Τουλάχιστον στο iMac ότι πλήρωσα πλήρωσα... όταν το αγόρασα.
Στο HTPC έχω ρίξει πάνω από 5 χιλιάρικα κι όπου νάναι ξαναρίχνω... Άστα, πονεμένη ιστορία...
Το "εξειδικευμένους" σημαίνει πως απευθύνεται σε χρήστες με συγκεκριμένες ανάγκες εκ των οποίων η μία είναι αυτή που αναφέρεις. Κατ' αρχήν πρέπει να καταλάβουμε για το MacBook Air σε ποιούς απευθύνεται.
Απευθύνεται σε χρήστες όπου έχει μεγάλη σημασία η απόλυτη φορητότητα ειδικά στον τομέα βάρους και πάχους! Σ' αυτή την κατηγορία λοιπόν ανήκουν οι χρήστες που θέλουν να σερφάρουν στο διαδίκτυο, να παίρνουν τα email τους, να έχουν μαζί τους το office και ότι αυτό συνεπάγεται, τις παρουσιάσεις τους κ.ο.κ. Θα μπορούσα να περιγράψω πλήθος χρήσεων που μπορείς να κάνεις με το Air. Αλλά μην κρίνουμε το Air με κριτήρια desktop ή πλήρους φορητού. Είναι προφανές πως η Apple με το Air απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματίες που θέλουν να έχουν έναν ελαφρύ και λεπτό υπολογιστή μαζί τους για να εκτελέσουν συνήθεις μη απαιτητικές εργασίες, εξού και η τσουχτερή τιμή. Αρα δεν προορίζεται για κυρίως μηχανάκι και δεν έχει νόημα να το συγκρίνουμε με κυρίως μηχανάκια.
Από κεί και πέρα η Apple δεν αντικατέστησε την σειρά των φορητών της με το Air, απλά την συμπλήρωσε.
Προσωπικά δεν πρόκειται να επιλέξω γιατί απλά στις εργασίες μου εκτός γραφείου έχω πολύ περισσότερες απαιτήσεις και δεν με ενοχλεί το βάρος και το πάχος του MacBoook. Προσωπικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως για κάποιους άλλους είναι χρήσιμο.
Τουλάχιστον στο iMac ότι πλήρωσα πλήρωσα... όταν το αγόρασα.
Στο HTPC έχω ρίξει πάνω από 5 χιλιάρικα κι όπου νάναι ξαναρίχνω... Άστα, πονεμένη ιστορία...
Δυστηχώς Μπάμπη η ελειψη υποστήριξης blu-Ray μας κρατάει δέσμιους στο HTPC. Ας έπαιζε Blu-Ray και ας υπήρχαν κανά δυό ακόμη αξιοπρεπή προγράμματα εκτός του VLC για τις ματρόσκες και θα σου πώ εγώ που θα πήγαινε το HTPC.