Macbook Pro toshlink σε AV-Receiver

eretzum33

Established Member
11 April 2007
105
Ηγουμενίτσα
Εχθές προσπάθησα να συνδέσω το Macbook Pro 13.3 με τον Yamaha RX-V1800 χρησιμοποιώντας ένα καλώδιo οπτικής ίνας, αλλά δεν τα κατάφερα...

Αυτό που έκανα ήταν να αποσυνδέσω την οπτική ίνα από το δορυφορικό δέκτη, να του προσθέσω τον απαραίτητο αντάπτορα και να τον συνδέσω με τον υπολογιστή. Θέλω να πω, ότι το καλώδιο είναι λειτουργικό, όπως και η αντίστοιχη θύρα του ενισχυτή, αν και το δοκίμασα και σε άλλη, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο υπολογιστής μετά τη σύνδεση του καλωδίου μεταβαίνει σε κατάσταση Digital Out κανονικά. Προσπάθησα να "παίξω" με τις ρυθμίσεις του Audio Midi Setup, όσον αφορά στη δειγματοληψία αλλά και το βάθος των bit, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Επειδή έχω την αίσθηση ότι ξεχνάω κάτι πολύ απλό, παρακαλώ να με βοηθήσετε!-bye-

Δοκίμασε στην συγκεκριμένη είσοδο toslink του ενισχυτή να συνδέσεις κάποια άλλη συσκευή με οπτική ίνα π.χ. dvd player. Παίζει;

Κάποια ρύθμιση του ενισχυτή μου βρωμάει. Εχει κάτι να κάνει με τις προτεραιότητες των σημάτων. π.χ. στην είσοδο 1 (DVD) δέχεται
-stereo L,R
-coaxial
-optical
-hdmi
Ενα σωρό συνδέσεις ήχου όπως βλέπεις. Ξαναλέω , πιστεύω είναι θέμα τι προτεραιότητα θα δώσεις.

να του προσθέσω τον απαραίτητο αντάπτορα και να τον συνδέσω με τον υπολογιστή.

Αυτούς τους αντάπτορες πολύ τους φοβάμαι. Δεν ξέρω. Πάντως γι αυτό τον λόγο πήρα ένα toslink σε mini toslink 3.5mm χωρίς αντάπτορα.

Re: Απάντηση: Macbook Pro toshlink σε AV-Receiver

Ti προσπαθεις να παιξεις ?
Δοκιμασες κατι απλο, mp3 klp ?

Δοκίμασα αναπαραγωγή μόνο stereo τραγουδιών από iTunes (mp3) και Play (flac).

Δοκίμασε στην συγκεκριμένη είσοδο toslink του ενισχυτή να συνδέσεις κάποια άλλη συσκευή με οπτική ίνα π.χ. dvd player. Παίζει;

Κάποια ρύθμιση του ενισχυτή μου βρωμάει. Εχει κάτι να κάνει με τις προτεραιότητες των σημάτων. π.χ. στην είσοδο 1 (DVD) δέχεται
-stereo L,R
-coaxial
-optical
-hdmi
Ενα σωρό συνδέσεις ήχου όπως βλέπεις. Ξαναλέω , πιστεύω είναι θέμα τι προτεραιότητα θα δώσεις.

Αυτό που έκανα ήταν να αποσυνδέσω την οπτική ίνα από το δορυφορικό δέκτη, να του προσθέσω τον απαραίτητο αντάπτορα και να τον συνδέσω με τον υπολογιστή. Θέλω να πω, ότι το καλώδιο είναι λειτουργικό, όπως και η αντίστοιχη θύρα του ενισχυτή, αν και το δοκίμασα και σε άλλη, χωρίς αποτέλεσμα.

Επιπλέον έπαιξα και με τις ρυθμίσεις του ενισχυτή από auto σε optical/coaxial και analog, χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά από δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια σύνδεσης, επανέρχομαι...

Δεν άλλαξα μεθοδολογία, αλλά τουλάχιστον εξαφανίστηκαν κάποιες αμφιβολίες.

Χρησιμοποίησα τρία διαφορετικά καλώδια οπτικής ίνας, τα οποία λειτουργούν ώντας συνδεδεμένα με δορυφορικό δέκτη, dvd και popcornhour.

Αντάπτορας για την υποδοχή του Macbook Pro χρησιμοποιήθηκε όμως ένας, αλλά εφόσον στο άλλο άκρο των οπτικών ινών έβλεπα το "κόκκινο φως", θεωρώ ότι δεν έχει πρόβλημα.

Στο ίδιο συμπέρασμα με οδηγεί και το γεγονός της άμεσης εναλλαγής σε Digital Output τόσο στο System Preferances/Sound, όσο και στο Audio Midi Setup (αν και αυτό δεν είναι απολύτως σωστό, διότι ο αντάπτορας θα μπορούσε να ενεργοποιεί το Digital Output χωρίς ο υπολογιστής να στέλνει το κόκκινο φως στην έξοδο ή ακόμα να το στέλνει, αλλά ο αντάπτορας να το παρεμποδίζει με κάποιο τρόπο - λόγω παρεμβολής ακαθαρσιών ή ελλατώματος.)

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι οι καλωδιώσεις λειτουργούν, ο ενισχυτής με κάθε άλλη συσκευή και αυτός κανονικά, ο υπολογιστής στέλνει το "κόκκινο φως" (το αληθινό:antlers:), αλλά εγώ ήχο δεν ακούω!:slapface: Και εννοώ ότι τόσο το iTunes με mp3 όσο και το DVD Player με περιεχόμενο 5.1 και στις ρυθμίσεις του Disc Setup, το Audio Output σε Digital, δεν αναγνωρίζονται από τον Yamaha RX-V1800 ως ψηφιακό σήμα (ρύθμιση εισόδων - δοκίμασα τρεις - σε Auto αλλά και Optical/Coaxial).

Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση στο Mac του τύπου:

Convert Red Light to Audio:rifle:

Έκανα έναν επανέλεγχο πριν από λίγο και διαπίστωσα ότι η ένταση του κόκκινου laser που εξέρχεται από την οπτική έξοδο του MBP είναι αισθητά χαμηλότερη από την αντίστοιχη του δορυφορικού μου δέκτη και του media player, γεγονός που ενδέχεται να καθιστά αδύνατη την ανίχνευση του ψηφιακού σήματος από τον ενισχυτή.

Μπορεί παρακαλώ κάποιος να ελέγξει την ένταση του laser από το δικό του MBP και να τη συγκρίνει με αυτή κάποιας άλλης συσκευής με οπτική έξοδο;

Εννοείται ότι αύριο θα επικοινωνήσω με το service...

Χρειαζεσαι ενα mini toshlink καλωδιο.ΣΟυ στελνω λινκ.
Θα παιξει κανονικα, μη φοβασαι .
Εχω δυο, αν χρειαζεσαι.

ή ένα απλό ανταπτοράκι mini toshlink 2-3 ευρώ, στο ήδη υπάρχον καλώδιο σου.

http://www.alifragis.com.gr/full_product.php?prod_id=tos-1

Πολυ φοβαμαι πως ισως δε θα δουλεψει σωστα το ανταπτορακι...
Αυτο το καλωδιο παρακατω με 10 ευρω χρησιμοποιω με αριστα αποτελεσματα χρονια:

http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=54_61&products_id=918

Παιδιά, καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον, αλλά όπως λεπτομερώς έχω αναφέρει παραπάνω, το πρόβλημά μου ΔΕΝ είναι το καλώδιο που χρησιμοποιώ!

 Νίκος;1437325 said:
Έχεις την δυνατότητα να συνδέσεις το MB με οπτική σε άλλον ενιχυτή ή κάπου αλλού για να δεις τί ακριβώς γίνεται?

Αυτό μου συνέστησαν τηλεφωνικά και από ένα service center, αλλά δεν το έχω επιχειρήσει ακόμη...

Έτσι κι αλλιώς, το ζητούμενο είναι να "δουλέψει" στο συγκεκριμένο ενισχυτή, διότι δεν προτίθεμαι ακόμη να τον αλλάξω.

Πολυ φοβαμαι πως ισως δε θα δουλεψει σωστα το ανταπτορακι...
Αυτο το καλωδιο παρακατω με 10 ευρω χρησιμοποιω με αριστα αποτελεσματα χρονια:

http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=54_61&products_id=918

καλησπερα κι απο μενα. η ερωτηση μου ειναι για το πως θα καταφερω να συνδεσω το Aiport Express με την οπτικη εισοδο του AV ενισχυτη μου. που θα βρω καταλληλο καλωδιο γι αυτη την συνδεση?

Ευχαριστω
Θωμας