Macbook pro + music production

Legalizer

New member
28 November 2007
8
Μιας και το mac είναι το απόλυτο μηχάνημα για μουσική παραγωγή και όχι μόνο...

Ναί. Αν μας έλεγες και τίποτε περισσότερο να καταλάβουμε τι θέλεις να πείς...:huh2:

Τι ακριβώς δε καταλαβαίνεται?

Συγκρίνοντας ένα pc με ένα mac, χρησιμοποιώντας τις ίδιες ή παρόμοιες εφαρμογές (Cubase / Nuendo / Apple Logic Pro κτλ) υπάρχουν σημαντικές διαφορές, που γίνονται ακόμα περισσότερο προφανείς όσο περισσότερα vst/AU format plugins χρησιμοποιούνται.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και σε video production, χωρίς όμως να είμαι ειδικός σ'αυτό το κομάτι.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το logic pro (αν και ακόμα δε το έχω τεστάρει καλά) και το ableton live... που είναι ίσως η καλύτερη εφαρμογή για audio live performance.

Αν κάποιος γνωρίζει και έχει κάποιες καλές προτάσεις πάνω στο θέμα (plugins/ control surfaces/ κάρτες ήχου/ midi applications - controllers κτλ) θα ήθελα πολύ να τις διαβάσω

Φιλε Legalizer, ανοιγοντας ενα θεμα σημαινει οτι κατι θελεις να σχολιασεις, κατι να ρωτησεις,...ή εστω να γραψεις καποιες αποψεις προσωπικες για κατι. Εσυ μας μπερδεψες ομως! :confused::blush:

Απάντηση: Re: Macbook pro + music production

Τι ακριβώς δε καταλαβαίνεται?

Συγκρίνοντας ένα pc με ένα mac, χρησιμοποιώντας τις ίδιες ή παρόμοιες εφαρμογές (Cubase / Nuendo / Apple Logic Pro κτλ) υπάρχουν σημαντικές διαφορές, που γίνονται ακόμα περισσότερο προφανείς όσο περισσότερα vst/AU format plugins χρησιμοποιούνται.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και σε video production, χωρίς όμως να είμαι ειδικός σ'αυτό το κομάτι.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το logic pro (αν και ακόμα δε το έχω τεστάρει καλά) και το ableton live... που είναι ίσως η καλύτερη εφαρμογή για audio live performance.

Αν κάποιος γνωρίζει και έχει κάποιες καλές προτάσεις πάνω στο θέμα (plugins/ control surfaces/ κάρτες ήχου/ midi applications - controllers κτλ) θα ήθελα πολύ να τις διαβάσω

Πριν δεν καταλαβαίναμε τίποτα. Εσύ δηλαδή από αυτό που έγραψες:

Μιας και το mac είναι το απόλυτο μηχάνημα για μουσική παραγωγή και όχι μόνο...

και δεν ήξερες την συνέχεια που είχες μέσα στο μυαλό σου, τι θα καταλάβαινες; ;)

Εν πάσει περιπτώσει τώρα κάτι καταλάβαμε.-bye-

Last edited:
Τα καινούρια mac έχουν εμφανίσει κάποια προβλήματα με το θέμα της μουσικής παραγωγής από όσο το έχω ψάξει.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι κάποια από τα καινούρια macbook και macbook pro έχουν αλλάξει firewire chipset από Texas Instruments σε Lucent, το οποίο δημιουργεί προβλήματα συμβατότητας στα περισσότερα firewire audio interfaces. Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι ότι δεν παρέχει αρκετό ρεύμα ώστε τα interfaces να δουλεύουν εκτός πρίζας (κάτι το οποίο για mobile recording είναι καταστροφή).