Mac RAM upgrade!!

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
Αν και έχω ανοιξει νημα και στo Μac Forum θα ηθελα να μοιραστω και εδω την εμπειρια μου.
Μολις πριν λιγο αναβαθμισα την μνημη του mac mini μου σε 8gb, απο 4 που ειχα πριν!!
Εδωσα 4 παρα κάτι στο Α+ που χρησιμοποιω σαν κυριο πρόγραμμα αναπαραγωγης και πραγματικά η βελτιωση ειναι πολύ ουσιαστική! Σε μεγάλα αρχεια native 24/192 δεν εχω καθολου artifacts στον ηχο και επίσης ουτε swap και page outs που με τα 4gb ram ειχα ακομα και με υλικό 16/44.1 αν ταυτόχρονα με την ακρόαση εκανα και άλλα πράγματα. Gia ta 16/44.1 εννοώ swap κ page outs, οχι artifacts. Τα 24/192 ιδιέταιρα πολλές φορες ακουγοντουσαν με artifacts ακομα και χωρις καμια άλλη εφαρμογη να τρεχει.
Μου κάνει δε πολύ εντυπωση οτι το Α+ χρησιμοποιει 3+gb ram παιζοντας αυτά τα μεγάλα αρχεια.
Προς τους κατοχους mac λοιπον (αλλα και pc μάλλον) θα χαρακτήριζα την αναβαθμιση της ram του υπολογιστή τους, στην μεγιστη που μπορει να δεχτει το μηχανημα τους, ως υψηλώς προτεινομενη...

Αυτά!!

Δεν βλέπω την ωρα και για ssd!!

Μιχάλη την άλλη εβδομάδα παραλαμβάνω και το δικό μου mini επιτέλους ΜΕ 8Gb πάνω!!!!!!
Έχεις πολύ δίκιο για την μνήμη... να σου πώ επίσης πως εμένα παίζει καλύτερα το Α+ όταν το φόρτωσα σε νέο (φρέσκο) user ο οποίος είναι clean από σχεδόν τα πάντα.
Μόνο το A+ τρέχει ο user δαύτος και παίζει καλύτερα, αφού δεν υπάρχουν άλλες διεργασίες στο προφιλ του, ούτε εγκατεστημένα άλλα apps / softwares.

Δοκίμασέ το να μου πείς τη γνώμη σου και επ' αυτού.

ναι η αλήθεια ειναι πως ηθελα να σε ρωτησω καιρο για αυτο...
χμμ δεν ξερω πως να το καμω ομως... χε χε
βεβαια εχω και τον αδερφο εδω αυτες τις μερες που ειναι και μακακιας και επαγγελματιας κομπιουτερας .. αλλα αν δεν βαριεσαι πες δυο κουβεντες!!

επιτελους βρηκες καλομτχ μηχανακι ε; σουπερ!! με το καλο να παραλάβεις!

ρε ποτε θα κανουμε μαζωξη γμτ το κε..το μου;;;

Επίσης να συμπληρωσω πως εχει εξαφανιστει ενα πολυ ενοχλητικό φαινομενο που ειχα στην εναλλαγη sampling rate ειτε στο stoping, και με το Α+ και με το Decibel. Καποιες φορες ακουγοταν ενας συντομος αλλα αρκετά δυνατός ηχος οταν ο dac αλλαζε δειγματολειψια απο την τρεχουσα στην μεγιστη που εχω θεσει ως default...
Τωρα δεν ακουγεται τπτ... μεχρι στιγμής δλδ!

ναι η αλήθεια ειναι πως ηθελα να σε ρωτησω καιρο για αυτο...
χμμ δεν ξερω πως να το καμω ομως... χε χε
βεβαια εχω και τον αδερφο εδω αυτες τις μερες που ειναι και μακακιας και επαγγελματιας κομπιουτερας .. αλλα αν δεν βαριεσαι πες δυο κουβεντες!!

Εδώ είσαι. Απλό και εύκολο...

You should add a user for each person who regularly uses your computer. Each user has a separate home folder and can adjust his or her settings without affecting other users.

- Choose Apple menu > System Preferences, and then click Users & Groups.
- Click the lock icon to unlock it, and type an administrator name and password.
- Click Add (+) below the list of users.
- Choose the type of user from the New Account pop-up menu.

Option Description
Administrator: An administrator can create, delete, and modify users; install software; and change system settings.
Standard: Standard users can install software for their own use and change their own user settings, but can’t administer other users.
Managed with Parental Controls: For these users, an administrator can restrict access to apps and inappropriate content, and limit the amount of time users can use the computer.
Sharing Only: Sharing-only users on your network can access your shared files or your shared screen from their computers. They can’t log in to your computer or change its settings, and they don’t have home folders on your computer.
Enter a full name for the user.

An account name is generated automatically. If you want to use a different account name, enter it now. After adding a user, you can’t change the account name.

The account name is used to name the user’s home folder, and it can be used instead of the full name for logging in.
Enter a password for the user in the Password and Verify fields, and then enter a hint to help the user remember the password.
Click Create User.
You can also do any of the following:

To let the user access your shared files and screen using an Apple ID instead of the name and password you just set, click Set and enter the user’s Apple ID.

The Apple ID you enter here must be the same as an Apple ID entered for the user in Users & Groups preferences on the user’s computer.

To let the user reset his or her password while logging in on this computer, select “Allow user to reset password using Apple ID.”

If this option is dimmed, click Set and enter the user’s Apple ID.

To give the user administrator privileges, select “Allow user to administer this computer.”

To manage the user by using parental controls, select “Enable parental controls.” Click Open Parental Controls to open Parental Controls preferences and set up computer usage restrictions for the user.

To give the new user permission to access your shared files or screen, you may need to change settings in the File Sharing, Screen Sharing, or Remote Management panes of Sharing preferences.

επιτελους βρηκες καλομτχ μηχανακι ε; σουπερ!! με το καλο να παραλάβεις!

Ουί. Από Ελλάντα και συμφορουμίτη και καλό παιδί... :2thumb22sup:

ρε ποτε θα κανουμε μαζωξη γμτ το κε..το μου;;;

Εγώ γι' αυτό σε έπαιρνα τελέφωνα... μπας και ασούσουμε έστω τις φωνούλες μας... χχαχα χαχαχα χαχαχαχα αλήθεια... αχαχαχαχαχαχα :flipout:

Το καταπληκτικό είναι πως... ΟΥΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ δεν μπορούμε ρε "κλασσικούρα" μου... :flipout: :flipout: :flipout:

....
Εγώ γι' αυτό σε έπαιρνα τελέφωνα... μπας και ασούσουμε έστω τις φωνούλες μας... χχαχα χαχαχα χαχαχαχα αλήθεια... αχαχαχαχαχαχα :flipout:

Το καταπληκτικό είναι πως... ΟΥΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ δεν μπορούμε ρε "κλασσικούρα" μου... :flipout: :flipout: :flipout:
πότε πήρες ρε φιλε;;;
να σου πω την αλήθεια δεν το εχω αποθηκευσει το τηλ σου και εχω βρει κατι αναπαντητες κατα καιρους... :slapface:
θα το καμω αμεσα

οκ user φτιαξαμε
πως ξεφορτωνομαστε οοολες τις εφαρμογες ωστε να εχουμε μονο το Α+ και finder οεο;;

Όταν φτιάνεις νέο user, by default είναι "άδειο" το προφιλ.

Βγάλε στο Dock το Α+ και άστο μόνο του εκειδά.
Μην φορτώσεις τίποτα πάνω που να τρέχει στο background ή που να τρέχει στα log in items...

Είσαι κομπλέ.

Σε έχω πάρει 2 φορές. Την πρώτη μάλιστα, με πήρες αργότερα πίσω αλλά δεν μπορούσα εγώ. Μετά σε ξαναπήρα και ΔΕΝ εσύ... ε, κάπως έτσι τα κάναμε μούτι!!!!!
ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧ

καλα θα σε παρω αργοτερα να μιλησουμε... γραψε μου τα 3 τελευταια νουμερα του κιν σου!

δεν ειναι αδειο
μου εχει ηδη στο dock ενα σωρο εφαρμογες... αρκει να τις διωξω ολες απο το dock;

καλα θα σε παρω αργοτερα να μιλησουμε... γραψε μου τα 3 τελευταια νουμερα του κιν σου!

468

δεν ειναι αδειο
μου εχει ηδη στο dock ενα σωρο εφαρμογες... αρκει να τις διωξω ολες απο το dock;

E? :chinscratch:

Αν θυμάμαι καλά, όταν φτιάχνεις νέο χρήστη, και επιλέγεις login με δαύτον για πρώτη φορά, έρχεσαι μπροστά σε ένα setup σαν να έχεις μόλις κάνει format.
Δλδ default desktop, dock κλπ κλπ...

Για κάτσε να μας πεί και ένας ακόμα πιο έμπειρος ή το αδερφάκι σου...

Λοιπον είχε όλες σχεδόν τις μάκοεφαρμογές στο Ντοκ κ τις σουταρα.
Στον φάκελο aplications όμως είχε όλες μου τις εφαρμογές σωστα;
Τώρα έχω αφήσει στο Ντοκ μονο Α+ κ finder.

Στο applications folder υπάρχουν όλα τα apps, ναι...

Κανονικά όμως όπως σου έγραψα, φτιάχνοντας νέο user θα έπρεπε να σε βγάζει σε πεντακάθαρο περιβάλλον, σαν μόλις να έκανες format.
Αυτό με προβληματίζει...

ΥΓ. Θα σε πάρω νωρίς βραδάκι, μπορείς? Θα ενοχλώ?

Οκ μιλάμε... Ελπίζω να το ακούσω χα χα...

Το νήμα έγινε μπαχαλο...
Αν θέλει κάποιος mod ας σβήσει τα άσχετα.
Ευχαριστώ!!

To πιο ευκολο ειναι να κανεις ενα partition μικρο να παιζουν μονο τα μουσικα σου progs.
πας applications-utilities- disk utility-partition-κανεις κλικ στον σκληρο σου και με το ποντικι φτιαχνεις σε γραφικο περιβαλλον ποσο χωρο θες ναχει,και πατας confirm,μετα κανεις fresh εγκατασταση στο νεο partition και οταν bootaris πατας συνεχεια το alt πα την αρχη πριν ανοιξη ακομα αν θυμαμαι καλα, και σε ρωταει σε πιο απο τα 2 θες να μπεις.
Αν δεν το χεις το θεμα πες το βραδυ που θαχω το μακ μπροστα μου να σου κανω printscreen

To πιο ευκολο ειναι να κανεις ενα partition μικρο να παιζουν μονο τα μουσικα σου progs.
πας applications-utilities- disk utility-partition-κανεις κλικ στον σκληρο σου και με το ποντικι φτιαχνεις σε γραφικο περιβαλλον ποσο χωρο θες ναχει,και πατας confirm,μετα κανεις fresh εγκατασταση στο νεο partition και οταν bootaris πατας συνεχεια το alt πα την αρχη πριν ανοιξη ακομα αν θυμαμαι καλα, και σε ρωταει σε πιο απο τα 2 θες να μπεις.
Αν δεν το χεις το θεμα πες το βραδυ που θαχω το μακ μπροστα μου να σου κανω printscreen
Ευχαριστώ... Εχω φτιάξει 2o user και όλα καλα... ετσι κ αλλιως απο την στιγμη που δεν εχω αλλον υπολογιστή (εκτος απο το κιν/το) λιγες φορες θα το χρησιμοποιω ετσι κ αλλιως οποτε αρκει ο 2ος user...