Mac Mini 2.5GHz i5 (MD387) Ram + SSD

Απ´ότι είδα το mac mini έχει είσοδο hdmi οπότε σε τι χρησιμεύει το ανταπτοράκι?
Όσον αφορά να έχω και τα δύο λειτουργικά δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο και κυρίως αν είναι εύκολο για να τα έχω γιατί όπως είπα υπάρχει και η εναλακτική του media player και δεν θέλω να μπλέξω με extra μνήμες, σκληρούς δίσκους κλπ....

Re: Απάντηση: Mac Mini 2.5GHz i5 (MD387) Ram + SSD

Τα φοβάμαι τα 64 Τάσο... Δεν θυμάμι που και τι, αλλά διάβασα για ασυμβατότητες και προβλήματα. Να το δω όμως γιατί κρίμα είναι να πηγαίνει χαμένη τόση μνήμη!
thanx

Μη φοβάσαι!

Πέρνα σε 64bit win7-8

Re: Απάντηση: Mac Mini 2.5GHz i5 (MD387) Ram + SSD

keyb δεν θα εχεις προβλημα.

Τα πληκτρα win / alt αντικαθιστουν τα option / command της Apple.

Επισης τα ασυρματα δεν εχουν προβλημα (σε όσα εχω δοκιμασει) στην αρχική επιλογη boot

Τελος, εννοείται 64bit. Δεν υπαρχει κανενα θεμα γενικα (εκτος αν χρησιμοποιεις καποιο πολυ μυστηριο προγραμμα).

Το κ400 δεν μπουτάρει σε win με το alt Σύριε. αναγκάζομαι να κουμπώνω ενσύρματο πληκτρολόγιο.
Επι πλέον δυστυχώς, για κάποιο λόγο (ίσως να θέλει fw update το boot camp) δεν υπάρχει και η επιλογή στο startup disc των osx.
Αντίθετα στα win7 εμφανίζεται στο startup κανονικά και το osx.

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να συμβεί σε όλους (με πύργο φαντασμάτων έχουμε να κάνουμε, βλ. computer...) αλλά πρέπει να το αναφέρω.

Επίσης όπως σου ειπα στη tv μου παρουσιάστηκε underscan στα win λόγω ati6630 και αν δεν είχες λύσει το πρόβλημα εσύ με beta fw, ακόμα 2 δάχτυλα μαύρο θα εβλεπα.

τι θέλω να πω...
Μπορεί ο φίλος μας να μην αντιμετωπίσει όλα αυτά με άλλο πληκτρολόγιο ή tv/projector αλλά δεν είμαι σίγουρος για το ποια άλλα θα αντιμετωπίσει.
Γνώμη μου, πριν αγοράσει, να βρει τρόπο να δοκιμάσει. Το ρίκσο είναι αρκετά μεγάλο (και ας λύνονται όλα τελικά). Ειδικά αν όπως αναφέρει δεν είναι γνώστης (όπως και εγώ δηλαδή)

Μην παρεξηγηθώ βέβαια. Είναι ωραία φάση να παίζεις - ρυθμίζεις κτλ
Δεν του λέω μην προσπαθήσεις - μην μάθεις.
απλά να ξέρει ότι θα αντιμετωπίσεις επιπλέον προβλήματα, αν θέλει να στήσει ένα htpc υψηλού επιπέδου.

Αν πάλι μείνει σε audio (έγραψε κάτι για media player) τότε θα είναι μια χαρά και με παλιότερο μοντέλο ή νεότερο με intel graphics και μικρούς/οικονομικούς επεξεργαστές.
Και πάλι όμως θεωρώ καλό να έχει dual boot, ssd και τουλάχιστον 4άρα RAM.

-bye-

ps To σκίσαμε ολίγον το νήμα του Αντώνη... μικρός είναι ας κάνει υπομονή λολ

Δεν σκίσατε τίποτις... σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον να παλεύετε με τα παράθυρα και γελώ ο μικρός... χχαχχαχαχα...

Εγώ το τσίμπησα, το τουμπάνιασα και το απολαμβάνω όσο λίγες αγορές.
Α... και μου έβγαλε ήδη τα λ7 του με 2 δουλίτσες που μου έβγαλε.
Γουατ μορ καν αϊ ασκ?
Αϊ λαβ ιτ! :grinning-smiley-043

Φιλαράκι απο τη μέχρι τώρα (μικρή) εμπειρία μου με mac/osx τους βγάζω το καπέλο με όλη μου τη καρδιά! για μικρά παιδιά είναι η χρήση και το design (κατασκευή - εμφάνιση - θόρυβος) άριστο.

Απο την άλλη μόλις θα βάλεις στη σκέψη σου την λέξη εικόνα θα καταλάβεις ότι έχουν πολύυυυυυυυ δρόμο ακόμα να διανύσουν μέχρι να επιτύχουν όσα μπορείς σε pc/win με τα μισά χρήματα. Δυστυχώς.

Δεν ασχολούμαι με εικόνα --> Μακάριος ο πτωχός την εικόνα!

ΑΑΧΑ ΧΑΧΑΧ ΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΑΧ

Πέραν πλάκας όμως και επειδή ναι μεν δουλεύω με τα μήλα αλλά ΔΕΝ είμαι φανμπόις, νομίζω πως δεν υπάρχει το τέλειο all-in-one.
Ομολογώ όμως πως αν ήθελα ένα τούμπανο HTPC θα πήγαινα σε Win μεριά.

εννοείται δεν θα το κάνουμε osx vs win (προσωπικά δεν έχω επαρκείς γνώσεις και απο τους δύο κόσμους για να το υποστηρίξω).

απλά μερικά πράγματα κάνουν κρα.
για να φτάσεις στο επίπεδο design του mac mini θες μάλλον περισσότερα φράγκα και για να φτάσει το osx το επίπεδο συμβατοτήτων και παραμετροποίησης των win θέλει μια διετία development τουλάχιστον.
απλά είναι φτιαγμένα για ανθρώπους που τα θέλουν όλα έτοιμα και φυσικά είναι απαράμιλλα σε αυτό το τομέα αν συνδυάσεις τις επιδόσεις τους.

Eν προκειμένω (ως τώρα και imo) τα θεωρώ too much για ήχο και ακατάλληλα για εικόνα.
(μιλώντας για ήχο και εικόνα αξιώσεων... και μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου, για να ξηγιόμαστε... είμαι, ξαναλέω, πολύ μακριά σε γνώσεις)