Mac vs. Malware...

Αναμενω την απαντηση του Fon Dimitrakouden επι του θεματος.

Αν σωπασει, θα ασπαστω τη θεωρια του RoboJohn

:p

Σταματα κι εσυ να κανεις σαν παιδι, χανεις το δικιο σου.

(who gives a fak about market share?)

Eιμαι παιδι, οσο κι εσεις !!!:worshippy:

Για τα μεχρι τωρα κακοβουλα προγραμματα στο mac os , δειτε εδω ...

http://www.reedcorner.net/guides/macvirus/malware_catalog.php

http://www.reedcorner.net/guides/macvirus/

Δε θα σας παρει πολλη ωρα !

Δεν βγαινει ακρη παιδια....

Και τα 2 επιχειρηματα εχουν λογική.

Το θεμα ειναι το ισχυει αμιγώς τεχνικά.

Πχ σε τι βαθμό ισχύει ας πουμε και τι σημαινει πρακτικα αυτό:

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ και δεν εχουν και τα 2 επιχειρηματα λογικη....

Η Αpple EINAI αναμφισβητητα η μεγαλυτερη εταιρεια αυτη τη στιγμη, και το πληγμα γι αυτην θα ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ αν αρχιζαν να φυτρωνουν ιοι , οπως στα windows !!!

Απάντηση: Re: Mac vs. Malware...

Ρε Δημητρη, ωρες - ωρες , απορω πως σκεφτεσαι !!!

Πρωτον, ΚΑΝΕΝΑΣ ιος δεν εχει αναφερθει μεχρι τωρα, και ιος σημαινει , κακοβουλο προγραμμα που εκετελειται απο μονο του και αναπαραγεται εντος συστηματος .

Υπαρχουν καποια ειδη trojan , αυτα και μονο, που επισης δεν μπορουν ν α εγκατασταθουν απο μονα τους. Δεν ειναι το ιδιο και μη παραπληροφορουμε το κοσμο. Δεν εχουν καμια δυναμη να επεμβουν στο λειτουργικο μας και να επιφερουν βλαβη σ αυτο .

Σε κανενα συνεδριο στο κοσμο δεν εχει αναφρεθει δημιουργια ιου , αν εχεις εστω και μια αποδειξη για το αντιθετο να τη δω (ιου επαναλαμβανω).

Γιάννη, διάβασε τον τίτλο του θέματος. Δεν μίλησα ποτέ για ιό.

Είπα ότι και τα δυο λειτουργικά είναι εν δυνάμει τρύπια, πράγμα που ισχύει de facto.

Έχουμε αναρτήσει κατά καιρούς εδώ links από σχετικούς διαγωνισμούς, όπου το macos έχει γίνει compromised σε χρόνο dt. Δεν θα γράφω πάλι τα ίδια. Compromised σημαίνει "τρύπιο", όχι ότι "κόλλησε ιό". Υπάρχουν χειρότερα πράγματα από τους ιούς.. Δεν χρειάζεται να κολλήσεις "ιό" για να σου υποκλαπούν τα στοιχεία των καρτών σου, τα user credentials σου, ίσως και ολόκληρο το identity σου.

Οπότε, μην κολλάς σε μια λέξη.

Οσο για το market share , koita σε παρακαλω λιγο τα νουμερα γιατι εχεις μεινει 4-5 χρονια πισω !!!:flipout:

Εγώ έδωσα link για το 7% τις προάλλες.. Παρεμπιπτόντως, αυτό το 7,λιγα% είναι και φουσκωμένο, γιατί αναφέρεται σε μηχανήματα με πρόσβαση στο internet, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μετράει και αμέτρητα τερματικά που είναι off line και φυσικά δεν τρέχουν macos.

Σειρά σου να εμφανίσεις πιο ακριβή στοιχεία, αν υπάρχουν.

Δεν λεω οτι ειναι αδυνατον να βγει καποιος ιος , αλλα αυτο θα ειναι πολυ δυσκολο, ΠΟΛΥ δυσκολοτερο απ οτι στα windows....

Οσον αφορα trojan , εδωσα λινκ παραπανω , με τα λιγοστα κρουσματα.

Οσο για νουμερα , τι θελεις να πω.... αμφισβητεις οτι ειναι η Αpple η μεγαλυτερη εταιρεια αυτη τη στιγμη ?

Last edited:

Eιμαι παιδι, οσο κι εσεις !!!:worshippy:

Για τα μεχρι τωρα κακοβουλα προγραμματα στο mac os , δειτε εδω ...

http://www.reedcorner.net/guides/macvirus/malware_catalog.php

http://www.reedcorner.net/guides/macvirus/

Δε θα σας παρει πολλη ωρα !

I'll see your links, and I'll raise you this one: http://mac360.com/index.php/mac360/comments/mac_os_x_virus_writing_contest_begins_and_ends

Ένα site είχε την φαϊνή ιδέα να κάνει διαγωνισμό με έπαθλο $25.000 για το ποιος θα καταφέρει να γράψει ιό για mac..

Τον ακύρωσαν όταν συνειδητοποίησαν ότι τελικά ήταν πιθανό κάποιος να τα κέρδιζε.. :D

(βλέπε: ρόμπες.. :D)

Οσο για νουμερα , τι θελεις να πω.... αμφισβητεις οτι ειναι η Αpple η μεγαλυτερη εταιρεια αυτη τη στιγμη ?

Εγώ δίνω στοιχεία για το μερίδιο αγοράς του macos, και εσύ μου απαντάς ότι η Αpple είναι η μεγαλύτερη εταιρεία.

Does not compute. :p

Καλα, καλα... ας βγει πρωτα ενας ιος και τα λεμε!

Φαντασου, μιλα με για εναν (ανυπαρκτο) ιο σε Mac OSX και το θεωρουμε κατορθωμα, οταν σε Win υπαρχουν κοντα 40.000 !!!!:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Mac vs. Malware...

Έχουμε αναρτήσει κατά καιρούς εδώ links από σχετικούς διαγωνισμούς, όπου το macos έχει γίνει compromised σε χρόνο dt. Δεν θα γράφω πάλι τα ίδια. Compromised σημαίνει "τρύπιο", όχι ότι "κόλλησε ιό". Υπάρχουν χειρότερα πράγματα από τους ιούς.. Δεν χρειάζεται να κολλήσεις "ιό" για να σου υποκλαπούν τα στοιχεία των καρτών σου, τα user credentials σου, ίσως και ολόκληρο το identity σου.
Εγω μένω σ' αυτό.

Δεν ξερω για εσας, αλλα εγω δεν νιωθω πιο ασφαλης με το Mac.

Θα ελεγα μαλιστα ότι με τα Win νιωθω πιο ασφαλης γιατί ξερω ότι κάποιος (eset στην προκειμενη περιπτωση) προσπαθει να με προστατευσει.

Ενω στα Mac νιωθω εκτεθειμενος γιατι φοβαμαι ότι αν καποιος αποφασισει να με ''κλεψει'' θα το κανει πιο ευκολα απο τα Win.

Αλλα ΟΚ, ειναι και ''ψυχολογικό'' το θεμα.

ΥΓ Για τα market shares κλπ, σας αφηνω να βγαλετε τα ματια σας (Ντιμη, σου θυμίζω ότι ο Γιαννης φοραει γυαλιά :p)

Εγώ δίνω στοιχεία για το μερίδιο αγοράς του macos, και εσύ μου απαντάς ότι η Αpple είναι η μεγαλύτερη εταιρεία.

Does not compute. :p

Με δουλευεις.... ειπαμε παραπανω για τον αντικτυπο μιας τετοιας καταστασης σε mac, και δε παιζει ρολο οτι ειναι η μεγαλυτερη εταιρεια ?.... φυσικα και compute!!!

Εγώ έδωσα link για το 7% τις προάλλες.. Παρεμπιπτόντως, αυτό το 7,λιγα% είναι και φουσκωμένο, γιατί αναφέρεται σε μηχανήματα με πρόσβαση στο internet, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μετράει και αμέτρητα τερματικά που είναι off line και φυσικά δεν τρέχουν macos.

Σειρά σου να εμφανίσεις πιο ακριβή στοιχεία, αν υπάρχουν.

Οχι οτι εχει ιδιαιτερη σημασια, αλλα αυτο ειναι το ακριβες δημογραφικο "σπασιμο" :

mac-market-share-top-countries.png

mac-market-share-world.png

http://bx.businessweek.com/apple/vi...uphustle.com/2011/03/27/mac-osx-market-share/

Εγω μένω σ' αυτό.

Θα ελεγα μαλιστα ότι με τα Win νιωθω πιο ασφαλης γιατί ξερω ότι κάποιος (eset στην προκειμενη περιπτωση) προσπαθει να με προστατευσει.

Ενω στα Mac νιωθω εκτεθειμενος γιατι φοβαμαι ότι αν καποιος αποφασισει να με ''κλεψει'' θα το κανει πιο ευκολα απο τα Win.

ΥΓ Για τα market shares κλπ, σας αφηνω να βγαλετε τα ματια σας (Ντιμη, σου θυμίζω ότι ο Γιαννης φοραει γυαλιά :p)

Εγω απορω τι αγοραζεις MAC τοτε... !!!:worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mac vs. Malware...

Εγω μένω σ' αυτό.

Εγω Συριε ξερω πως στα πισια μου, οσα antivirus και αν εβαζα, ολο και κατι "αρπαγα" κατα καιρους... Αντιθετως, εδω και 3 χρονια με τα mac, ΟΥΤΕ ΕΝΑ προβλημα...
Αν εσυ αισθανεσαι ασφαλης με τα win, παω πασο, τι να πω...

Εγω απορω τι αγοραζεις MAC τοτε... !!!:worshippy:
Τα χουμε ξαναπει:

Γιατι γουσταρω την οθονη, το αλουμίνιο, το design, το interface (ναι, το ομολογώ, μισω το iTunes αλλα εχω εθιστει στο interface του :p) και εχω βαρεθει και τα Win.

YΓ Γιαννη, για να ειμαι δικαιος, σου θυμίζω κι εσενα: Ο Ντιμης εχει Κλινγκονιανό εγκέφαλο και δεν παιζει περιπτωση εγκεφαλικού. Εσένα όμως σε φοβάμαι λίγο....:p

Επισης ολα αυτα που γινονται σε συνεδρια, δεν εχουν βγει ποτε στη πραγματικη αγορα... ποιος ξερει γιατι.

Ουτε εχουν αναφερθει πραγματικα κρουσματα σε mac osx τετοιων ενεργειων.

Αλλα φυσικα, ποιο ασφαλες ειναι τα windows..... εχει μπραβους που μας προστατευουν , σα νονους της νυχτας (οι ιδιοι που σου πουλανε προστασια, μπορουν ανα πασα στιγμη να σε "καθαρισουν") !!!!:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mac vs. Malware...

Εγω Συριε ξερω πως στα πισια μου, οσα antivirus και αν εβαζα, ολο και κατι "αρπαγα" κατα καιρους... Αντιθετως, εδω και 3 χρονια με τα mac, ΟΥΤΕ ΕΝΑ προβλημα...
Αν εσυ αισθανεσαι ασφαλης με τα win, παω πασο, τι να πω...
Εχω να δω ιο κλπ σε PC μου (σπιτι, γραφειο κλπ) καμια 10αρια χρονια....

Επισης, οπως εβαλα κι εγω καποια λινκ αλλου , στα μεγαλυτερα συνεδρια πχ GOOGLE android, ΟΛΟΙ χρησιμοποιουσαν mac os ,
αλλα μαλλον κι αυτοι για το αλουμινιο θα τα πηραν !!!:grinning-smiley-043