Macbook pro και μνημη 800 Μhz ?

Μην ξεχασετε να παρετε και τα απαραιτητα εργαλεια (κατσαβιδι απλο Philips No 0 - κατσαβιδι torx 1mm και καποιο πλαστικο λεπτο κοπιδι).

Μόνο με το Philips δεν γίνεται δουλειά? Νομίζω είχες το λευκό Macbook 2.1, αν δε κάνω λάθος. Γιατί πήγες στο Pro, το παλιό, και δε προτίμησες το καινούργιο? Διαφορά στη τιμή δεν υπάρχει και έχει και καλύτερες κάρτες γραφικών. Mήπως δε σου αρέσει η νέα γυαλιστερή οθόνη?

Είναι να πάρω τις γιορτές Macbook, και είμαι στο δίλημα macbook 2.4 ή macbook pro 2.4.

Aν μιλαμε για το Macbook pro τοτε χρειαζεσαι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αυτα τα εργαλεια (δεν ταιριαζουν τα απλα κατσαβιδια, και εγω παραλιγο να καταστρεψω μερικες απο αυτες !!!).

Στο ασπρο Macbook που ειχα, η δουλεια ηταν υποθεση 2 λεπτων και με απλο κατσαβιδι.

Πηγα στο "παλιο" macbook pro για οικονομικους λογους (το βρηκα μεταχειρισμενο σε αριστη κατασταση μισοτιμης) και γιατι ηθελα 2 firewire (μια για συνδεση της Canon HDV και μια για εξωτερικο δισκο ) και οχι μια που εχει το νεοτερο.

Εσυ τι το θες το φορητο ?
Αν το θες για το "δρομο" και δεν χρειαζεσαι τη firewire, παρε το απλο macbook... αλλιως παρε το μεγαλο.
Υπαρχει και αρκετη διαφορα στη τιμη, και δεν ειναι εποχη για σπαταλες !.

Last edited:
Εγώ θέλω να αντικαταστήσω το Vaio fr315 , που έχω εδώ και 5 χρόνια. Θέλω να περάσω σε Apple (έχουν περάσει πολλοί συγγενείς και φίλοι και ειναι ευχαριστημένοι, όπως κι εγώ που τα έχω παίξει τα μηλαράκια..).

Ασχολούμε με video editing και το firewire το θεωρώ απαραίτητο. Απογοητεύτηκα μόλις είδα ότι το απλό δεν έχει. Μπορεί βέβαια, οταν θα πάρω βιντεοκάμερα HD, να μη χρειάζομαι τη firewire. Aπ´ την άλλη είναι βολικό, 2 κιλά. Το Pro , με διαφορά 300 ευρώ, έχει 2 ίντσες παραπάνω, μια κάρτα γραφικών καλλίτερη, ηχεία καλλίτερα, express card για μελλοντικές συνδέσεις... αλλά 0,5 κιλό παραπάνω και λιγότερη αυτονομία. Για 15 ίντσες είναι απο τα ελαφρύτερα φορητά βέβαια.

Το βέβαιο είναι ότι θα το κρατήσω χρόνια, όχι 2-3. Υπ´ όψιν ότι θα το πάρω από Αγγλία γύρω στα 1480 ευρώ, το Pro. Πέφτει κι άλλο βλέπω η λίρα, πήγε 0,82!

Απ οτι ειδα στο Applestore Αγγλιας, to Pro εχει 1657 ευρω, χωρις μετραφορικα.
Αν ασχολεισαι με βιντεο to firewire ειναι μονοδρομος !
Οχι μονο για τις καμερες με firewire αλλα και εξωτερικη αποθηκευση.
Στους mac τα usb δεν "τραβανε" και πολυ.
Παραδειγμα δικο μου, οταν κανω capture απο τη καμερα Canon hv20 HDV στο Final cut pro, αν προσπαθησω να παρω το υλικο σε εξωτερικο δισκο Usb εχω dropped frames!!!
Μονο με firewire δεν εχω ...

Τελος παντων, μεγαλη λαλακια της Apple αλλα τι να κανουμε ?

Εγω παντως δεν το μετανιωνω που τελικα πηρα macbook pro.. αλλη κλαση !

Απαραίτητη προυπόθεση είναι να περάσεις απο τα Dixons μετά τον έλεγχο, καθώς αναχωρείς από UK. Γίνονται παραγγελίες απο 14 ημέρες έως 24 ώρες πριν την αναχώρηση για να το παραλάβεις πριν φύγεις , και για να είναι σίγουρη η διαθεσιμότητα του προιόντος. Στέλνουν στο σπίτι τηλεοράσεις, βαριές συσκευές αλλά μόνο UK έχω την εντύπωση. Νομίζω μετά απο αίτηση μπορούν να στείλουν βαριά προιόντα και εκτός UK.

Δηλαδή, πρέπει να περάσεις και να πληρώσεις απο εκεί.

Θα είμαι εκεί Πρωτοχρονιά και στο γυρισμό θα το αγοράσω, το ΜΒΡ και ήδη έχω και μια παραγγελία για touch 8gb μόνον 180 ευρουλάκια!