macOS 10.12 Sierra

Το εγκατέστησα λοιπόν, μου πήρε γύρω στις 2 ώρες και βάλε και δε μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Έχασα το fast user switch, όποτε πάω να αλλάξω user μου κολλάει και αναγκάζομαι να κάνω hard shutdown για να ξεκολλήσει. Έκανα επανεγκατάσταση αλλά το πρόβλημα επιμένει. Σκέφτομαι να επιστρέψω στο Yosemite, μια χαρά δούλευε...

Απάντηση: Re: macOS 10.12 Sierra

Το εγκατέστησα λοιπόν, μου πήρε γύρω στις 2 ώρες και βάλε και δε μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Έχασα το fast user switch, όποτε πάω να αλλάξω user μου κολλάει και αναγκάζομαι να κάνω hard shutdown για να ξεκολλήσει. Έκανα επανεγκατάσταση αλλά το πρόβλημα επιμένει. Σκέφτομαι να επιστρέψω στο Yosemite, μια χαρά δούλευε...

Κώστα ,έκανες καθαρή εγκατάσταση ή αναβάθμιση ;
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα ,αλλά βέβαια το yosemite είναι πολύ καλό

Έκανα αναβάθμιση, αλλά μόλις διαπίστωσα ότι το πρόβλημα εξαλείφθηκε! Ποιός ξέρει πως και γιατί; Ποιός νοιάζεται; Πάντως, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Πέτρο!

Ακριβώς ,αφού λύθηκε όλα καλά
Πάντως η καθαρή εγκατάσταση δεν είναι καθόλου δύσκολη και πιθανόν θα σου πάρει λιγότερη ώρα

Καλησπερα σας,
δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι το σωστο μερος για το ερωτημα αυτο, αν δεν ειναι απλα μεταφερετε το σε καποιο αντιστοιχο.
Νεος στο Mac με ενα macbook pro 13 που εχει Sierra, μου εχουν κλονιστει τα νευρα απο εναν ηχο ειδοποιησης που ακουγεται "τουπ-τουπ" σαν δυο σταγονες να πεφτουν σε καποιο δοχειο με νερο.
Ενω εχω κλεισει τον ηχο στις ειδοποιησεις απο το notification center, συνεχιζει να ακουγεται. Υπαρχει τροπος στο Sierra να βρω απο που παραγεται αυτος ο ηχος? καποιο log του τι προγραμμα δινει σημα στον ηχο να μου ταραξει τα νευρα?
Εχω ανοιχτα mail app, finder, calendar, chrome, firefox

Δοκίμασε να τα κλείσεις όλα για να διαπιστώσεις αν συνεχίσει να ακούγεται
Επειτα άνοιγε ένα -ενα .
Αυτος ο ήχος που περιγράφεις ,αν κατάλαβα σωστά ,είναι όταν κάποια εφαρμογή δε λειτουργεί σωστά -θέλει κωδικό ή την απορρίπτει το σύστημα

Ή και το νεο skype αν το εχεις! Κανει ενα τετοιο ενοχλητικό ηχο αν ενημερωνει κατι, αν κανουν κατι οι επαφες σου, κτλ.

macOS Sierra 10.12.4

• Night Shift now available on the Mac.
  • Dictation support for Shanghainese.
  • Ask Siri about cricket scores, schedules and player rosters. Siri knows about statistics and data from the Indian Premier League and International Cricket Council.
  • Updated PDFKit APIs for better displaying of PDFs in apps that use the framework.

Πηγή : https://9to5mac.com/2017/03/27/macos-10-12-4/

Σε αυτη την εκδοση ερχεται και το νεο Apple File System (APFS)? :chinscratch:

(Στο iphone η 10.3 εγκατασταθηκε χθες κανονικα και μεχρις στιγμης και απροβληματιστα..)

με το Sierra ήρθε μια δοκιμαστική και όχι πλήρης έκδοση του APFS

για όσους θέλουν να διαβάσουν για τα υπέρ και τα κατά του νέου FS μπορούν να δουν εδώ αρκετές πληροφορίες

https://arstechnica.com/apple/2016/06/a-zfs-developers-analysis-of-the-good-and-bad-in-apples-new-apfs-file-system/

προσωπικά, αν και σε όλα τα μηχανήματά μου είμαι early adopter των αναβαθμίσεων, δεν θα αναβαθμίσω τις ios συσκευές μου μέχρι να περάσει κάμποσο χρονικό διάστημα και να δω ότι όντως δουλέυει χωρίς προβλήματα

Εγκατέστησα την καινούρια έκδοση και από τότε αντιμετωπίζω προβληματα με δύο εξωτερικούς δίσκους NtFS που έχω. Δεν τους αναγνωρίζει στην εκκίνηση, πρέπει να τους ξεκουμπώσω και να τους ξανακουμπώσω. Έχω Back up και για τους δυο, αλλά επείδη είναι συνολικά γύρω στα 5 ΤΒ το να τους φορμάρω σε HfS και να τους ξαναφορτώσω είναι εξαιρετικά χρονοβόρο και θα προτιμούσα να το αποφύγω.

Εγκατέστησα την καινούρια έκδοση και από τότε αντιμετωπίζω προβληματα με δύο εξωτερικούς δίσκους NtFS που έχω. Δεν τους αναγνωρίζει στην εκκίνηση, πρέπει να τους ξεκουμπώσω και να τους ξανακουμπώσω. Έχω Back up και για τους δυο, αλλά επείδη είναι συνολικά γύρω στα 5 ΤΒ το να τους φορμάρω σε HfS και να τους ξαναφορτώσω είναι εξαιρετικά χρονοβόρο και θα προτιμούσα να το αποφύγω.

Ποιο πρόγραμμα έχεις για NTFS management; Εγώ με Tuxera 2016 δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Κι εγώ το tuxera έχω. Τελικά ανακάλυψα ότι δεν εμφανίζονται στο desktop και το finder sidebar, ενώ το disk utility τα βλέπει κανονικά, το ίδιο και τα dlna server. Κάνοντας eject και mount εμφανίστηκαν πάλι. Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει, έκανα update το fuse, κατέβασα και το Paragon να δω αν θα δουλέψουν. Λογικά, πρέπει να είμαι καλυμμένος :jester:

Μετά την εγκατάσταση (update) του 10.12.4 παντως το teamviewer παπαλα

Γράφει not ready please check you connection

Το έψαξα, έκανα clean uninstall (το teamviewer) αλλα τπτ

ΥΓ btw ψάχνοντας λύση, τσέκαρα το firewall setting στο Mac και το βρήκα στο disable Δεν το είχα κλείσει ποτε εγώ Ειναι normal;