MacBook Pro 17" 2.5g & Μνήμες...

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Καλησπέρα σας... στο Macbook Pro 17" 2.5G που πρόσφατα απέκτησα, είδα ότι έχει 2Gb DDR2 μνήμες στα 667.

Η ερώτησή μου είναι:

Τώρα που θέλω να βάλω 4Gb μνήμες... μπορώ να βάλω αντί 667, 800ρες για παράδειγμα?

Μέχρι πόσο σηκώνει μνήμες? Πώς το βλέπω?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικώς... -bye-

Κ να βάλεις μνήμες 800άρες, ακόμα κ αν τις "δει", θα τις κατεβάσει ταχύτητα στα 667 για να δουλέψουν.
Οπότε αγόρασε μνήμες στα 667 κατευθείαν κ θα είσαι μια χαρά.

Re: Απάντηση: MacBook Pro 17" 2.5g & Μνήμες...

 Νίκος;940087 said:
Aλλά και 2 x 4 να βάλεις θα δει 6GB. Απλά κερδίζεις το dual channel.
Εναλλακτικά βάζεις 1 x 4GB για οικονομία + 1 χ 2GB.

Μέχρι πόση μνήμη μπορεί να δεί?

Εμένα έχει 1+1 αυτή την στιγμή... και νόμιζα ότι μέχρι 4 βλέπει... άρα θα έβγαζα αυτές και θα έβαζα 2x2Gb.

Αν βλεπει περισσότερο από 4Gb πείτε το για να πάω βούρ για 4x4Gb... :BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Καλημέρα σας... για να μην ανοίγω νέο θέμα, είπα να ρωτήσω εδώ...

Έχω λοιπόν ένα MacBook Pro 17" στα 2.5 Intel Dual Core (όχι το Unibody) με 2Gb Ram (ακόμα :cool4:) και συναντώ το εξής πρόβλημα...

Σε αρκετές .mkv ταινίες 1080 της τάξης των 8+Gb παρουσιάζει το VLC πολλά κολλήματα και pixels...

Τί μπορεί να φταίει? Ο επεξεργαστής δεν τα σηκώνει? Η "φτωχή" μου μνήμη? Κάρτα γραφικών? (η κάρτα γραφικών αλλάζει στα PBooks?)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας... -bye-

 Νίκος;953050 said:
Δοκίμασες με άλλο player? πχ. Movist?

Επίσης κατέβασε το νέο VLc
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49617

Αλλά η μνήμη είναι must.

Κάρτα γραφικών στα φορητά δεν αλλάζει.

Movist δεν το ήξερα... θα το δοκιμάσω το απόγευμα.

VLC ναι, το τελευταίο έχω...

Μνήμες περιμένω ήδη... απλά δεν φανταζόμουν ότι παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στην αναπαραγωγή HD...

Θα επανέλθω μετά τας δοκιμάς...

Ευχαριστώ πολύ Νίκο... :grinning-smiley-043

Το λοιπόν... χθές δοκίμασα το movist... όπως και ένα ακόμα, το MPlayer OSX.

Το MPlayer δεν με βοήθησε.

Το Movist ΕΠΑΙΞΕ την ταινία με ελάχιστα προβλήματα (ουδεμία σύγκριση με τα προβλήματα του VLC) ΑΛΛΑ...

Ο ήχος έχει ελαφρά καθυστέρηση.

Την ίδια ελαφρά καθυστέρηση έκανε ΚΑΙ το MPlayer OSX.
Το VLC όμως καθυστέρηση ΔΕΝ έχει στον ήχο....

Ξέρουμε / υποθέτουμε τί μπορεί να πταίει?

Θες μνήμη, snow leopard και τελευταίο vlc.

Μετά όλα θα είναι οκ.

Μνήμη περιμένω. VLC latest έχω.

Και οκ, τα καταλαβαίνω αυτά.

Το Snow όμως, γιατί να αποτελεί απαραίτητη κατάσταση για την σωστή αναπαραγωγή ματρόσκας?

Πάντως ΚΑΙ αυτό το περιμένω... :flipout:

και εγώ έχω ένα macbook pro 2.4 (πριν από το unibody) 15άρι,
με 4Gb memory,
με GeForce 8600M GT
με VRAM (Total): 256 MB
και snow leopard.

Έχω βρει μια ματρόσκα στα 1080 με μεγάλο bitrate που τα προγράμματα που χρησιμοποιώ έχουν μεγάλη δυσκολία να αναπαράγουν. Έχω δοκιμάσει:

vlc(η τελευταία 64bit έκδοση): προβληματική αναπαραγωγή, ουσιαστικά δεν μπορείς να δεις την ταινία.
movist: λίγο καλύτερα, αλλά και πάλι δεν βλέπεται
mplayer: τα ίδια
plex: νομίζω είναι το καλύτερο από όλα, μπορείς να δεις την ταινία με λίγα σπασίματα.

Η ίδια ματρόσκα παίζει νεράκι στο pc (δεν θυμάμαι χαρακτηριστικά αλλά πρέπει να είναι ένας μικρός core 2duo με κάρτα που υποστηρίζει cuda). Αυτό το τελευταίο βοηθάει απίστευτα τον επεξεργαστή να χαλαρώσει.

Είμαι στην αναμονή ενός καινούργιο macmini. Ελπίζω κάποια στιγμή να δούμε προγράμματα που παίρνουν βοήθεια από την κάρτα γραφικών για την αναπαραγωγή mkv και στο mac os.

Είμαι στην αναμονή ενός καινούργιο macmini. Ελπίζω κάποια στιγμή να δούμε προγράμματα που παίρνουν βοήθεια από την κάρτα γραφικών για την αναπαραγωγή mkv και στο mac os.

To mini πάντως με την 9400 δεν έχει κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής στις ματρόσκες 1080, τόσο στο VLC όσο και στο Plex.