macbook vs mac mini

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,008
macbook air 13 vs mac mini

Σκεφτομαι να αλλαξω το laptop που εχω. Ηδη εχω βρει αγοραστη και ελεγα να δοκιμασω κατι σε mac. Αναμεσα στo mac mini και στο macbook υπαρχει ουσιαστικη διαφορα στο θεμα ηχος;ή ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα;

Εχω οθονες κτλ απλα εαν δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος εκ του αποτελεσματος θα ηθελα να παρω το πιο φθηνο για να γλυτωσω χρηματα :)

Last edited:
Re: macbook air 13 vs mac mini

Σκεφτομαι να αλλαξω το laptop που εχω. Ηδη εχω βρει αγοραστη και ελεγα να δοκιμασω κατι σε mac. Αναμεσα στo mac mini και στο macbook υπαρχει ουσιαστικη διαφορα στο θεμα ηχος;ή ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα;

Εχω οθονες κτλ απλα εαν δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος εκ του αποτελεσματος θα ηθελα να παρω το πιο φθηνο για να γλυτωσω χρηματα :)

Ένα macmini θα σε καλύψει απόλυτα και είναι και κάπως πιο future proof, αλλά όπως σωστά σου είπε ο δρυιδης, η οικονομικότερη και πιθανά best sounding λύση είναι το raspberry p!

Ένα μικρό φτηνό σκατουλάκι που μέσω δικτύου (το πισί που τώρα έχεις θα κάνει το διαμοιρασμό αν δεν έχεις κάποιο dedicated nas ή κάποιο πύργο για κατεβαστήρι) με το κατάλληλο headless linux λογισμικό και έλεγχο από τάμπλετ ή κινητό μέσω δικτύου παίζει όπως λένε εδώ πολύ καλά

αχα ... δεν το ξερω αυτο...και δεν καταλαβα πως δουλευει...και ποσο κανει κτλ...

Ε ψάξτο ντέ :)
Για κίνητρο να σου πώ ότι βγαίνει κομπλέ γύρω στο κατοστάρικο. Αλλά θα χρειαστεί λίγη υπομονή στο στήσιμο.

ε πες κατι για να δω αμα αξιζει τον κοπο να ασχοληθω....αυτο μπαινει στο pc και πανω στο Rasberry βαζω το dac?!και αυτο τι παιζει καλυτερα απο λαπτοπ με win10?!

εχει κατι ορους μεσα στο νημα χαμπαρι δεν εχω...και μετα μιλανε για erthnet κτλ....δεν καταλαβαινω :) που κολλαει το ethernet!

Last edited:
Μacbook vs macmini και τα ´δύο έχουν τα καλά τους και τα δύο έχουν τα μειονεκτήματα τους
Αν το πάρεις μόνο για μουσική οποιοδήποτε μοντέλο μετά το 2011 σου κάνει Το μίνι έχει τη δυνατότητα να πάρει 2 δίσκους οπότε μπορείς να βάλεις έναν ssd + 1 hdd και να έχεις αρκετή χωρητικότητα και ταχύτητα ,αντίθετα με το book δε μπορείς να το κάνει αυτό ,αλλά δε χρειάζεσαι οθόνη και έχεις την ευκολία της φορητότητας
Το book θα το αγαπήσεις τόσο πού θα ξεχάσεις το όποιο πι.σι
Ηχητικές διαφορές δε μπορεί να έχουν αρκεί να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο player

αναφερομαι για mac 2016....το macbook εχει ssd και μου φθανει τα 128gb που εχει.
το mac mini ειναι με μηχανικο δισκο....αναβαθμιζεται μετα ή οχι;

οποτε εξαρταται αποκλειστηκα με το τι θελω....λαπτοπ ή μινι υπολογιστης.ετσι;

Νίκο το mini έχει 2 θέσεις για σκληρούς ,οπότε βάζεις έναν ssd και τον άλλο hdd .Nαί αναβαθμίζεται με άλλο δίσκο
θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο μεταχειρισμένο μετα το 2011 ,για να γλυτώσεις αρκετα χρήματα αν πάς σ αυτή τη λύση ,αλλά το ίδιο και τα book μετά το 13 είσαι μια χαρά
Ναι είναι καθαρά δική σου επιλογή ποιό θα σε βολέψει

ΠΡΟΣΟΧΗ στα 2016 MacMini --> η μνήμη ΔΕΝ αναβαθμίζεται!
Ότι πάρεις απο τη μάνα του, το παντρεύεσαι.

Και για audio χρήση θα πρότεινα να είναι min. 8gb.

τωρα για το αλλο που λεει ο φιλος δεν καταλαβαινω τι χρηση και για ποιον λογο υπαρχει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Gojakla μονο η μνημη ειναι φιξ;

Εν ολίγοις, μόνο δίσκο μπορείς να αναβαθμίσεις στο macmini πλέον.

Απάντηση: Re: macbook vs mac mini

τωρα για το αλλο που λεει ο φιλος δεν καταλαβαινω τι χρηση και για ποιον λογο υπαρχει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Gojakla μονο η μνημη ειναι φιξ;

ποιο;

Re: macbook air 13 vs mac mini

Το raspberry είναι ένας Mini υπολογιστής που τρέχει Linux.
Το παίρνεις μόνο ως πλακέτα κ το βάζεις στο κουτί του ή σε άλλο που ίσως φτιάξεις με πιο καλό τροφοδοτικό κλπ.
Από κει κ πέρα μπορείς να του περάσεις να τρέχει διάφορες διανομές audio dedicated όπως η εξαιρετική Archphile που εξελίσσει μέλος του φόρουμ.
Θέλει διάβασμα κ ενασχόληση .
Μάλλον παίζει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο multi purpose.
Είναι φτηνό
Το ifi σου συνδέεται κανονικά

Από κει κ πέρα πρέπει να διαβάσεις το αντίστοιχο νήμα.

Προσωπικά δεν έχω στήσει .. (ακόμα)

να και ο Gragoulis....αρα με μηδεν ευρο....απλα διαβασμα;....και υπαρχει διαφορα με win10?!και γιατι dual?!oλα αυτα που λες γινονται σε τι λογισμικο?!