macbook vs mac mini

Διαφορές ευτυχώς η δυστυχώς υπάρχουν.

1)Στα προγράμματα ανάλογα την έκδοση του player.
2)Λειτουργικό με χειρότερο τα vista αν μιλάμε για τα win.
3)Υλοποίηση laptop ανάλογα τον κατασκευαστή τεράστιες διαφορές... Μονόδρομος για μένα τα laptop τής Lenovo χωρίς να έχω πρόθεση να την διαφημίσω ξέρει το λειτουργικό των win καλύτερα από όλους πρώην IBM.

Και βέβαια η μπάλα χάνεται και δεν υπάρχουν δεδομένα αν βάλουμε και το λογισμικό των dac.
Δεν αποκλείω στο άμεσο μέλλον να δοκιμάσω κάτι σε mac .

Κατά τα άλλα ωραίο το χόμπι μας ...

Re: macbook air 13 vs mac mini

Μιχάλη, δεν το είπα επειδή σε αμφισβητώ, το είπα γιατι παίζει όντως καλα για Windows και θέλω την άποψη σου
Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα κάτι τέτοιο Φραγκούλη!!
Να το ακούσουμε με χαρά όταν δωθεί ευκαιρία!!

κανεις δεν ειπε οτι ειναι υπολογιστης και οτι εχει linux :) μονο ο sokmav εξηγησε και ειπε μια ιδεα...

απο κει και περα η τιμη ειναι μονο να το παρεις.....θελει τροφοδοτικο,θηκη.....σκληρο....και παλι δεν ξερω εαν θα ακουστει η διαφορα που λετε στο δικο μου συστημα. Το νημα πηρε αλλα εξεληξη (πραγμα που δεν πειραζει γιατι μαθαινουμε και αλλα)...ομως για μενα που θελω να αντικαταστησω το λαπτοπ δεν με βολευει.Στα lenovo εχουν πολλα χαζα προγραμματα που τρεχουν στο background...δεν εχουν καθαρη εγκατασταση.

Οσο αφορα τωρα τις διεργασιες που τρεχουν κτλ θαρρω οτι δεν τιθεται τετοιο θεμα....ειμαι 99% σιγουρος οτι ενα λαπτοπ με win10 και ενα mac σε συγκριτικο με κλειστα τα ματια κανεις δεν θα καταλαβει διαφορα....αλλα για το raspberry δεν ξερω...δεν εχω αποψη....και δεν νομιζω εαν το επαιρνα εκτος εαν καποιος μου το εδινε ετοιμο για γουστα :)

Το raspberry είναι ένας Mini υπολογιστής που τρέχει Linux.
Το παίρνεις μόνο ως πλακέτα κ το βάζεις στο κουτί του ή σε άλλο που ίσως φτιάξεις με πιο καλό τροφοδοτικό κλπ.
Από κει κ πέρα μπορείς να του περάσεις να τρέχει διάφορες διανομές audio dedicated όπως η εξαιρετική Archphile που εξελίσσει μέλος του φόρουμ.
Θέλει διάβασμα κ ενασχόληση .
Μάλλον παίζει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο multi purpose.
Είναι φτηνό
Το ifi σου συνδέεται κανονικά

Από κει κ πέρα πρέπει να διαβάσεις το αντίστοιχο νήμα.

Προσωπικά δεν έχω στήσει .. (ακόμα)

κανεις δεν ειπε οτι ειναι υπολογιστης και οτι εχει linux :) μονο ο sokmav εξηγησε και ειπε μια ιδεα...

απο κει και περα η τιμη ειναι μονο να το παρεις.....θελει τροφοδοτικο,θηκη.....σκληρο....και παλι δεν ξερω εαν θα ακουστει η διαφορα που λετε στο δικο μου συστημα. Το νημα πηρε αλλα εξεληξη (πραγμα που δεν πειραζει γιατι μαθαινουμε και αλλα)...ομως για μενα που θελω να αντικαταστησω το λαπτοπ δεν με βολευει.Στα lenovo εχουν πολλα χαζα προγραμματα που τρεχουν στο background...δεν εχουν καθαρη εγκατασταση.

Οσο αφορα τωρα τις διεργασιες που τρεχουν κτλ θαρρω οτι δεν τιθεται τετοιο θεμα....ειμαι 99% σιγουρος οτι ενα λαπτοπ με win10 και ενα mac σε συγκριτικο με κλειστα τα ματια κανεις δεν θα καταλαβει διαφορα....αλλα για το raspberry δεν ξερω...δεν εχω αποψη....και δεν νομιζω εαν το επαιρνα εκτος εαν καποιος μου το εδινε ετοιμο για γουστα :)
Όχι κ κανείς....

σιγα ρε φιλος.....ενα λαθος εκανα θα με μαλωσεις κιολας;

μερικοι εδω γερασατε πριν την ωρα σας και αλλοι οντως γερασατε :P

Απάντηση: Re: macbook vs mac mini

σιγα ρε φιλος.....ενα λαθος εκανα θα με μαλωσεις κιολας;

μερικοι εδω γερασατε πριν την ωρα σας και αλλοι οντως γερασατε :P

Θα βγούμε με μειωμένη από το avclub,κάπου 4500 ένσημα έχουμε ορισμένοι

εγω δεν το αρχισα :P στον φιλο σου πες τα! :P

εχει κανεις αυτο το raspberry να το ακουσω :)

Ρε συ,ρωτάς,σου απαντάμε όσο γίνεται καλύτερα,ο καθένας με την καλή του διάθεση και θα μας την πεις κι απο πάνω αντί να ζητήσεις μια συγνώμη;
Αν κάτι εχουμε κερδίσει εδώ ειναι το να μιλάμε ανθρώπινα και πολιτισμένα.

Τελευταία φορά,δεν θα υπαρξει άλλη,να το ξέρεις.

Re: Απάντηση: macbook vs mac mini

Ρε συ,ρωτάς,σου απαντάμε όσο γίνεται καλύτερα,ο καθένας με την καλή του διάθεση και θα μας την πεις κι απο πάνω αντί να ζητήσεις μια συγνώμη;
Αν κάτι εχουμε κερδίσει εδώ ειναι το να μιλάμε ανθρώπινα και πολιτισμένα.

Τελευταία φορά,δεν θα υπαρξει άλλη,να το ξέρεις.
Ομολογώ πως τόσα χρόνια στο φόρουμ δεν την έχω "πει" σε κανέναν...
Όμως ο Νίκος από την πρώτη στιγμή κ σε διάφορα νήματα που έχει ανοίξει ή συμμετέχει κινήται πολλές φορές στα όρια της αγένειας...
Μάλιστα οι άνθρωποι αντί να ενοχληθούν του απαντούσαν με χιούμορ!
Λυπάμαι που κάνω τέτοιο σχόλιο αλλά είναι πολλές φορές που το έχω παρατηρήσει κ νομίζω πως πρέπει να το αναφέρω!
Καλή συνέχεια στο νήμα...

και εγω ανθρωπινα μιλησα δεν εβρισα ο αλλος ειπε...''εαν δεν βλεπεις να μην απανταμε'' ηταν η στιγμη που εγραφα κα το νημα ειχε καλη ροη και δεν το προσεξα.και τι πρεπει να απολογηθω και γι αυτο;που ειμαι φανταρος στα λοκ;....ειπα οκ δεν σε ειδα με χιουμορ....και το συνεχισε....δλδ ελεος.

πεταξε με τωρα φιλε μου.απειλες αλλου οχι σε εμενα δεν ειμαι κανενα παιδακι και στην τελικη δεν εκανα τπτ.απλα σας πειραζει ο τροπος που απανταω στις ειρωνεια που εχετε στους αρχαριους....ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις των υπολοιπων και οσους με βοηθησαν :)

Αν εσυ βλεπεις ειρωνεία στα ποστ των φίλων εδώ που προσπαθούν πολυ να βοηθήσουν τι να πω...
Δεν σε πετάμε λοιπόν,απλώς σου δίνουμε κάποιες μέρες να ξανάδιαβάσεις και να σκεφτείς ,οκ;

Έτσι για την ιστορία, χρησιμοποιώ ένα Macmini early 2006 με αλλαγμένο 64bit επεξεργαστή και μόλις 2GB μνήμη (δεν παίρνει παραπάνω) και OSX Lion (επίσης δεν παίρνει παραπάνω) ως dedicated player (plex, kodi, Vox) και τα FLAC αρχεία με το Vox παίζουν άψογα και απροβλημάτιστα. Το σήμα του βγαίνει με οπτική προς τον DAC του ενισχυτή. Το μόνο θέμα του είναι πως κάνει λίγο θόρυβο το ανεμιστηράκι του ίσως και λόγω του σκληρού 7200K που του έχω επάνω. Με SSD πιθανό να ήταν και πιο αθόρυβο.

Το Vox δε το "παιζουν" οι χαιενταδες γιατι ξεκινησε consumer lifestyle προϊον.
Εγω το εκτιμω απειρως. Αν καποια στιγμη αποκτησει και library, ισως δεν ξανακοιταξω αλλου.

DSD αρχεια παιζεις? Εχεις δοκιμασει? Οχι οτι με νοιαζει, δεν ακουω dsd, απλως αν το "σηκωνει" το σεταπ σου ειχα απορια...

Όχι δεν έχω δοκιμάσει, θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Το Vox πράγματι έχει εξελιχθεί ανέλπιστα προς το καλύτερο σε σχέση με αυτό που ήταν πριν 1-2 χρόνια.