Mac+Duet και DVD-Audio και RTA/Room Correction;

Stavros_Bartzokas

Senior Member
23 June 2006
542
Θεσσαλονίκη
Μιας και ο νέος Mac-Mini είναι προ των πυλών και, κατά 99%, θα συνδυαστεί με το Apogee Duet, ρωτώ:

- Μπορεί να αναπαραχθεί δίσκος DVD-Audio με τον παραπάνω συνδυασμό;
- Έχετε υπ' όψιν κάποιο RTA/Room Correction πρόγραμμα που να συνεργάζεται με τον παραπάνω συνδυασμό;

Ευχαριστώ!

Η Duet βγάζει stereo 24/96 άρα ξεχνάς το πολυκάναλο DVD-AUDIO...
Όσον αφορά room correction, το ARC System της IK Multimedia είναι καλό.

Βέβαια και η Duet και το ARC είναι για home studio, και όχι για home theater / hi-fi κατάσταση.

Δε με..."ενοχλεί" το "σκέτο" δικάναλο DVD-Audio.
Ούτε, βέβαια, θα "κάτσω να σκάσω" εάν τελικά δεν αναπαράγεται καθόλου το DVD-Audio.
Απλά, έχω καμιά δεκαριά δισκάκια και αναρωτιέμαι εάν μπορούν να απαράγονται από το συνδυασμό Mac/Duet...

Όσον αφορά το "στουντιακό ρόλο", δε νομίζω πως θα "κολλήσω" σε ταμπέλες.
Η λογική "αυτό είναι για στούντιο, εκείνο για το σπίτι", δεν με εκφράζει.
Ούτως ή άλλως, στουντιακός εξοπλισμός μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιείται και στο σπίτι.

Υ.Γ. Άλλωστε, το "Hi-Fi" (= "High Fidelity"), μάλλον βρίσκει...πιστότερη εφαρμογή σε ένα στούντιο, σωστά;

Ούτε και εμένα μου αρέσουν οι ταμπέλες και μάλιστα πλέον το 99% της μουσικής ακρόασης που κάνω είναι με την Duet και με nearfield active monitor ηχεία (TASCAM VL-A5 & LF-S8) και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Απλώς είναι λίγο περίεργο το ταίριασμα της Duet και του DVD-Audio, μιας και ούτε πολυκάναλη είναι, ούτε ξεπερνάει τα 96Khz. Γι'αυτό σκέφτηκα μήπως ψάχνεις κάτι πιο hi-fi (A/V ενισχυτή και πακέτο ηχείων).

Και μην κολλήσουμε στο τι σημαίνει κανονικά το hi-fi και τι εννοούμε πλέον λέγοντας hi-fi συγκρίνοντας το π.χ. με monitor ηχεία για studio (όσο το δυνατό πιο flat frequency responce...).

Απάντηση: Re: Mac+Duet και DVD-Audio και RTA/Room Correction;

Ούτε και εμένα μου αρέσουν οι ταμπέλες και μάλιστα πλέον το 99% της μουσικής ακρόασης που κάνω είναι με την Duet και με nearfield active monitor ηχεία (TASCAM VL-A5 & LF-S8) και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Σωστός! :a0210:

Απλώς είναι λίγο περίεργο το ταίριασμα της Duet και του DVD-Audio, μιας και ούτε πολυκάναλη είναι, ούτε ξεπερνάει τα 96Khz. Γι'αυτό σκέφτηκα μήπως ψάχνεις κάτι πιο hi-fi (A/V ενισχυτή και πακέτο ηχείων).
Είναι ΠΟΛΥ περίεργο (όχι λίγο), ειδικά τώρα με το διαρκώς αυξανόμενο HD υλικό που προσφέρεται για Download.
Απλά, το είχα περισσότερο σαν απορία...:chinscratch:

Και μην κολλήσουμε στο τι σημαίνει κανονικά το hi-fi και τι εννοούμε πλέον λέγοντας hi-fi συγκρίνοντας το π.χ. με monitor ηχεία για studio (όσο το δυνατό πιο flat frequency responce...).
Ναι, βρε! Λογοπαίγνιο έκανα...;)