macbook vs mac mini

Ενας ssd πιστευω θα σου ηταν ουσιαστικη αναβαθμιση και απο αποψη ταχυτητας και απο αποψη θορυβου.

Απάντηση: Re: macbook vs mac mini

Έτσι για την ιστορία, χρησιμοποιώ ένα Macmini early 2006 με αλλαγμένο 64bit επεξεργαστή και μόλις 2GB μνήμη (δεν παίρνει παραπάνω) και OSX Lion (επίσης δεν παίρνει παραπάνω) ως dedicated player (plex, kodi, Vox) και τα FLAC αρχεία με το Vox παίζουν άψογα και απροβλημάτιστα. Το σήμα του βγαίνει με οπτική προς τον DAC του ενισχυτή. Το μόνο θέμα του είναι πως κάνει λίγο θόρυβο το ανεμιστηράκι του ίσως και λόγω του σκληρού 7200K που του έχω επάνω. Με SSD πιθανό να ήταν και πιο αθόρυβο.

To ανεμιστηράκι και η ψύκτρα είναι καλό να καθαρίζονται πιό συχνά και φυσικά η έξοδος του κουτιού
Ιδιως το ανεμιστηράκι θέλει καθάρισμα με πολύ προσοχή και επιμέλεια

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ενας ssd πιστευω θα σου ηταν ουσιαστικη αναβαθμιση και απο αποψη ταχυτητας και απο αποψη θορυβου.

Αν θυμάμαι καλά παίρνει ide ,πέρυσι καθάρισα ενός φίλου και του άλλαξα και το δίσκο πού έβγαλα από αλλού

Ναι απλά έχω και άλλο macmini early 2009 με 8GB ram το οποίο είναι και πιο αθόρυβο και πιο γρήγορο και το χρησιμοποιώ ως desktop και σκέπτομαι να πάρει αυτό κάποια στιγμή την θέση του άλλου ως media player όταν αγοράσω ένα πιο σύγχρονο desktop. Για αυτό και δεν επενδύω ακόμα σε SSD σε αυτο. Βέβαια έτσι όπως πέυτουν οι τιμές στους SSD ίσως του βάλλω έναν ούτως η άλλως. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα κάνει διαφορά δεδομένου πως το παλιό μίνι έχει μόλις 667MHz system bus.

To ανεμιστηράκι και η ψύκτρα είναι καλό να καθαρίζονται πιό συχνά και φυσικά η έξοδος του κουτιού
Ιδιως το ανεμιστηράκι θέλει καθάρισμα με πολύ προσοχή και επιμέλεια

Αν θυμάμαι καλά παίρνει ide ,πέρυσι καθάρισα ενός φίλου και του άλλαξα και το δίσκο πού έβγαλα από αλλού

Το ανεμιστηράκι έχει καθαριστεί αρκετές φορές αλλά εξακολουθεί να κάνει θόρυβο όταν ζωρίζεται το μηχάνημα, συνήθως όταν παίζουν ταινίες 1080p. Δεν ξέρω γιατί κάνει τόσο θόρυβο αλλά έχω μία υποψία πως αυτό άρχισε να συμβαίνει από τότε που του άλλαξα τον σκληρό από 5400 σε 7200 αλλά πάνε χρόνια από τότε και δεν θυμάμαι καλά.

Αν θυμάμαι καλά έχει SATA, τα προηγούμενα με power PC είχαν IDE, όμως το bus του είναι αργό.

Ψάχνω να βρώ να κατεβάσω κανένα κομάτι σε DSD αλλά δεν βρίσκω κάτι με αυτή την επέκταση. Τα DSD (SACD) τι επέκταση έχουν; Βρίσκω κάποια σε .dsf και .dff αλλά το Vox δεν τα ανοίγει. Επίσης βλέπω κάποια SACD είναι διαθέσημα σε .iso. Αυτά παίζουν ή πρέπει να κάψεις CD;

Ψάχνω να βρώ να κατεβάσω κανένα κομάτι σε DSD αλλά δεν βρίσκω κάτι με αυτή την επέκταση. Τα DSD (SACD) τι επέκταση έχουν; Βρίσκω κάποια σε .dsf και .dff αλλά το Vox δεν τα ανοίγει. Επίσης βλέπω κάποια SACD είναι διαθέσημα σε .iso. Αυτά παίζουν ή πρέπει να κάψεις CD;
http://www.2l.no/hires/

Από το παραπάνω λινκ κατεβαζεις dsf και dff αρχεία.

Ευχαριστώ, αλλά με τι πρόγραμμα τα παίζω; Το Vox που δοκίμασα δεν τα ανοίγει.

Ωχ, οντως. Το vox δεν παιζει τετοια διαολια.
Φιλε μου σε ευχαριστω για την προθυμια σου να λυσεις την απορια μου αλλα δε χρειαζεται να παιδευτεις αλλο... σε ευχαριστω πολυ παντως.

Να σου πω την αλήθεια μου δημιούργησες και εμένα την απορία αν τα παίζει αλλά και αν υπάρχει διαφορά στον ήχο σε σχέση με τα flac. Με μία γρήγορη αναζήτηση στο app store, υπάρχουν κάποιες εφαρμογές για να παίζουν DSD αλλά όσες υποστηρίζουν λειτουργικό OSX Lion 10.7 δεν είναι δωρεάν. Έχει κάποιες δωρεάν αλλά είναι για από Mountain Lion και πάνω που δεν τα σηκώνει το παλιό μου mini.

Μπορεις να κανεις τη δοκιμη σου με trial εκδοση του Audirvana.

Δεν θυμαμαι ομως τι compatibility εχει σε λειτουργικο για να ειμαι ειλικρινης.

Αλλο software (παντα για trial αναφερομαι) που μπορεις να κοιταξεις συμβατοτητα ειναι τα JRiver & Amarra.

Περίεργο, μόλις δοκίμασα να παίξω DSF με το Vox και τα παίζει κανονικά. Ποια έκδοση του vox τρέχεις; Εγώ έχω τη 2.8.2. σε Yosemite βέβαια.

Θα το κοιταξω όταν θα είμαι σπίτι και θα σου πώ. Θα δοκιμάσω και από τα άλλα mac του σπιτιού που τρέχουν Yosemite.

Και επιβεβαιώνω η έκδοση 2.8.2 στο Yosemite οντως παίζει DSD.

Επειδή το Mac με το 2.8.2 δεν είναι συνδεδεμένο πάνω στον ενισχυτή, γνωρίζει κανείς αν όταν παίζουν τα DSD μέσω airplay παιρνάει η μέγιστη ποιότητα του ήχου στο ηχοσύστημα ή μήπως γίνεται κάποιο downsampling;