελλάδα με easyjet πχ - είναι για χώρα ευρωπαικής ένωσης, δεν μπορείς να ψωνίσεις tax free απο το dixon's στο Gatwick..
Η αγορά σου όμως, αποδεικνύει το αντίθετο:a0210:

Έτσι ακριβώς είναι. Στην παρούσα υλοποίηση του, το mini displayport έχει απενεργοποιημένη τη δυνατότητα εξόδου ήχου, επομένως το toslink είναι απαραίτητο.

Κακά νέα! Όντως έτσι είναι. Η monoprice το έβγαλεhttp://www.monoprice.com/products/p...=10428&cs_id=1042802&p_id=5311&seq=1&format=2

14 $ τζάμπα πράγμα! Γράφει όμως τα εξής:

*NOTE* AUDIO: This adapter will support audio only if your source device allows audio output through the Mini DisplayPorts interface. If you're not sure, please check with the manufacturer or website, to confirm if your device allows audio out through the Mini-DP interface.

Kανονικά το MDP έχει προδιαγραφές ήχου. Η Apple όμως στις δικές της θύρες MDP είτε δεν έχουν ή ειναι κλειδωμένο. Αν ειναι λόγω hardware τότε αντίο ήχο. Αν ειναι θέμα software τότε στο μέλλον σε κάποιο update ισως...

Πάντως όσοι το δοκίμασαν είναι ευχαριστημένοι. Η ποιότητα εικόνας τουλάχιστον είναι πολύ ανώτερη απο σύνδεση προ vga. Aπαραίτητο καλώδιο πιστεύω μιας και όλες οι τηλεοράσεις έχουν HDMI. Eιναι μάλιστα και λευκό... Θα το πάρω!

Σε κάποιο forum διάβασα πως αν το εισιτήριο σου - επιστροφή απο Λονδίνο στην Ελλάδα με easyjet πχ - είναι για χώρα ευρωπαικής ένωσης, δεν μπορείς να ψωνίσεις tax free απο το dixon's στο Gatwick..
Η αγορά σου όμως, αποδεικνύει το αντίθετο:a0210:

Οπουδήποτε να πάς πληρώνεις αυτή τη τιμή! Δεν ισχύουν αυτά. Οι τιμές στα dixons ειναι ίδιες. Δεν υπάρχουν διπλές τιμές. Τιμή για ΕΕ ή εκτός ΕΕ. Το γράφει και στην ιστοσελίδα τους. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ. Δεν γνωρίζω πως συμβαίνει αυτό. Οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 15%. Το ίδιο ισχύει και στα άλλα καταστήματα. Αν πάτε σε καταστήματα ρούχων ή με καλλυντικά θα διαπιστώσεται το ίδιο. Μπορεί να τα έχουν δηλώσει τα αεροδρόμια ως off shore! Όλα να τα περιμένεις. Μήπως τα νησιά της Μάγχης τί είναι? Επειδη το έψαξα λίγο, είδα ότι άν δηλώσεις κάτοικος του ...Άθω δικαιούσαι tax free σε όλη την Ευρώπη! Βρε οι καλόγεροι, τυχεροί και εδώ...