Macro

Ειναι 100% robber fly και με επιφυλαξη μπορω να πω οτι ανηκει στην οικογενεια Asilidae.
Δεινος θηρευτης.

Κυνηγουσα μια τετοια προχθες αλλα δεν καταφερα να την πιασω.
Πειραματιζομαι πανω στην αναισθητοποιηση των δίπτερων γιατι βρησκω πολυ ενδιαφεροντα εντομα και δεν μπορω να τα βρω παντα νεκρα.

Εσένα σκεφτηκα όταν το είδα. Κατι είχε γράψει ο Χιώτης για τα γνωστά αντικουνουπικά σπρέυ που βάζουμε πάνω μας το καλοκαίρι ότι κοιμίζουν τα έντομα.

Εβγαλα και μια εκπληκτική σφήκα με κάτι γυαλινα ματια αλλά ήταν πολύ ντροπαλή μονο τα ματια φαίνονται το υπολοιπο κρύφτηκε στο λουλούδι επίσης θα σου άρεσε

Last edited:
Αν συλλέξεις τιποτα ενδιαφερον ενημερωσε ;)
Χρειάζομαι πάνω απο 30 λεπτα το λιγοτερο και να υπάρχει πλήρης ακινησια , το σκευασμα να μην τα αλλοιώνει (να κολουν οι τριχες μεταξυ τους κλπ).
Τα σκευασματα που δοκιμαζω δουλευουν δια τις εκπνοης πανω στα εντομα.
Οταν εχω ασφαλη συμπερασματα θα γραψω τι χρησιμοποιω και που.

Καταλαβαινω τι λες.
Δεν τους κανεις κακο.Εναν υπνακο παιρνουν,τα φωτογραφιζεις και μετα τα αφηνεις στο φυσικο τους περιβαλλον.
Το να βρισκω νεκρα ειναι πολυ επιπονη διαδικασια και πρεπει να τα βρεις σε καλη κατασταση.

Last edited:
Αν και δεν είναι φωτογραφία πιστεύω ανήκει σε αυτό το νήμα...Τι μπορείς να κάνεις όταν το έντομο δεν κάθεται ακίνητο για stacking? ... Το τραβάς βίντεο!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πολυ καλο!!!
Η μουσικη ειναι ολα τα λεφτα,σε ορισμενα σημεια συγχρονίζει απιστευτα.

Ας βάλω μερικές ακόμα από το ΣΚ ξεκινώντας από πεταλούδες
H κόρη μου αρχίζει να εξοικειώνεται με τις πεταλούδες (συνέχεια της άλλης που έβαλα στις ανοιξιάτικες)

Μια ακόμη ημέρας

Και δύο σχεδόν νύχτας

Πολυ ωραιες, με προτιμιση στην 2η που ειναι πολυ ολοκληρωμενη(πολυ ωραιο φως,καδρο και θολωμα)

Ectemnius / Part I

8681152230_b378be3998_b.jpg

Πληροφοριες για το stack,μεγαλυτερη θεαση κλπ εδω:
http://www.flickr.com/photos/harisprin/8681152230/in/photostream

Εξαιρετική και πάλι. Τα πόδια που φαίνονται αχνά το κάνουν πιο φυσικό (όσο μπορεί να είναι σε τέτοια μεγένθυση)

gianou πολύ καλή! Ήθελα να σε ρωτήσω τα stack τα κάνεις με αυτόματο μηχανισμό ή τραβάς μία-μία τις φωτογραφίες? Γιατί πάνω από 50 φωτογραφίες είναι πολύ βάσανο να τραβάς.

Μερικές ταπεινές δικές μου...

Μονή:

Weevil Macro II by pap-x, on Flickr

Stack 10 φωτος:

Snakefly Macro by pap-x, on Flickr

Stack 26 photos:

Hoverfly Macro by pap-x, on Flickr

Γιωργο,Χρηστο ευχαριστω.
Δουλευω με χειροκινητο rail αλλα δεν ειναι καθολου κουραστικο.Κανω περιπου 15 λεπτα και φυσικα τα κλικ γινονται με τηλεχειριστηριο.
Πολυ ωραιες και η τελευταια νομιζω ειναι απο τα καλυτερα σου stack.Ξεκινας να τραβας απο πισω προς τα μπροστα?

Πολύ καλές Χρήστο την πρωτελευταία την έβγαλες έξω? Πως το ακινητοποίησες?

@gianou Ευχαριστώ πολύ! Κατάλαβα γιατί δεν σου φαίνεται κουραστικό. Εγώ το κάνω πολύ τσαπατσούλικα και γιαυτό κουράζομαι εύκολα.
Όταν τραβάω ξεκινάω από μπροστά προς τα πίσω, δεν έχω κανένα ιδιαίτερο λόγο απλά έτσι μου έχει μείνει. Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί το αντίθετο να είναι καλύτερο γιατί μπορείς να καδράρεις πιο σωστά όταν ξεκινάς από πίσω νομίζω.

@NtinNton Ευχαριστώ πολύ! Την τελευταία την έβγαλα μέσα στο σπίτι πάνω σε ένα μήλο. Την είχα βρει στα τελευταία της λίγο μετά την γέννα και κουνιόταν ελάχιστα οπότε δεν με δυσκόλεψε... Την προτελευταία την έβγαλα και αυτήν μέσα στο σπίτι και ήταν από τα ευκολότερα θέματα γιατί δεν κουνιόταν καθόλου! Είναι έντομο που επιτίθεται με ενέδρα στα θύματά του οπότε μένει ακίνητο μέχρι να περάσει λεία από μπροστά του και να της επιτεθεί.

Last edited:
Σε ρωτησα γιατι μου φανηκε οτι ξεκινουσες απο πισω, γιατι η κεραια στην δευτερη σου φωτο φαινεται σαν να μην προλαβες να το τελειωσεις αλλα θα κουνιοταν αρκετα μαλλον.Οι περισσοτεροι που κανουν stacking εξω ξεκινουν απο μπροστα ωστε αν κατι παει στραβα θα εχεις περισσοτερο DoF αλλα μπροστα θα εχεις την ευκρινεια που θες.Αρα μια χαρα εισαι :)

Μπααα...στα είδη δεν τα πάω καλά..Φαίνεται από τους τίτλους των φωτογραφιών μου. Αυτό νομίζω είναι το κλασσικό που το βρίσκεις παντού σε κόκκινο τέτοια εποχή. Με λίγο ψάξιμο στην wikipedia βρήκα αυτό:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lygus

@gianou Η κεραία πέφτει ακριβώς κάθετα στην φωτογραφία και καλύπτεται από το κάτω στέλεχος γιατί έχει ίδιο χρώμα οπότε δεν θα φαινόταν ούτε με μεγαλύτερο βάθος πεδίου. Το δοκίμασα κιόλας αλλά δεν φαινόταν τίποτα. Φυσικά και να φαινόταν δεν θα έβγαζα άλλες 10 φωτος για την κεραία..:music-smiley-005: