Macbeth

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
103,723
Εκεί ψηλά.....
MacbethPoster.jpg

Macbeth

imdb

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

κατι απλοποιημενο... Οταν πας στην επιδαυρο οι παραστασεις ειναι στα αρχικα κειμενα;

Όχι, αλλά ο Σαίκσπηρ είναι μόνο 500 χρόνια πίσω, για τους μορφωμένους αγγλόφωνους είναι κατανοητός.. Οι Αρχαίοι Τραγικοί έχουν άλλα 2000 χρόνια στην καμπούρα τους.

Μιλαμε για εμπορικη ταινια... Δεν ξερω κατα ποσο ο μεσος αμερικανος θεωρειται μορφωμενος αγγλοφωνος. Παντως φιλος μου με 10 χρονια στην Αγγλια εφαγε ενα σοκ τα πρωτα 10 λεπτα.

Ε,οχι δα και εμπορικη...Σαιξπηρ και εμπορικο ετσι κι αλλιως δεν παει,χωρια που ο σκηνοθετης κανει σαφεις τις προθεσεις του απο την αρχη και οι οποιες πορρω απεχουν απο το να θεωρηθουν "εμπορικες"...

Το ειδε κανενας; ψηνομαι πολυ, αλλα εφαγα τεραστια ηττα με το Coriolanus και φιλοφοβαμαι :)
Για τους λατρεις του ειδους παντως, δειτε και το Hollow Crown

Eσυ με το coriolanus μην το δεις !

Εγω το λατρεψα , ασυλυπτη φωτογραφια και πλανα lord of the ring , απιστευτα ποιητικο και κορυφεες ερμηνειες απο Fassbemder και Marion Cotillard με διαλογους πιστα σεξπιρικους!

must see!!!!

@che

μιας και σου αρεσουν θεατρικά, ψαξε και βρες αυτο

http://ntlive.nationaltheatre.org.uk/productions/ntlout10-hamlet

εχω ακουσει καταπληκτικα λογια και εχει αρχισει να κυκλοφορει στα "γνωστα μερη" σε πολυ καλη ποιοτητα (1080i σε .ts αρχειο).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν εχεις προβλημα να το βρεις και ενδιαφερεσαι στειλε μου pm

η ταινία είναι πολύ δύσκολη - με βασικότερο πρόβλημα αυτό που χαρακτηρίζει όλες τις διασκευές του Σαίξπηρ, τους διαλόγους (καθαρά θεατρικοί) και τη γλώσσα

εδώ βέβαια έχει προστεθεί μια ακόμα δυσκολία, με τις "σκωτζέζικες" προφορές...

αποζημιώνει όμως όσον αφορά την ατμόσφαιρα που σου μεταδίδει... πιο πιστή μεταφορά της Σκωτίας δεν έχω ξαναδεί σε ταινία

φανταστική φωτογραφία που σου δείχνει τη γη, το κλίμα και το φως αυτού του τόπου

εξαιρετική μουσική που ταιριάζει απόλυτα

κορυφαίες ερμηνείες από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές, ειδικά ο fassbender δίνει ρέστα

Δεν είναι κλασική ταινία. Όποιος την δεί έτσι θα απογοητευτεί σύντομα.
Είναι μια θεατρική παράσταση σε ανοιχτό θέατρο μεταφερμένη στην οθόνη.

Υπό αυτή την άποψη το αποτέλεσμα είναι ιδιαιτέρως επιτυχές.
Η ταινία κατ’ αρχήν διακρίνεται για ορισμένες σπουδαίες ερμηνείες.
Ακολουθεί η προσήκουσα μουσική. Υποβλητική μυστηριακή, δραματική.
Η φωτογραφία δικαιώνει το χαρακτηριστικό Σκωτσέζικο τοπίο.

Είναι εξαιρετική ευκαιρία για κάποιον να γνωρίσει τον λόγο του Σαίξπηρ.
Χρειάζεται υπομονή στο πρώτο μισό.