mac+pc

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
έχω ένα macmini συνδεδεμένο με το πισί πάνω στην ethernet.
Εχω φτιαγμένο ένα workgroup στο πισί και θέλω να δεί το mac το πισί και τα περιφερειακά του και αντιστρόφως.
Κάποτε το έκανα και έκατσε.
Τώρα δεν μπορώ να θυμηθώ.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
Μιλάμε για παλιό μακ νομίζω 10.5

xp

το είχα κάνει παλιότερα, τώρα δεν μπορώ να το ξαναβρώ...

System Preferences-> Sharing και αφού έχεις κάνει on το file sharing από κάτω του ακριβώς πρέπει να έχει ένα Options. Εκεί μέσα πρέπει να έχει ένα check box που λέει Share files and folders using SMB. Το τσεκάρεις. Από κάτω θα έχει ονόματα λογαριασμών (ή λογαριασμού), του mac που θα χρησιμοποιήσει ο χρήστης windows. Τσεκάρεις ανάλογα και από το pc πας στην περιοχή δικτύου και θα δει τον mac. Κάνε αυτό αρχικά και συνεχίζουμε γιατί αν χτυπήσει αυτό πιθανόν υπάρχει άλλο πρόβλημα και θα το δούμε.

to sharing έχει τρία tabs
services
firewall
internet
στο services έχω τσεκάρει το personal file sharing, windows sharing, remote login

όπως ακριβώς τα περιγράφεις δεν υπάρχουν

Πρέπει να πας System Preferences-Network-Advanced και στο tab WINS to workgroup πρέπει να είναι το ίδιο και στο mac και στο pc.

το network βγάζει built in ethernet
πάω εκεί αλλά advanced δεν υπάρχι....

αυτά που μου λες τα κατανοώ, έχω συνδέσει άπειρες φορές pc μεταξύ τους, είχα παιδευτεί πολύ με το μακ πριν μήνες, τώρα που το ξαναπιάνω δεν μπορώ να το σετάρω.
Οι επιλογές που λες είναι λογικές, αλλά δεν ξέρω από που να τις ξετρυπώσω

Για να μη σε παιδεύω επειδή έχω να δω πολύ καιρό το 10.4 και μάλλον δεν θυμάμαι καλά λεπτομέρειες από τα παράθυρά του νομίζω ότι αυτό θα σε βοηθήσει.

Για να μη σε παιδεύω επειδή έχω να δω πολύ καιρό το 10.4 και μάλλον δεν θυμάμαι καλά λεπτομέρειες από τα παράθυρά του νομίζω ότι αυτό θα σε βοηθήσει.

κάτι πάει να γίνει με τον οδηγό.
Ευχαριστώ.
θα δούμε αύριο τα αποτελέσματα, λόγω του περασμένου της ώρας

σ' εμενα το pc βλεπει το μακ αλλα οχι το αντιστροφο

δεν το χα επιδιωξει και δε μου χρειαζεται αλλα για πειτε πως γινεται ?

στα γρήγορα
γιατί είμαι μακρυά τώρα
το μακ είδε το πισί με τη βοήθεια του οδηγού στο λινκ.
Αλλά θέλει αφού ενεργοποιήσεις τα sharing να πας στο finder και να πας στο go όπου εκεί ψάχνει και βγάζει τον δίσκο που θες.
εγώ περίμενα κάπου να δω μια επιλογή που να βλέπει όλο το δίκτυο το μακ και να δεί κάπου το πισί ολόκληρο και μετά απ αυτό να διαλέξεις τι θες, δίσκο, εκτυπωτή κλπ.

Το πισί ακόμα το μακ δεν το είδε.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει το ίδιο όνομα χρήστη και pass και στα δύο συστήματα. Επίσης παίζει ρόλο η έκδοση των εκατέρωθεν λειτουργικών. Ο μεγαλύτερος μπελάς και ο πιό αναξιόπιστος κρίκος ήταν πάντα τα xp. Από τα 7 και μετά το πράγμα έχει στρώσει πολύ. Το έχω κάνει πολλές φορές και αν η σύνδεση γίνει μια φορά κρατάει για πάντα. Το mac θα δει μόνο του τα pc της γειτονιάς. Αν το pc είναι σωστά στημένο με win 7 ή 8 to mac θα σου ζητήσει όνομα χρήστη και pass για τα windows και θα συνδεθεί.