Macro

Να είστε καλά! Σας ευχαριστώ.
Ενδιαφέρουσα οπτικη ;) Μάλλον τα χρώματα παραπέμπουν σε κατι τέτοιο.

Δες το εδώ ολόκληρο http://germany.hymis.eu/species/&tree_h=9.27746 .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είναι υμενόπτερο.Ενα πράγμα σαν τη σφήκα,την μέλισσα και το μυρμήγκι.
Στα αγγλικά τις ονομάζουν και sawflies.

Στην αρχη το περασα για σφηκα, μετα ειδα οτι λεγεται sawflie κ δεν ειναι ειδος σφηκας, συν το οτι οντως μοιαζει το κεφαλι με μυρμηγκιου... Μας μπερδεψε το υμενοπτερο!! Καλα που εισαι κ εσυ κ μας τα εξηγεις :D
Οντως πολυ καλη παρατηρηση του Κωστα, που οντως τα χρωματα παραπεμπουν σε θιβετιανο μοναχο :)

Στο thread με τα αεροπλάνα γίνεται χαμός...εγώ είπα να ασχοληθώ με άλλου είδους πετούμενα :) (αν κ μου ξεφυγε το κεφαλι της :( ) Μήπως ξέρει κανένας εξπέρ ονομασία;;

Let's drink :) by Teo Bot, on Flickr

Last edited:
Σας ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια! Αυτο που λαμπυριζουν τα φτερα της ειναι γνωρισμα ή πετυχα σχετικα σκληρο φως;; Αν μπορειτε κ μια βοηθεια στην επομενη :)

On the ''cups'' of ''juice'' by Teo Bot, on Flickr

Pontia daplidice edusa Θοδωρή και στις 2 είναι λίγο πιο σκληρό το φως (για τα δικά μου γουστα πάντα)

Pontia daplidice edusa Θοδωρή και στις 2 είναι λίγο πιο σκληρό το φως (για τα δικά μου γουστα πάντα)

Για να το προσεξα κ εγω μαλλον δεν ειναι μονο δικο σου γουστο :) Κ παλι ευχαριστω για την ταυτοποιηση! :2thumb22sup:

Ας βάλω και εγώ καμμία από τις φετινές διακοπές από είδη που δεν νομίζω να έχω ξαναβάλει
Kirinia roxelana

Coenonympha pamphilus

Limenitis reducta

Πολυ ωραιες ntinton! Την πρωτη θα την ηθελα σε αλλο background να ειναι πιο ευδιακριτη αλλα μη τα θελουμε και ολα... :)

Πολύ όμορφες!! Πάντως έχω να παρατηρήσω ότι οι πεταλούδες ήταν το πιο δύσκολο θέμα για εμένα. Πρώτη φορά επιχείρησα να βγάλω κ με το που έκανα να πλησιάσω εξαφανιζοντουσαν. Εννοείται ότι πήγαινα με αργές κινήσεις αλλά σε αντίθεση με άλλα έντομα, οι πεταλούδες με παίρναν πρέφα στο μισό βήμα. Δεν ξέρω οι υπόλοιποι τι άποψη έχετε

Πολύ όμορφες!! Πάντως έχω να παρατηρήσω ότι οι πεταλούδες ήταν το πιο δύσκολο θέμα για εμένα. Πρώτη φορά επιχείρησα να βγάλω κ με το που έκανα να πλησιάσω εξαφανιζοντουσαν. Εννοείται ότι πήγαινα με αργές κινήσεις αλλά σε αντίθεση με άλλα έντομα, οι πεταλούδες με παίρναν πρέφα στο μισό βήμα. Δεν ξέρω οι υπόλοιποι τι άποψη έχετε

Φορουσες φτερά;