Macro

Mπραβο Leo και παλι μπραβο. Ανεδειξες τη μυγα σε αντικειμενο τεχνης και θαυμασμου!

Οι δικες μου macro-μυγες ειναι σιχαμενες και αηδιαστικες.. :))

Mε στοχο την 'τελειοτητα' εδω τοχασα λιγακι....
Αν τοπερνα ακριβως καθετα και οχι υπο γωνια ολο ακομα και οι πτερυγες θα ηταν νετ..

Εξαιρετικές τις βρίσκω και εγώ!

(Y.Γ είναι φυσιολογικό που θέλω και macro φακό?χαχαχα)

Last edited:
Mε στοχο την 'τελειοτητα' εδω τοχασα λιγακι....
Αν τοπερνα ακριβως καθετα και οχι υπο γωνια ολο ακομα και οι πτερυγες θα ηταν νετ..

Είσαι Goldfinger !!! -bye-
Περιμένω το επόμενο Κυριακάτικο πρωϊνό καρτέρι ( Βόλβη, Δέλτα Στρυμόνα,... , εσύ ξέρεις !! ).
Μας κακομαθαίνεις !!

Δοκιμάζοντας τον Zuiko 40-150/f4-5,6 στην Ε450 (στα 150mm):

attachment.php

attachment.php

Ευκαιρίας δοθείσης, μήπως ξέρετε τι σόϊ θηρία είναι αυτά?

Attachments

• _6050950-R1 res.jpg
    _6050950-R1 res.jpg
    63.4 KB · Views: 108
  • _6050979 r1 Res.jpg
    _6050979 r1 Res.jpg
    97.3 KB · Views: 107
- Πολύ καλές, Δημήτρη! Ο 40-150 είναι "κανονικός" macro ή αυτό που λέω εγώ εκ του μακρόθεν macro ;

Είναι ο ταπεινός, απλός 40-150 που αγοράζεις με 99 στα φωτομάγαζα, εκτός κι αν τον πετύχεις τζάμπα σε κάποιο bundle (όπως εγώ)! Νετάρει όμως στα 90 εκατοστά... Φυσικά αν δείτε βέβαια τις φωτογραφίες στο 1:1 δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που τραβάω με τον 35/f3.5 macro, άλλος "πανάκριβος" φακός στα 210 καινούριος...

Ξέχασα... επειδή θέλω να τις ανεβάσω στα microstock και είμαι άσχετος με τα ζουζούνια, μήπως ξέρετε πως τα λένε?

Ξέχασα... επειδή θέλω να τις ανεβάσω στα microstock και είμαι άσχετος με τα ζουζούνια, μήπως ξέρετε πως τα λένε?

Bugs κολλαει περισσοτερο με τη λεξη ζουζουνια.

beetles (πασχαλιτσες,σκαθαροειδη)
insects (ολα τα εντομα) γενικος ορος

Εννοεί την επιστημονική τους ονομασία φαντάζομαι ο Δημήτρης...
Λιβελούλα είναι το πρώτο (dragonfly), τώρα για είδος...
Εγώ (για πεταλούδες πχ) ψάχνω πρώτα στο νετ για έντομα της Ελλάδας, βρίσκω κάτι που μου μοιάζει, γκουγκλάρω με βάση την κοινή (ή επιστημονική εάν είμαι τυχερός και έχει) ονομασία, εάν δεν είναι ακριβώς αυτό πηγαίνω στο γένος ή σε συγγενή είδη και πού θα πάει, θα το βρω.

Re: Απάντηση: macro

Εννοεί την επιστημονική τους ονομασία φαντάζομαι ο Δημήτρης...
Λιβελούλα είναι το πρώτο (dragonfly), τώρα για είδος...
Εγώ (για πεταλούδες πχ) ψάχνω πρώτα στο νετ για έντομα της Ελλάδας, βρίσκω κάτι που μου μοιάζει, γκουγκλάρω με βάση την κοινή (ή επιστημονική εάν είμαι τυχερός και έχει) ονομασία, εάν δεν είναι ακριβώς αυτό πηγαίνω στο γένος ή σε συγγενή είδη και πού θα πάει, θα το βρω.

Νομιζω οτι ψαχνει γενικη ονομασια για τα 'ζουζουνια' για το μικρο στοκ. Αλλα μπορει να εχεις δικιο.
Το καθε ειδος ειναι ευκολο να το βρεις σε αγγλικο ορο, η γενικη ονομασια ειναι το θεμα. Στην εττικετα του μαλλον πρεπει να γραψει κατι γενικο και μετα ισως κατι ειδικο.

Καλυτερα βεβαια να μας πει ο ιδιος :)))

Last edited:
Δημητρη πολυ καλη η προσπαθεια σου.

Εδω ενα εντομο λιγο.. 'τσατισμενο'