sTeLiTo
AVClub Enthusiast
ψιλοασχετο αλλαε ειδα το MBA στο MacOnline στη Δ.Γουναρη, και ξετρελαθηκα...ειναι απιστευτα λεπτο! δε το περιμενα ετσι. επαθα την πλακαρα μου, αλλα οπως και να εχει προτιμω εναν imac 

Έχεις χειριστεί ποτέ mac τον τελευταίο χρόνο ? ? ?Συσκευή της Apple ? ? ?Τι περιορισμούς έχεις ? ?Θέλεις να εντυπωσιάσεις τους πάντες και να κάνεις την δουλειά σου? Τότε παίρνεις Mac Air και Iphone και Ipod Touch.
Θέλεις να κάνεις πραγματική δουλειά οπουδήποτε και οτιδήποτε? Τότε παίρνεις ένα Dell (ή όποιο άλλο υπερφορητό) και ένα windows mobile κινητό και ένα οποιοδήποτε άλλο mp3 player εκτός από apple.
Ναι έχουν design, ναι είναι απλά πανέμορφα, ναι έχουν ένα πολύ καλό λειτουργικό. Αλλά τα μειονεκτήματα και οι περιορισμοί είναι τόσοι πολλοί που δεν υπάρχει σύγκρυση.
Rainbow: Συζήτηση πριν 2 χρόνια στην Αθήνα. Έρευνα αγοράς για προμήθεια 20-25 ΗΥ για χρήση σε εργαστήριο είτε του πανεπιστημίου, είτε σε επιστημονικό ίδρυμα της συμπρωτεύουσας. (έτυχε να βρίσκομαι στην Αθήνα).
Μπλα μπλα μπλα μπλα μέχρι εδώ όλα καλά. Σε κάποια στιγμή όμως ρωτά ο πωλητής.
-Δηλαδή τα μηχανήματα θα τα χειρίζονται οι φοιτητές ελεύθερα;
- Τί θα πει ελεύθερα;
- Δεν θα έχουν περάσει από κάποιο σεμινάριο χρήσης; Δεν θα είναι μπροστά ο πιστοποιημένος από εμάς sys admin?
-Θά έπρεπε; Γιατί;
-Φυσικά θα έπρεπε.
Γειά σας.
Αυτό εννοώ Rainbow. Δηλ. θα πρέπει για οτιδήποτε κάνω να πρέπει να περνώ τους φοιτητές μου από πιστοποίηση χρήσης Mac? Και γιατί να μην μπορώ να πάω δίπλα στο Μοναστήρι (Bitola) που είναι 30 χλμ. από το πανεπιστήμιο αντί για τη Θεσσαλονίκη ή σε κάποιο Apple Center σε μεγάλο αεροδρόμιο του εξωτερικού για αναβάθμιση κλπ;
ΥΣΤ. Στο ερευνητικό κέντρο που εργάζομαι έχω ένα IMAC 20άρι, για το οποίο έδωσα μάχη για να το πάρω. Δεν είμαι φανατικός με τα PC.
Τρέχουν και windows...Δεν είναι θέμα μόνο θέμα αισθητικής κτλ είναι και θέμα λειτουργικού...Αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο...Επίσης να μην ξεχνάμε πως οι Macintosh τρέχουν Windows άρα η επιλογή είναι θέμα αισθητικής, τεχνικών χαρακτηριστικών κ.ο.κ.
Μην ξεφευγουμε με την αιώνια μονομαχία, το συγκριτικό αφορά 2 φορητους υπολογιστες σχετικά με την φορητότητα τον εξοπλισμο και τις δυνατότητες τους που απορρεουν απο αυτον.
Το τι κουστουμι θα φορα ειναι αλλου παπα ευαγγέλιο (αν και λιγοι θα χρησιμοποιησουν την εναλλακτική λύση)
Σε καθε περίπτωση εχουμε 2 επιλογες
Dell: VISTA + UBUNTU (no xtra charge)
Apple: MAC OS X + VISTA (με πρόσθετο κοστος, αν βρεις τροπο να τα εγκαταστησεις και αν τρέξουν σοβαρα με τετοιο hardware)
Απλά έχετε συνηθήσει σε ένα λειτουργικό όπως και εμείς οι PCάδες κια δεν θέλετε να το αλλάξετε. Δεκτό και σεβόμενο. Αλλά μην μου λέτε ότι το OsX είναι πολύ καλύτερο.
.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.