Macbook Air vs Dell XPS 1330

ψιλοασχετο αλλαε ειδα το MBA στο MacOnline στη Δ.Γουναρη, και ξετρελαθηκα...ειναι απιστευτα λεπτο! δε το περιμενα ετσι. επαθα την πλακαρα μου, αλλα οπως και να εχει προτιμω εναν imac :-p

Re: Απάντηση: Macbook Air vs Dell XPS 1330

Θέλεις να εντυπωσιάσεις τους πάντες και να κάνεις την δουλειά σου? Τότε παίρνεις Mac Air και Iphone και Ipod Touch.
Θέλεις να κάνεις πραγματική δουλειά οπουδήποτε και οτιδήποτε? Τότε παίρνεις ένα Dell (ή όποιο άλλο υπερφορητό) και ένα windows mobile κινητό και ένα οποιοδήποτε άλλο mp3 player εκτός από apple.
Ναι έχουν design, ναι είναι απλά πανέμορφα, ναι έχουν ένα πολύ καλό λειτουργικό. Αλλά τα μειονεκτήματα και οι περιορισμοί είναι τόσοι πολλοί που δεν υπάρχει σύγκρυση.
Έχεις χειριστεί ποτέ mac τον τελευταίο χρόνο ? ? ?Συσκευή της Apple ? ? ?Τι περιορισμούς έχεις ? ?
Σε ρωτάω γιατί βλέπω ότι με win λες πως κάνεις πραγματική δουλειά και παραξενευόμαι...
Το MBA έχει συγκεκριμένο target group...Δεν είναι για όλους μας...Άλλα ζητάω εγώ από έναν φορητό άλλα εσυ άλλα αυτος κτλ...(Μην το πάρεις προσωπικά..Παραδείγματα φέρνω... )

Γιατί συγκρίνουμε το iphone όταν ακόμα δεν έχει έρθει ο Ιούνιος ? ? ?Να βγουν επίσημα προγράμματα ? ? ?Γιατί δεν το συγκρίνοουμε με τα πρώτα windows mobile ? ?
'Εχουμε τόσα πολλά να δουμε πιστευω..Δείχνει να γίνεται μια ξεχώριστη πλατφόρμα μόνο του...Ο χρόνος θα δείξει ναι η όχι...

Δεν το πιστεύω έγραφα, έγραφα και πάει το ποστ μου. Τέσπα για να μην τα ξαναγράφω και να πω το ζουμί της ιστορίας:
Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ APPLE ΕΙΝΑΙ Η RAINBOW

Κατά τα άλλα δεν μπορώ να ξαναγράψω όλα αλλά μόνο και μόνο το να έχω μια Ferrari να την πληρώνω χρυσή αλλά να μπορώ να πηγαίνω μόνο σε ορισμένα μέρη, με 50 χλμ την ώρα και να ανεφοδειάζω μόνο σε πρατήριο Apple, δεν με αντιπροσωπεύει.

Το MBA μου άρεσε κι εμένα (όπως και το άλλο με την 13άρα οθόνη), αλλά η απαίτηση της Rainbow για οτιδήποτε να πηγαίνει το μηχανάκι (όποιο μηχανάκι) μόνο σε αυτήν κι όχι οπουδήποτε (ακόμη και σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα στο εξωτερικό) μου δένει τα χέρια.

Μόνο όταν κάποιος πάρει ένα φορητό της Apple, όχι το air όμως γιατί είναι περίεργη περίπτωση, θα καταλάβει τι εστί...εγώ έτσι έκανα κ κατάλαβα. Όχι όμως να παίξεις για 1-2 ώρες αλλά να το χρησιμοποιήσεις κανονικά για μέρες...κάνεις ότι έκανες, καλύτερα, γρηγορότερα κ ασφαλέστερα...τώρα αν κάποιος πει ότι για παράδειγμα το πρόγραμμα προσπέλασης του διαδικτύου είναι διάτρητο (safari), ναι μπορεί να είναι, αλλά να μην ξεχνάμε κ άλλα πράγματα, καμία ανάγκη για χρήση προγραμμάτων antispyware, antivirus, antispam κτλ κτλ κτλ...
Μεγάλη κουβέντα πάντως ανοίγουμε...
Το σίγουρο είναι ότι με αντιπρόσωπο την Rainbow στην Ελλάδα....δεν έχει άσπρη μέρα...
Ευτυχώς που υπάρχει κ ένας ακόμα αντιπρόσωπος, έστω κ μικρός, που είναι η systemgraph κ κάτι γίνεται κ από εκεί...

Δηλαδή Μιχάλη τι κάνεις γρηγορότερα και καλύτερα? Web design, photo και video editing? Και όλα τα άλλα που θέλω να κάνω?
Ασφάλεια? Για να δούμε τώρα που σιγά σιγά επειδή ο κόσμος παίρνει Mac τι έχει να γίνει.
Και ναι το έχω χρησιμοποιήσει για πολύ καιρό, και όχι δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει ολοκληρωτικά.
Και η systemgraph δυστηχώς στην Rainbow καταλήγει.

Rainbow: Συζήτηση πριν 2 χρόνια στην Αθήνα. Έρευνα αγοράς για προμήθεια 20-25 ΗΥ για χρήση σε εργαστήριο είτε του πανεπιστημίου, είτε σε επιστημονικό ίδρυμα της συμπρωτεύουσας. (έτυχε να βρίσκομαι στην Αθήνα).

Μπλα μπλα μπλα μπλα μέχρι εδώ όλα καλά. Σε κάποια στιγμή όμως ρωτά ο πωλητής.
-Δηλαδή τα μηχανήματα θα τα χειρίζονται οι φοιτητές ελεύθερα;
- Τί θα πει ελεύθερα;
- Δεν θα έχουν περάσει από κάποιο σεμινάριο χρήσης; Δεν θα είναι μπροστά ο πιστοποιημένος από εμάς sys admin?
-Θά έπρεπε; Γιατί;
-Φυσικά θα έπρεπε.

Γειά σας.
Αυτό εννοώ Rainbow. Δηλ. θα πρέπει για οτιδήποτε κάνω να πρέπει να περνώ τους φοιτητές μου από πιστοποίηση χρήσης Mac? Και γιατί να μην μπορώ να πάω δίπλα στο Μοναστήρι (Bitola) που είναι 30 χλμ. από το πανεπιστήμιο αντί για τη Θεσσαλονίκη ή σε κάποιο Apple Center σε μεγάλο αεροδρόμιο του εξωτερικού για αναβάθμιση κλπ;

ΥΣΤ. Στο ερευνητικό κέντρο που εργάζομαι έχω ένα IMAC 20άρι, για το οποίο έδωσα μάχη για να το πάρω. Δεν είμαι φανατικός με τα PC.

Ποιά είναι τα 'άλλα' που θες κ δεν μπορείς ;;;;;
Εγώ σου λέω ότι κάνει τα πάντα σχεδόν, με μοναδικό μελανό σημείο αυτό των htpc.
Άλλο βέβαια αν δεν ξέρεις ακριβώς πως να το αξιοποιήσεις. Γιατί ότι μπορεί να μπει στο μυαλό σου μπορεί να γίνει, νόμιμο κ μη...Απλά θέλει να βάλεις νερό στο κρασί σου κ να 'δεις' με άλλο μάτι την χρήση ενός υπολογιστή. Αν θες να κάνεις ότι έκανες στα windows με τον ίδιο τρόπο κ στο macosx απλά δεν πρόκειται... Κ στον προγραμματισμό φτάνεις για παράδειγμα στο ίδιο αποτέλεσμα, αλλά 'χτίζοντας' σε άλλη γλώσσα προγραμματισμού με διαφορετικό τρόπο κ διαφορετική φιλοσοφία...

Όταν αγόρασα το 1ο μου mac mini από την Systemgraph, έκαναν δική τους εισαγωγή κ δίνουν δική τους εγγύηση. Δεν είναι πωλητής της Rainbow. Τώρα αν αυτό άλλαξε αυτές τις μέρες δεν το ξέρω. Δεν νομίζω όμως...

Απάντηση: Re: Macbook Air vs Dell XPS 1330

Rainbow: Συζήτηση πριν 2 χρόνια στην Αθήνα. Έρευνα αγοράς για προμήθεια 20-25 ΗΥ για χρήση σε εργαστήριο είτε του πανεπιστημίου, είτε σε επιστημονικό ίδρυμα της συμπρωτεύουσας. (έτυχε να βρίσκομαι στην Αθήνα).

Μπλα μπλα μπλα μπλα μέχρι εδώ όλα καλά. Σε κάποια στιγμή όμως ρωτά ο πωλητής.
-Δηλαδή τα μηχανήματα θα τα χειρίζονται οι φοιτητές ελεύθερα;
- Τί θα πει ελεύθερα;
- Δεν θα έχουν περάσει από κάποιο σεμινάριο χρήσης; Δεν θα είναι μπροστά ο πιστοποιημένος από εμάς sys admin?
-Θά έπρεπε; Γιατί;
-Φυσικά θα έπρεπε.

Γειά σας.
Αυτό εννοώ Rainbow. Δηλ. θα πρέπει για οτιδήποτε κάνω να πρέπει να περνώ τους φοιτητές μου από πιστοποίηση χρήσης Mac? Και γιατί να μην μπορώ να πάω δίπλα στο Μοναστήρι (Bitola) που είναι 30 χλμ. από το πανεπιστήμιο αντί για τη Θεσσαλονίκη ή σε κάποιο Apple Center σε μεγάλο αεροδρόμιο του εξωτερικού για αναβάθμιση κλπ;

ΥΣΤ. Στο ερευνητικό κέντρο που εργάζομαι έχω ένα IMAC 20άρι, για το οποίο έδωσα μάχη για να το πάρω. Δεν είμαι φανατικός με τα PC.

Τι να λέμε τώρα...απλά είναι αλλού οι αγαπητοί άνθρωποι της Rainbow...δεν μπορείς να βγάλεις άκρη μαζί τους...για αυτό κάποια στιγμή κ μάλιστα σύντομα, όλοι ελπίζουμε να χάσουν το παιχνίδι κ να μπει άλλος στο παιχνίδι εκ μέρους της Apple στην Ελλάδα.

Αυτού του είδους οι συγκρίσεις (και δεν εννοώ το συγκριτικό του Νίκου, αλλά Mac vs. PC) είναι τουλάχιστον άστοχες. Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί ένθεν και ένθεν για το θέμα. Το αποτέλεσμα; Ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια, γούστα και ανάγκες. Πόσο πιο απλό μπορεί να είναι;

Οπως κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι για χρήση HTPC το PC είναι κορυφαίο έτσι και κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι για τις καθημερινές μου εργασίες το Mac είναι κορυφαίο. Και τούμπαλιν φυσικά. Ο καθένας έχει συγκεκριμένες ανάγκες. Επίσης να μην ξεχνάμε πως οι Macintosh τρέχουν Windows άρα η επιλογή είναι θέμα αισθητικής, τεχνικών χαρακτηριστικών κ.ο.κ.

Οσον αφορά την Rainbow έχουν γίνει κάποια βήματα προς την σωστή κατεύθυνση αλλά ο δρόμος είναι πολύ μακρύς. Το γεγονός είναι πως η παρουσία της Apple στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια είναι αρκετά πιο αισθητή απ' ότι στο παρελθόν. Ολο και περισσότερα σημεία πώλησης εμφανίζονται, αυξάνονται οι χρήστες, οπότε κάποια στιγμή εκ των πραγμάτων η Apple θα αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες. Το ευχόμαστε δηλαδή.

Re: Απάντηση: Macbook Air vs Dell XPS 1330

Επίσης να μην ξεχνάμε πως οι Macintosh τρέχουν Windows άρα η επιλογή είναι θέμα αισθητικής, τεχνικών χαρακτηριστικών κ.ο.κ.
Τρέχουν και windows...Δεν είναι θέμα μόνο θέμα αισθητικής κτλ είναι και θέμα λειτουργικού...Αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο...

Άλλωστε αυτό με την rainbow αλλάζει από ότι έχω δει και η systemgraph αλλα και η document έχει δικό τους service...

Νάσο οταν λέω θέμα αισθητικής και τεχνικών χαρακτηριστικών φυσικά εννοώ από την στιγμή που ο χρήστης έχει επιλέξει εκ των προτέρων ως κυρίως λειτουργικό του σύστημα τα Windows.

Η ανωτερότητα του Mac OS X για μένα είναι αδιαπραγμάτευτη αλλά δεν ισχύει για όλους τους χρήστες.

Μην ξεφευγουμε με την αιώνια μονομαχία, το συγκριτικό αφορά 2 φορητους υπολογιστες σχετικά με την φορητότητα τον εξοπλισμο και τις δυνατότητες τους που απορρεουν απο αυτον.
Το τι κουστουμι θα φορα ειναι αλλου παπα ευαγγέλιο (αν και λιγοι θα χρησιμοποιησουν την εναλλακτική λύση)

Σε καθε περίπτωση εχουμε 2 επιλογες
Dell: VISTA + UBUNTU (no xtra charge)
Apple: MAC OS X + VISTA (με πρόσθετο κοστος, αν βρεις τροπο να τα εγκαταστησεις και αν τρέξουν σοβαρα με τετοιο hardware)

Last edited:
Σε τι είναι ρε παιδιά ανώτερο το MacOS για να καταλάβω? Στην ασφάλεια? Μην τρελαθούμε κιόλας. Τα ίδια και περισσότερα και φθηνότερα σου δίνουν τα Linux και κάνουν και παπάδες.
Απλά έχετε συνηθήσει σε ένα λειτουργικό όπως και εμείς οι PCάδες κια δεν θέλετε να το αλλάξετε. Δεκτό και σεβόμενο. Αλλά μην μου λέτε ότι το OsX είναι πολύ καλύτερο.
Ο Mihalis S. έχει δίκιο. Είναι σαν να συζητάμε για το εάν είναι καλύτερη μια BMW ή μια Mercedes. Ο καθένας έχει τα γούστα του και θέλει την βολή του.

Μην ξεφευγουμε με την αιώνια μονομαχία, το συγκριτικό αφορά 2 φορητους υπολογιστες σχετικά με την φορητότητα τον εξοπλισμο και τις δυνατότητες τους που απορρεουν απο αυτον.
Το τι κουστουμι θα φορα ειναι αλλου παπα ευαγγέλιο (αν και λιγοι θα χρησιμοποιησουν την εναλλακτική λύση)

Ακριβώς αυτό ήταν το νόημα του συγκριτικού οπότε ας μήν καταλήξει flame war..-bye-

Σε καθε περίπτωση εχουμε 2 επιλογες
Dell: VISTA + UBUNTU (no xtra charge)
Apple: MAC OS X + VISTA (με πρόσθετο κοστος, αν βρεις τροπο να τα εγκαταστησεις και αν τρέξουν σοβαρα με τετοιο hardware)

Apple: MAC OS X + VISTA (ή και XP όπου μπορείς να κάνεις εγκατάσταση σε αντίθεση με πολλά νέα φορητά όπου τα Vista είναι μονόδρομος) + Ubuntu ή ότι άλλο

Απλά έχετε συνηθήσει σε ένα λειτουργικό όπως και εμείς οι PCάδες κια δεν θέλετε να το αλλάξετε. Δεκτό και σεβόμενο. Αλλά μην μου λέτε ότι το OsX είναι πολύ καλύτερο.
.

Οι περισσότεροι από εμάς περάσαμε από τα Win στα Mac. Eχει σημασία αυτό.

Πολλά μπράβο στον Νίκο για το συγκριτικό. Χρειάζονται τέτοια δείγματα.:SFGSFGSF:

Οσον αφορά το dell μπορεί να προσφέρει την απόλυτη φορητότητα στον κόσμο των Windows αλλά το Air είναι άλλη κλάση και για εξειδικευμένους χρήστες.