Mac vs. Malware...

Εγω παντως χαιρομαι που υπαρχουν ενθερμοι υποστηρικτες των:

• Linux
  • Macintosh (Mac)
Γιατι οι μεν πρωτοι εφεραν στο προσκηνιο το open source με σημαντικη προσφορα απο εθελοντες και απετρεψαν το μονωπολιακο καθεστως, που δεν ειναι εχει μονο τον οικονομικο περιορισμο αλλά και τον δεσμευτικο χαρακτηρα (βλεπε με δενει χειροποδαρα).
Κατα δευτερο λογο επειδη αποτελει ενα ειδος ενδεχομενου ανταγωνισμου.

Και γιατι οι δευτεροι εφεραν νωρις τον κινδυνο ενδεχομενου ανταγωνισμου αλλά και μερικες ιδεες.

Τωρα οσο για τους ιους, αν τρεχει καλυτερα το ταδε, αν σε δενει χειροποδαρα, ή οτιδηποτε αλλο, δεν θα σκασω και πολυ.
Με συμφερει αλλωστε οπως ειπα να υπαρχουν και οι τρεις πλατφορμες. Που πλεον εχουν συγκεντρωθει ολες επανω στο ιδιο υλικο αλλά ξερουμε καλα οτι μπορουν να τρεξουν και σε αλλο (αν χρειαστει).
Ο καθενας κανει τις επιλογες του.

Γιατι ενα αμαξι (δε βαζω Ferrari ...) εχει 100.000 ευρω κι ενα VW εχει 30,000 ?

Αλλοι θα σου πουν ποιοτητα κατσακευης, αλλοι ανωτερο λειτουργικο, αλλοι ποιοτητα προγραμματων, αλλοι ασφαλεια, αλλοι αξιοπιστια ...κλπ

Ο καθενας κατι βρισκει που να δικαιολογει τη τιμη.

Last edited:
έχω ένα laptopaki vaio i5 4gb ram 500GB(7200) ati 1GB 15αρα το πλήρωσα 6 κατοστάρικα
γιατί το mac (πχ plaisio speaking) να κάνει 1600 ?

Το θεμα ειναι οτι και την ιδια τιμη να ειχε και παλι windows θα εβαζες...
Γιατι κανει τα παντα, υπαρχει ελευθερο λογισμικο, και παμφθηνα περιφερειακα.
Κουμπωνεις ενα στικακι DVB-T των 5 και εισαι ΟΚ.
Για αντε βαλ`το στο σουπερ μακ... που εισαι δεμενος χειροποδαρα σε:

• υλικο
  • περιφερειακα
  • λογισμικο
  • φορμά

(χωρια την επισκευη/αναβαθμιση μηχανηματος και ολα τα υπολοιπα)

Οποτε εναν ιο, αντε, τους τον χαριζουμε.

μα όχι

έχω όλη την καλή διάθεση (ειλικρινά μιλώ) να το δοκιμάσω
αλλά γιατί με απομακρύνει έτσι ?
μου πετά ένα 1600άρι πχ και αν θες

σίδερο το ένα σίδερο και το άλλο

μήπως τα mac τα σφυρηλάτησε ο Ηφαιστος
και τα γραφικά τα ανέλαβε ο Μιχαήλ Άγγελος ;

Αν θες να δοκιμασεις , υπαρχει laptop Apple και με 825 ευρω, και μεταχειρισμενο με 500.

Επισης, υπαρχει και απο Αμερικη , αν εχεις καποιο γνωστο , καινουργιο με 600 ευρω.

Και ολες σχεδον οι εταιρειες περα απο τον Ατλαντικο Δημητρη...

ΥΓ... Και αλλα , αντιστοιχης ποιοτητας laptop , πχ DELL XPS 15z με αντιστοιχες προδιαγραφες με το δικο μου mbp 15.4 i7, εχει σχεδον τα ιδια λεφτα! (με πολυ λιγοτερο software ...)

Last edited:
Πάντως με αφορμή μια ακόμη παραβίαση ασφαλείας στα Mac, γράφτηκαν μερικές αλήθειες σε αυτό το ποστ κι απ' τις δύο "ομάδες"...

- Τα Mac με τα ποσοστά τους αφορούν σχεδόν αποκλειστικά στον Αγγλοσαξωνικό πληθυσμό του πλανήτη.
Τα ποσοστά για τους υπόλοιπους λαούς είναι χαμηλά εως ανύπαρκτα, ως η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
- Τα Mac είναι τόσο ακριβά που ο βασικός τελικά λόγος να ξεκινήσει κανείς μαζί τους είναι η αίσθηση πως ανήκει στους προύχοντες και η αναφορά τους ως status symbol. Αλήθεια, έχετε δει ποτέ κολλημένο αυτοκόλητο HP ή Dell στο πίσω μέρος από κανένα μεγάλο τζιπ? Αντίθετα, τα δαγκωμένα μήλα πάνε και έρχονται...
- Είναι ένας φιλικός στην χρήση υπολογιστής για τον μη τεχνικά καταρτισμένο στη πληροφορική χρήστη.
- Τα πράγματα που κάνει το Mac τα κάνει καλά, οι χρήστες τους αισθάνονται ασφαλείς και πίνουν νερό στο όνομα του Στηβ και της εταιρίας.
Αντίθετα οι χρήστες PC είναι αχάριστοι, αν και κάνουν τα πάντα φθηνά, βρίζουν συνέχεια τις μεγαλοεταιρίες πληροφορικής και τα "πνευματικά δικαιώματα".
- Δεν μπορεί η πλατφόρμα αυτή να καλύψει ΠΛΗΡΩΣ συγκεκριμένες απαιτήσεις, είτε λόγω ανυπαρξίας εφαρμογών είτε λόγω ασυμβατότητας και ακριβών τιμών hardware.
π.χ. δεν μπορεί να καλύψει ένα λογιστήριο.
Δεν μπορεί να καλύψει ένα τεχνικό στη βιομηχανία.
Δεν μπορεί να καλύψει μια εξειδικευμένη εργασία όπως για παράδειγμα, τον έλεγχο-λειτουργία των μηχανημάτων ενός ιατρείου.
Δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως ένα HTPC με όλες του τις λειτουργίες.
Δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως ένα Gaming PC ή μια παιχνιδοκονσόλα.
- Τις υπόλοιπες εργασίες όμως τις κάνει άψογα, έχει ενσωματωμένες στο λειτουργικό δυνατότητες που κάνουν τη δουλειά του ερασιτέχνη να μοιάζει "επαγγελματική", π.χ. τα DVD από τα βίντεο που τράβηξες με την κάμερά σου στις διακοπές σου γίνονται άψογα με 2-3 κλικ! Αν έχεις αγοράσει μια HD κάμερα και θες τα HD βίντεο των διακοών σου που θα τα επεξεργαστείς στην καταπληκτικής ανάλυσης οθόνη, σε blu-ray, αλλάζει λίγο το πράγμα...
Επίσης είναι ασφαλής και εύκολη μηχανή για internet (με εξαίρεση τεχνολογίες όπως η flash που αφορούν ένα μέρος των Apple).
- Όπως ειπώθηκε, τα Mac είναι πολύ ακριβότερα από αντίστοιχο PC.
- Τα PC έχουν πολλούς περισσότερους κινδύνους ασφαλείας από τα Mac...

Last edited:
Αν θες να δοκιμασεις , υπαρχει laptop Apple και με 825 ευρω, και μεταχειρισμενο με 500.

Επισης, υπαρχει και απο Αμερικη , αν εχεις καποιο γνωστο , καινουργιο με 600 ευρω.

Αμερική ήμουν πριν 2 εβδομάδες
εκεί όμως ο Στιβ με έδιωξε με την συμπεριφορά του (δις)
το έχω γράψει στο νήμα του iPad2

Εκείνος κάνει τις διακρίσεις όχι εγώ
αφού ρε φίλε έχεις τα προσόντα και το μυαλό να σχεδιάσεις
να εφαρμόσεις και να υλοποιήσεις
" τεχνολογικά επιτεύγματα " γιατί τα κοστολογείς τόσο ,
γιατί δεν γίνεσαι προσιτός στον μέσο καταναλωτή
αφού όλοι ξέρουμε ότι δε σου στοιχίζει τόσο

μήπως δεν θες ;
μήπως σου αρέσει να είσαι ο special one
μήπως τελικά εκτός από σίδερο πουλάς και το hype και τον " ελιτισμό" ;

Απάντηση: Re: Mac vs. Malware...

έχω ένα laptopaki vaio i5 4gb ram 500GB(7200) ati 1GB 15αρα το πλήρωσα 6 κατοστάρικα
γιατί το mac (πχ plaisio speaking) να κάνει 1600 ?

Γιατί είναι καλύτερα και αντέχουν στον χρόνο. Ακόμη και το ποιό απλό περιφερειακό Apple, όπως το USB to Dock καλώδιο αντέχει και δίνει λύσεις και σε άλλα προβλήματα του χρήστη.

Π.χ.

46Qrkl.jpg

Χμμμ
Λευκό εναντίων Ροζ αυτοκινήτου
Και αξεσουάρ apple
:D
Κουδούνια θα μας κρεμάσουνε
:p

Τί, θα συνεχίσουμε και αυτή την εβδομάδα;

Δεν παίζω....

:p

Και αμα εχει αυτος ο σερβερ ιο τοτε σε στελνει κανονικα.