Mac Mini και HD Video

Babis_ECE

New member
13 December 2009
76
Καλησπέρα σε όλους τους φαν της Apple!!
Όντας κι εγώ ένας από αυτούς, χωρίς να είχα ποτέ ούτε ένα προϊόν της, μόνο ελάχιστη χρήση ενός iMac κάποια στιγμή, θέλω να κάνω το μεγάλο βήμα και να πάρω το πρώτο μου Mac. Θέλω όμως κάποιο χωρίς οθόνη (άρα το iMac κόβεται μέχρι νεωτέρας) οπότε οι επιλογές μου είναι ή Mac Pro ή Mac Mini, σωστά?
Θέλω κάτι οικονομικό, ήδη υπάρχουν 2 laptop σπίτι, οπότε κοιτούσα το Mini..
Αλλά είχα την περιέργεια αν παίζει Full HD Video 1080p. Γιατί πχ το Asus EeeBox EB1501 που θα βγει, έχει τέτοια δυνατότητα και κάνει 450.. Αν το Mini παίζει 1080 έιμαστε οκ. Γνωρίζετε αν έχει τέτοια δυνατότητα?
Υπάρχει μήπως κάποια φήμη για κυκλοφορία νέου ισχυρότερου Mini, ή κάποιυ άλλου μοντέλου?

Ο υπολογιστής προορίζεται για χρήση:
-σερφάρισμα
-downloading και seeding ολονύκτια,
-προβολή ταινιών σε 23" οθόνη που πήρα πριν λίγες μέρες
-να γράφουμε DVD/CD
Απλά πράγματα κοινώς, γι αυτό και δεν ήθελα να δώσω πολλά χρήματα για το Mac Pro.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Καλώς ήρθες στην παρέα μας !!

Αν αγοράσεις το δυνατότερο mac mini κ έχει κ 4gb μνήμη, τότε κατά 99% δεν θα έχεις θέμα με τα 1080p αρχεία σου.

Τουλάχιστον εγώ με φορητό mac με 4gb κ επεξεργαστή 2.4gb δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα αρχείο 1080p μέχρι τώρα.

Υπόψιν ότι δεν αποκωδικοποιεί τα νέα είδη μουσικής μπάντας, dtshd κτλ, κανένα mac δλδ.

Φυσικά, όλα τα άλλα υπερκαλύπτονται.

Καλώς ήρθες στον μαγικό κόσμο των mac.... -bye-

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.
Βλέπω στο site του applestore (Rainbow):
[FONT=Verdana, GrHelvetica]
Mac mini Intel Core 2 Duo 2.26GHz

[/FONT]
-4GB RAM
-320GB Σκληρό Δίσκο
πάει στα 775 ευρώ.. Αρκετούτσικα τα λες, βέβαια οκ, ξέρω πως Apple είναι.

ΗDMI θύρα έχει??

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.
Βλέπω στο site του applestore (Rainbow):
[FONT=Verdana, GrHelvetica]
Mac mini Intel Core 2 Duo 2.26GHz

[/FONT]
-4GB RAM
-320GB Σκληρό Δίσκο
πάει στα 775 ευρώ.. Αρκετούτσικα τα λες, βέβαια οκ, ξέρω πως Apple είναι.

ΗDMI θύρα έχει??

Δεν υπάρχει λόγος να πας σε αυτό το μοντέλο. Καλύτερα να επιλέξεις το βασικό 2,26 με τα 2 gb RAM και τον 160άρη δίσκο, και να προσθέσεις μόνος σου άλλα 2 GB μνήμη και έναν εξωτερικό δίσκο. Θα σου έρθει σαφώς φτηνότερα και θα έχεις και μεγαλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης.

HDMI θύρα δεν έχει, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να απολαμβάνεις εικόνα HD σε δεύτερη οθόνη. Όσον αφορά τον ήχο, υπάρχει ψηφιακή έξοδος για να συνδέεσαι με τον AV receiver σου.

Σχετικά με το ερώτημα που θέτεις πιο πάνω, το δικό μου mini (προηγούμενο μοντέλο με 2 GHz επεξεργαστή) παίζει τα 1080p ανετότατα (με 4 GB RAM).

Δεν υπάρχει λόγος να πας σε αυτό το μοντέλο. Καλύτερα να επιλέξεις το βασικό 2,26 με τα 2 gb RAM και τον 160άρη δίσκο, και να προσθέσεις μόνος σου άλλα 2 GB μνήμη και έναν εξωτερικό δίσκο. Θα σου έρθει σαφώς φτηνότερα και θα έχεις και μεγαλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης.

HDMI θύρα δεν έχει, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να απολαμβάνεις εικόνα HD σε δεύτερη οθόνη. Όσον αφορά τον ήχο, υπάρχει ψηφιακή έξοδος για να συνδέεσαι με τον AV receiver σου.

Σχετικά με το ερώτημα που θέτεις πιο πάνω, το δικό μου mini (προηγούμενο μοντέλο με 2 GHz επεξεργαστή) παίζει τα 1080p ανετότατα (με 4 GB RAM).

Σέυχαριστώ πολύ για την απάντηση, μαζί με τον Μιχάλη μου λύσατε την απορία για την αναπαραγωγή των 1080p..!
ΟΚ να το πάρω σκέτο και να του βάλω εγώ μνήμη και σκληρό εξωτερικό, αλλά έτσι δεν ακυρώνεται η εγγύηση? Και θα είναι κρίμα ειδικά τώρα που πεοσφέρεται και το Apple Protection Plan.

Μία απορία ακόμα: Χωρίς HDMI, πώς θα βλέπω 1080 στην οθόνη μου? Μεταφέρεται σήμα 1080p μέσω DVI? Γενικά, με τι καλώδιο θα συνδέσω το Mini με την Οθόνη??

Ευχαριστώ και πάλι.
Μπάμπης

Νίκο ευχαριστώ για την απάντηση. ΟΚ λοιπόν με το θέμα της σύνδεσης, για το θέμα της Εγγύησης και της έξτρα μνήμης?

Νίκο ευχαριστώ για την απάντηση. ΟΚ λοιπόν με το θέμα της σύνδεσης, για το θέμα της Εγγύησης και της έξτρα μνήμης?

Υπάρχουν αρκετά βιντεάκια στο youtube που δείχνουν πώς τοποθετείται η έξτρα μνήμη. Είναι λεπτή, αλλά σχετικά εύκολη διαδικασία, και με λίγη προσοχή δεν θα έχεις πρόβλημα. Εγώ πάντως την τοποθέτησα μόνος μου (και δεν πιάνουν και ιδιαίτερα τα χέρια μου, να φανταστείς) μέσα σε 5 λεπτά, χωρίς το παραμικρό θέμα.

Θεωρητικά, απ' όσο γνωρίζω, η apple επιτρέπει να ανοίξεις το κουτί, αρκεί να μην κάνεις καμιά άλλη ζημιά. Αυτά διεθνώς. Για το τι ισχύει στην Ελλάδα, ας σου απαντήσει κανείς πιο αρμόδιος, για να μη σε πάρω στο λαιμό μου.

Ευχαριστώ tazz, είδα τα βίντεο, απλή φαίνεται η διαδικασία, θα περιμένω να μάθω και για το θέμα της εγγύησης και μετά θα αποφασίσω.
:smile:

Κ εγώ όταν αγόρασα το 1ο μου mini, το άνοιξα μόνος μου κ του πρόσθεσα μνήμη.

Διεθνώς λένε ότι καλύπτεσαι από την εγγύηση, φτάνει να μην προκαλέσεις ζημιά όταν το ανοίξεις.

Thnx again για την απάντηση..!
Οπότε το παίρνουμε μόνοι μας και το αναβαθμίζουμε.

Εννοειται πως αναβαθμιζεις μονος σου τη μνημη, δεν χανεται η εγγυηση.
Επισης θα προτεινα να αγορασεις την επεκταση εγγυησης απο ebay που την βρισκεις στην μιση τιμη:
http://cgi.ebay.com/Apple-AppleCare...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item19b8305a03

$99= 70 , οταν εδω πωλεται 170 .

Ευχαριστώ Χριστόφορε, δεν ήξερα πώς μπορείς να αγοράσεις ξεχωριστά την εγγύηση..! Αλήθεια πώς λειτουργεί το σύστημα? Πώς αγοράζεις εγγύηση ξεχωριστά από την συσκευή?
Την βρίσκω και στο αγγλικό amazon με 105 λίρες. Το κατάστημα που μου έστειλες στο ebay δεν στέλνει Ελλάδα.

Ευχαριστώ Χριστόφορε, δεν ήξερα πώς μπορείς να αγοράσεις ξεχωριστά την εγγύηση..! Αλήθεια πώς λειτουργεί το σύστημα? Πώς αγοράζεις εγγύηση ξεχωριστά από την συσκευή?
Την βρίσκω και στο αγγλικό amazon με 105 λίρες. Το κατάστημα που μου έστειλες στο ebay δεν στέλνει Ελλάδα.

Θα έλεγα να προσέξεις πολύ το από πού θα αγοράσεις το applecare. Έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά στο ebay όπου ο πωλητής απλώς έστειλε τον κωδικό της εγγύησης (γιατί ουσιαστικά αυτό είναι το applecare, ένας κωδικός που τον στέλνεις στην apple και επεκτείνεται η εγγύησή σου στα τρία χρόνια), χωρίς το συνοδευτικό κουτί. Αυτό δε σου διασφαλίζει καθόλου το ότι ο ίδιος κωδικός δεν έχει δοθεί σε περισσότερους από έναν αγοραστές, με αποτέλεσμα αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και χρειαστείς την εγγύηση, ο κωδικός να "χτυπάει" σαν άκυρος.

Ισχυει περιπου αυτο που λεει ο tazz.
Απλα πρεπει να την παρεις απο εξιοπιστο seller απο το ebay. Μην σε νοιαζει αν σου στειλει λη οχι το κουτι.
Το βασικο ειναι οταν σου στειλει τον κωδικο , να πας να τον ενεργοποιησεις/κανεις regsiter αμεσα και δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Οι πιθανοτητες να μην μπορει να γινει register(επειδη προφανως εχει γινει και απο αλλον) ειναι ακριβως ιδιες με το να παρεις απο το ebay κατι και να μην ειναι αυθεντικο ή να μη σου στειλει τιποτα κλπ.
Να πεσεις δηλαδη σε απατεωνα.
Οποτε απλα πρεπει να βρεις αξιοπιστο seller, οπως ακριβως κανεις με οτι αγοραζεις απο το ebay.

Y.Γ.: Την επεκταση εγγυησης μπορεις να την αγορασεις ξεχωριστα μεχρι και μια ημερα πριν κλεισει ενα χρονο το μηχανημα σου, δηλαδη μεχρι και μια μερα πριν ληξει η κανονικη εγγυηση του.

Καλημέρα και από εμένα :)

Μιας και σας εντόπισα στο θέμα που με καίει τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως και ο συμφορουμήτης έτσι και εγώ βάδιζα στη σκέψη ενός iMac αλλά το κόστος υψηλό αυτή τη στιγμή για αγορά.
Έτσι στο ψάξε ψάξε κάπου θυμήθηκα πως είχα δει μια παρουσίαση του προηγούμενου μοντέλου mac mini και είπα να το "σκαλίσω" λίγο.
Είμαι ήδη στα στάδια δρομολόγησης και μάλιστα αναμονής μιας και μου είπαν ότι θα διαρκέσει πάνω από 15ημέρες.
Τα όσα διάβασα εδώ είδα πως με καλύπτουν άμεσα με δύο ερωτήματα όμως επιπλέον.
Ως αρχάριος στον χώρο του Mac (υπ' όψιν θα σας ζαλίσω όταν το πάρω , χιχι) ήθελα να ρωτήσω όσον αφορά τον εξωτερικό δίσκο που είπατε , υπάρχει η εκδοχή να μην αναγνωρίζει την μορφή ntfs του δίσκου;
Από ασύρματο ποντίκι / πληκτρολόγιο υπάρχει κάτι που δεν το υποστηρίζει;Μιας και λέω να μην κάνω αγορά και τα δικά του...

Αυτά προς το παρόν.

Από "μαμά" το λειτουργικό του, mac os x, δεν υποστηρίζει ntfs δίσκους.
Όμως υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα, ακόμα κ δωρεάν, που τους χρησιμοποιεί κανονικά.

Σε ότι αφορά τα ασύρματα, έχε υπόψιν ότι θα πρέπει να πάρεις bluetooth, αν κ τα λοιπά με δέκτη usb μπορεί να τα χρησιμοποιήσεις. Κατά καιρούς υπάρχουν κάποια που δεν παίζουν, εγώ είχα αγοράσει κάποια εποχή το σετ πληκτρολόγιο/ποντίκι της logitech s520 ειδικά για mac, με τιμή πολύ καλή.

Re: Απάντηση: Mac Mini και HD Video

Από "μαμά" το λειτουργικό του, mac os x, δεν υποστηρίζει ntfs δίσκους.
Όμως υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα, ακόμα κ δωρεάν, που τους χρησιμοποιεί κανονικά.

Σε ότι αφορά τα ασύρματα, έχε υπόψιν ότι θα πρέπει να πάρεις bluetooth, αν κ τα λοιπά με δέκτη usb μπορεί να τα χρησιμοποιήσεις. Κατά καιρούς υπάρχουν κάποια που δεν παίζουν, εγώ είχα αγοράσει κάποια εποχή το σετ πληκτρολόγιο/ποντίκι της logitech s520 ειδικά για mac, με τιμή πολύ καλή.

Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη για την διαγραφή του post μου αλλά λόγο προβλήματος στο ιντερνετ το έβλεπα ως 2post :rifle: , τα νεύρα μου.

Άρα να μην σκεφτώ τα Wireless ποντίκι / πληκτρολόγιο.Έχετε κάποια υπ όψιν σας;Με τον εξωτερικό τι μπορώ να κάνω;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mac Mini και HD Video

Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη για την διαγραφή του post μου αλλά λόγο προβλήματος στο ιντερνετ το έβλεπα ως 2post :rifle: , τα νεύρα μου.

Άρα να μην σκεφτώ τα Wireless ποντίκι / πληκτρολόγιο.Έχετε κάποια υπ όψιν σας;Με τον εξωτερικό τι μπορώ να κάνω;

Ήταν διπλό το ποστ, το έσβησα το ένα εγώ, εσύ το άλλο...:grinning-smiley-043 Επανέφερα το αυτό που είχα σβήσει εγώ. -bye-

Εγώ σου είπα, είχα πάρει σετ ασύρματα ποντίκι/πληκτρολόγιο της logitech το s520 με πολύ καλή τιμή, δεν θυμάμαι καλά, γύρω στα 70 ευρώ σύνολο νομίζω.

Εξωτερικό σκληρό βάζεις όποιον θες, αν είναι σε ntfs, τότε εγκαθιστάς ένα από τα διαθέσιμα προγράμματα κ δουλεύει μια χαρά.