Mac OX 10.5 Τί μας άρεσε στη Λεοπάρδαλη...

 Νίκος

Supreme Member
Συνεχίζοντας την συζήτηση από εδώ ας επικεντρωθούμε σε τί έχουμε ανακαλύψει so far και μας έχει αρέσει στο νέο λειτουργικό.

Ξεκινάω με αυτά που μου έκαναν εντύπωση με την πρώτη επαφή που είχα σήμερα:

α) ταχύτητα. Το σύστημα είναι ποιό σταθερό και ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία σε αυτό.
β) Δεν έχω βρεί ασυμβατότητα έστω και στους ελάχιστους drivers που χρησιμοποιώ. Acard Raid controller, κάρτα ήχου M-Audio Delta 44.

γ) ο ανανεωμένος Finder.. Tρομερά λειτουργικός ακόμα και με το coverflow που το θεωρούσα μόνο εφέ.. Στην αρχή πήγαν να κάνω με τα δάχτυλα την οθόνη όπως στο iPhone.. Αν ήταν touch....
find.gif

δ) Υποστήριξη HD στον DVD Player... Καιρός ήταν.
View attachment 15985

ε) Ανανεωμένο iChat.. To νέο χρήσιμο feature είναι το share screen όπου μοιράζεις το desktop σου με αυτόν που μιλάς ή μπαίνεις στο δικό του.Εκπληκτικό για support.
shar.gif

Πληροφοριακά έγινε εγκατάσταση και σε G4 667 Mhz ... stay tuned για οδηγίες για install σε παλιά μηχανήματα.

Έγινε πολύ καλή δουλειά και so far είναι το καλύτερο upgrade λειτουργικού ever.Period.

Συνεχίζω το ψάξιμο...

Ειναι φυσικα πιο αργο στο g4 και οχι τοσο smooth to spaces, αλλα αποδεκτο.
Στο macbook φυσικα πεταει !
Πολυ ωραιο το αμεσο preview(quick look) στο finder πατωντας space.

Re: Απάντηση: Mac OX 10.5 Τί μας άρεσε στη Λεοπάρδαλη...

Time Machine = Aσφάλεια...
Tώρα δεν χάνεται τίποτα και αποφεύγονται οι "ζημιές" ειδικά αν είσαι νέος χρήστης.

View attachment 15988

Ποιον δισκο εχεις ?
Εμενα δεν βλεπει τον lacie ethernet 500gb (παρολο που ειναι AFP system) sto Time machine.

Μολις το εγκατεστησα κι εγω!!!

Μια πρωτη παρατηρηση...ο Safari πηγαινει σφαιρα!!!! :music-smiley-005:

παιδια απο τη Παρασκευη εχω κολησει κυριολεκτικα στο μινι μου που πεταει με 2 γιγα μνημη, το Λεοπαρντ ειναι οτι καλυτερο σε χρηστικοτητα και ευκολια εχω δει. Το time machine ολα τα λεφτα, ο νεος finder με τα υπεροχα previews και το spaces βολευει απολυτα οταν δουλευεις πολλα πραγματα μαζι. Οι ρυθμίσεις εγιναν σχεδον ολες μονες τους χωρις δυσκολια, ενω στο tiger ειχα απο την αρχη δυσκολια με την ευρεση του wi-fi μου. Τα stacks εποισης χρηστικοτατα και χαρηκα που προσεθεσαν μονοι τους φακελο downloads γιατι παντα φτιαχνω εναν.
Υπαρχουν προγραμματα που δε μου καθισαν στα Λεοπαρντ αλλα λιγα, οπως το crossover που το ηθελα να το δοκιμασω για να τρεξω το αγαπημενο μου on line MMORPG Guild Wars. Ακομα το δουλευω και θα σας πω οτι βρω. Το μονο που δε μπορω να λυσω ειναι οτι στο Μοζιλα στα vbulletin boards οπως και το δικο μας, μου κανει τα Ελληνικα μπαχαλο, ενω ο ΣΑΦΑΡΙ οκ και δοσκιμασα πολλες κωδικοποιησεις. Ηθελα μια λυση σε αυτο και επισης πως να κανω εισαγωγη το bookmarks αρχειο του Μοζιλα στο Σαφαρι. Επισης ψαχνω καλο email client που να υποστηριζει hotmail -κατι αντιστοιχο του incredimail στα win που το εχω βολευτει χρονια τωρα-, ενα καλυτερο messanger που να φτανει το msn live γιατι τα smileyw & winks ειναι απαιχτα εκει, τελος ενα καλο πακετο codecs και πως τα βαζω. Ψαχνω στο softpedia συνηθως, εαν εχετε αλλη πηγη καλυτερη πειτε μου.
A ξεχασα το κυριως προγραμμα εκανε 20 λεπτακια να μπει και αλλη μιση ωρα τα εξτρα !

Last edited:
To Adium & Perian ελυσαν το θεμα messenger/codecs αλλα δε βρηκα για να κανω και video chat, εβαλα με εξυπνη λυση την eye toy cam μου πανω αλλα δε βρηκα κατι αντιστοιχο του ichat με βιντεο υποστηριξη. Το crossover 6.2 δουλευει μια χαρα, αλλα η καρτα γραφικων που εχει το μινι ειναι πολυ....μινι και δε μπορει να τρεξει κανονικα το παιχνιδι.Τωρα για email βολευομαι αν και οχι τοσο καλα με το entrouge. Γενικα θελει οτι τελευταιο σε εκδοσεις λογισμικου για να τρεξει κανονικα.

Εγκατέστησα σήμερα το νέο λειτουργικό, αφού έκανε 2 μήνες να μου το στείλει η Rainbow(αναβάθμιση λόγω αγοράς νέου υπολογιστή με 10 ευρώ) κ οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πέρα για πέρα θετικές, φτάνουν τα όρια του εντυπωσιασμού.
Καταρχήν, το σύστημα πάει πάρα πολύ πιο γρήγορα από ότι με το tiger...!!!
Μου φαίνεται πολύ περίεργο αλλά έτσι είναι.
Η μπάρα με τα εικονίδια κάτω είναι πιο εντυπωσιακή, ενώ τώρα ξεκινάω να παίζω με τα stacks.
Μπράβο Apple για άλλη μια φορά. Δεν παύεις να με εκπλήσεις ! :grinning-smiley-043

Μιχάλη upgrade έκανες ή τα έσβησες όλα και το πέρασες από την αρχή?
( Κι εγώ κοντά δύο μήνες περιμένω να έρθει το Leopard )

... Ότι όταν κάνεις rename ένα αρχείο ότι κάνει highlight μόνο το όνομα του αρχείου και αφήνει την τελεία και το extension εκτός της επιλογής.