Mac Pro or diy PC ?

22 June 2006
35,308
NEO HRAKLEIO
απο το ιδιο review, οπως αναφερθηκε και σε αλλα σιτε, το νεο macpro ειναι σχετικα "φτηνο" γι αυτα που προσφερει!
Για να χτισεις ενα ισοδυναμο επωνυμο pc , οπως αλλωστε ανεφερα κι εγω (αλλα ολοι "κοροιδευετε" :SFGSFGSF:), χρειαζεσαι τα ιδια ή και περισσοτερα χρηματα...

http://www.anandtech.com/show/7603/mac-pro-review-late-2013

Screen Shot 2014-01-01 at 22.23.38.jpg

K από άλλο διαδικτυακό χώρο : http://www.futurelooks.com/new-apple-mac-pro-can-build-better-cheaper-pc-diy-style/ όπου έκαναν δοκιμή να φτιάξουν ένα αντίστοιχο μηχάνημα, δεν κατάφεραν να συναρμολογήσουν ένα φτηνότερο μηχάνημα από το mac pro.

Συγκεκριμένα, επέλεξαν ένα κορυφαίο mac pro των 9599 δολλαριών και το αντίστοιχο PC που έφτιαξαν με windows 8 pro κόστισε 11530,54 δολλάρια !

Φυσικα ξεχνατε οτι το hackindosh το κανεις OVERCLOCKING μπορεις να βαλεις μνημες με πιο καλα timings και απο 1833 που ειναι να πας σε 2133+ να βαλεις πιο καλη !!! καρτα γραφικων πχ 290χ που εχει 512 bus speed μπορεις να εχεις 2-3-4 ssd και φυσικα να το αναβαθμησεις οτι ωρα θες ...... Α ναι θα ειναι πιο μεγαλο σε μεγεθος ..Ε τι να κανουμε τα profesional μηχανηματα ετσι ειναι.Το mac pro για μενα ειναι high-end enthusiast μηχανημα OXI hi-end professional.

Νομίζω πως η σύγκριση mac pro vs DIY pc είναι ατυχής και αδικεί το τελευταίο.Αν ψώνιζαν τα components οι ντιούηδες σε τιμές που τα ψωνίζει η Apple ενδεχομένως να είχε νόημα και τα νούμερα θα έλεγαν άλλα.Αντίθετα η σύγκριση με workstations άλλων εταιριών δείχνει πολλά.
Κατα τα άλλα αν πω ότι προτιμώ μια κούτα τετράγωνη μισού κυβικού πάνω στο γραφείο μου απο αυτό το κόσμημα,θα πω ψέματα!

αυτο που θελουμε να πουμε, ειναι οτι ενα τετοιο μηχανημα , με τετοια σχεδιαση (εσωτερικα και εξωτερικα) ΔΕΝ ειναι ακριβο .
Συγκρινοντας το με επωνυμα αντιστοιχα προιοντα , η τιμη του ειναι ακρως ανταγωνιστικη.
Και αν προσθεσεις τα βελτιστοποιημενα προγραμματα που υπαρχουν (FCPX - MOTION - Davinci Resolve klp ) και θα βγουν σε λιγο, για εναν επαγγελματια ειναι μια χαρα τιμη.

H πιο συμφερουσα αγορα τωρα (για HD υλικο), ειναι το μικρο μοντελο με 16GB και διπλη καρτα D500 (μεσαια καρτα) kai 512 GB SSD (3800 ευρω συνολο) , και αργοτερα αναβαθμιζεις οτι χρειαστει ,αν θελεις μνημη, σκληρο και CPU.
Για 4K υλικο, απλα προσθεστε αλλα 16GB , η μεσαια καρτα ειναι υπεραρκετη .

Last edited:
Κατα τα άλλα αν πω ότι προτιμώ μια κούτα τετράγωνη μισού κυβικού πάνω στο γραφείο μου απο αυτό το κόσμημα,θα πω ψέματα!

Μέχρι τη στιγμή που θα χρειαστεί να τον συνδέσεις με περιφερειακούς δίσκους Thunderbolt, οπότε με τα καλώδια και τις συσκευές αυτές, πάει το κόσμημα...

Νομίζω ότι έχει ξαναμπεί η φωτό, αλλά τέλος πάντων. Κάπως έτσι θα μοιάζει...

Mac-Pro_2013_Mac-Pro_2013.jpg

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως βέβαια, οι κούτες μπαίνουν και κάτω ή δίπλα στο γραφείο. Οπότε και δεν χαλάνε καθόλου την οπτική του, ούτε σπαταλούν χώρο...

Last edited:
δεν ειναι καθολου ετσι...
Οπως και στη δουλεια μου, η αποθηκευση πια σε τετοια μηχανηματα δε γινεται τοπικα, αλλα δικτυακα και απομακρυσμενα (για τους λογους που ξαναειπα) .
Μπορει να γινεi μεσω ethernet, thunderbolt σε αποσταση αρκετα μεγαλη, μ ενα μονο καλωδιο και δε γινεται κανενας χαμος.

Το Thunderbolt επισης , οπως και το firewire, ειναι daisy chained , που σημανει οτι μπορεις να συνδεσεις πολλες συσκευες σε ενα bus.
Αρα μπορεις μ ενα και μονο Thunderbolt καλωδιο να εχεις 1-6 δισκους , απομακρυσμενους ή κρυμμενους , με ενα καλωδιο μονο απο τον Macpro.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Μπα δεν είναι καθόλου έτσι, μέχρι να γίνει έτσι και να λέει ο χρήστης: πάει το κόσμημα...

ΥΓ. Όλες οι φωτό δείχνουν το Mac Pro 2013 μόνο του, χωρίς καμία άλλη συσκευή και σύνδεση στο γραφείο, και φυσικά όλοι λένε τι ωραίο και κομψό που είναι (εκτός από όσους το βλέπουν σα δοχείο σκουπιδιών). Λες και όλα γίνονται ασύρματα, ακόμα και το ρεύμα. Office virtual reality...

Last edited:
καλα, ας ειχα εγω τον macpro και ας γινοταν κι ετσι... :p

Eδω δειτε ποσο ευκολο ειναι ν αλλαξεις μνημη... πολυ πιο ευκολο απο καθε αλλο macpro!

Σύμφωνοι, αλλά οποιοδήποτε σχήμα κι αν ήταν (ακόμα κι αν διατηρούσε τη παλιά διάταξη) το ίδιο θα έλεγες. Το σχήμα είναι για τη πρώτη στιγμή και για το wow...

Eδω δειτε ποσο ευκολο ειναι ν αλλαξεις μνημη... πολυ πιο ευκολο απο καθε αλλο macpro!

Και να αλλάξεις, μέχρι 64G παίρνει. Προηγούμενες εκδόσεις νομίζω υποστήριζαν μεγαλύτερη χωρητικότητα και είχαν και δύο CPU...

οτι και να πουμε παλι κατι θα σε χαλαει ... :p
Kαι τα "παλια" παλι 64GB RAM επαιρναν.

Εγω , ακομη και με 16GB σε HD video editing kai compositing δεν εχω χρειαστει ποτε παραπανω ... αντε σε 4Κ να χρειαστω 32 ή 64 GB.

Κι εδω δειτε ποσο αθορυβο και "ψυχρο" παραμενει το Μacpro, ακομη και σε βαριες εργασιες...

Last edited:

Αν εισαι βιτσιόζος ή ζεις στα 80s και θελεις το μηχανημα πανω στο γραφειο σου και οχι κατω απο αυτό (για να εχεις, μεταξυ αλλων και λιγότερο θορυβο), πάσο :p

(φανταζομαι οι επαγγελματίες που δουλεύουν σοβαρα σε video κλπ, καιγονται να βλεπουν το μηχανημα περισσότερο από την οθονη τους πχ...:p)

Και να αλλάξεις, μέχρι 64G παίρνει....

Αν ισχυει αυτό, ειναι ενα σοβαρό πρόβλημα imho (από τοτε που ηρθαν οι ssd και τα δικτυακά μεσα αποθηκευσης, η ram ειναι το μονο ουσιαστικής ανάγκης αναβαθμίσιμο component)

Το ζαχαρώνεις που το ζαχαρώνεις, ψήσε το σταθμό να πάρει μερικά! Αλλιώς σε βλέπω να υποφέρεις! :Banane0:

OS X does not support AMD's Crossfire so, under gaming, only one card is being utilized. This explains the low fps for dual cards and the low temperature. The dual cards was meant for OpenCL tasks.(σχολιο απο κατω)
Και φυσικα το handbrake δεν πρεπει να δουλευει με gpu οποτε η καρτες καθονται .Αν και στον tomshardware ειδα min 68 and max 97 !!!! temp που δεν ειναι και τοσο καλο.

Δεν μιλαμε για windows ρε Συριε, ξεχαστηκες ?:p
Εδω σου λεω οτι δε κολλαει το μηχανημα με 16 gb ram ΠΟΥΘΕΝΑ και θα εχεις προβλημα με 64 ?

Σταματα να γκρινιαζεις και παιξε με το ps4 που εχει mono 8GB RAM .... ! :p

Αν εισαι βιτσιόζος ή ζεις στα 80s και θελεις το μηχανημα πανω στο γραφειο σου και οχι κατω απο αυτό (για να εχεις, μεταξυ αλλων και λιγότερο θορυβο), πάσο :p

(φανταζομαι οι επαγγελματίες που δουλεύουν σοβαρα σε video κλπ, καιγονται να βλεπουν το μηχανημα περισσότερο από την οθονη τους πχ...:p)

Αν ισχυει αυτό, ειναι ενα σοβαρό πρόβλημα imho (από τοτε που ηρθαν οι ssd και τα δικτυακά μεσα αποθηκευσης, η ram ειναι το μονο ουσιαστικής ανάγκης αναβαθμίσιμο component)

Mην ανησυχεις, ο macbook pro φτανει τετοιες θερμοκρασιες που ειναι φορητος... και δεν παθαινει τιποτα!
Στον Mac Pro πολυ λιγα προγραμματα εκμεταλλευονται τις καρτες γραφικων ακομη, αυτο θ αλλαξει συντομα και μονο τοτε θα δειξει τα δοντια του.

Προς το παρον , μονο το FCPX - Motion _ Compressor kai Davinci resolve εκμεταλλευονται τις GPU.

OS X does not support AMD's Crossfire so, under gaming, only one card is being utilized. This explains the low fps for dual cards and the low temperature. The dual cards was meant for OpenCL tasks.(σχολιο απο κατω)
Και φυσικα το handbrake δεν πρεπει να δουλευει με gpu οποτε η καρτες καθονται .Αν και στον tomshardware ειδα min 68 and max 97 !!!! temp που δεν ειναι και τοσο καλο.

Δεν μιλαμε για windows ρε Συριε, ξεχαστηκες ?:p
Εδω σου λεω οτι δε κολλαει το μηχανημα με 16 gb ram ΠΟΥΘΕΝΑ και θα εχεις προβλημα με 64 ?
Αυτό που ωρες ωρες το παίζεις τρελός ακόμα και με αυτά που ειναι η ειδικότητά σου...

Για την, επαγγελματική χρήση, για την οποία προρίζεται το μηχανημα τα 64 μπορει σύντομα να ειναι λίγα

Και φυσικα εχουν να κανουν με το ειδος της εργασίας (video κλπ) και οχι με το λειτουργικό.

Δεν μιλαμε για ''γενικη / home / gaming χρηση'' οπου προφανως και τα 4/8 ειναι μια χαρα και παιζει ρολο το λειτουργικό στη διαχειρησή τους αλλά για επεξεργασία video πχ που η μνημη παει ''καρφωτή'' και το απαιτούμενο μέγεθός της ειναι σε αμεση συνάρτηση με το μεγεθος / αριθμό / τύπο των αρχείων που δουλεύεις (και όχι με τη διαχείρηση που της κάνει λειτουργικό).

Οτι θες λες.... τα 64gb ειναι υπεραρκετα για οτιδηποτε, και για 4K . Στο υπογραφω ! :p

Εχω δουλεψει διαφημιστικο και βιντεο κλιπ με RED RAW υλικο σε 4Κ me macbookpro 16gb ram κι ετρεχε νερακι!

Μη ξεχνας επισης οτι στο νεο macpro παιζουν τεραστιο ρολο οι νεες GPU kai to neo OpenCL που "παιρνουν" μεγαλο βαρος απο τις CPU.
Ta περισσοτερα φιλτρα και plugin , λειτουργουν μονο με τις GPU και το rendering επισης.

Αυτο επιβεβαιωνεται, απο πολλα benchmarks που δεν ειναι ακομη γραμμενα για τις νεες GPU , και δινουν σχετικα χαμηλα σκορ με τις CPU, αλλα στα προγραμματα που τις εκμεταλλευονται (FCPX klp) , το μηχανημα "απογειωνεται" .

Last edited:
Οτι θες λες.... τα 64gb ειναι υπεραρκετα για οτιδηποτε, και για 4K . Στο υπογραφω ! :p

Εχω δουλεψει διαφημιστικο και βιντεο κλιπ με RED RAW υλικο σε 4Κ me macbookpro 16gb ram κι ετρεχε νερακι!

Μη ξεχνας επισης οτι στο νεο macpro παιζουν τεραστιο ρολο οι νεες GPU kai to neo OpenCL που "παιρνουν" μεγαλο βαρος απο τις CPU.
Ta περισσοτερα φιλτρα και plugin , λειτουργουν μονο με τις GPU και το rendering επισης.

Αυτο επιβεβαιωνεται, απο πολλα benchmarks που δεν ειναι ακομη γραμμενα για τις νεες GPU , και δινουν σχετικα χαμηλα σκορ με τις CPU, αλλα στα προγραμματα που τις εκμεταλλευονται (FCPX klp) , το μηχανημα "απογειωνεται" .

Μια χαρα τα λέω, εσύ, ως συνηθως ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι αρχίζεις τα άσχετα.

Αν κανεις τον κοπο να διαβασεις οσα γραφω χωρίς να μπαινεις εξ αρχής σε defensive mode, θα δεις πχ ότι δεν ειπα ότι τα 64 δεν φτανουν για 4K αλλά ότι στο μελλον (που μπορεί να θες να επεξεργαστείς πχ παραλληλα 4 αρχεία 4Κ ή 8Κ ή εγώ δεν ξέρω τι) μπορει να μη φτανουν.

Αντε να (σ)το πω, μια ακόμη φορά:

Οταν εχεις καποιες δεκαδες + μυρια pixels να επεξεργαστείς, θες δεδομένη μνήμη - κανεναν λειτουργικό (εξ όσων ξέρω τουλαχιστον - plz μην σπευσεις να μου πεις οτι δεν ξερω με γενικότητες) δεν μπορει να κανει μαγικα και να μειωσει την ποσότητα αυτή.

Οι GPU βοηθάνε στην επεξεργασία αλλά ram buffer δεν βλεπω πως θα μπορεσουν να προσφέρουν.

Τωρα, αν και ποτε τα 64 δεν θα φτανουν, δεν το ξερω (ειδικα με τις ταχύτητες των SSD που μπορουν να παιξουν τον λόγο ram buffer πλεον σοβαρά - μπορει να μη γινει και ποτε - εξαρταται και τις απαιτήσεις του καθενος σε ταχύτητα).

Αυτό που λεω ομως ειναι οτι τετοιας κατηγορίας μηχανημα θα επρεπε, για μενα, να μπορεί να πάρει περισσότερη μνημη.

Και για να τελειωνουμε, μπας και ξεκολλήσεις (τουλάχιστον για το πως το βλέπω εγω), για μένα το μηχανημα ειναι super, απλως μου ειναι παντελως αδιαφορο το θεμα του design και δεν μπορω να μη σχολιάσω αρνητικά όσους ''επαγγελματίες'' το θέτουν ως κριτήριο επιλογής (ειδικά από τη στιγμή που μία ''κούτα'' θα προσέφερε πολλά τεχνικά πλεονεκτήματα) - εκτός αν οι ''επαγγελματίες'' αυτοί πουλάνε στους πελάτες όχι τη δουλειά τους αλλά τα εργαλεία τους.

Καπις, αγενές, φανμπου; :p

Last edited: