Macro

Εξαιρετική!

Και μια δική μου, μήπως βγω από την τεμπελίτιδα και περάσω τις φωτογραφίες των τελευταίων μηνών.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά τελευταία είμαι μόνο για τη διαδικασία της λήψης, μετά σαν να χάνω το ενδιαφέρον.... μπορεί να είναι και απλή βαρεμάρα. Έχω μια 16ρα cf και την περιμένω δυο μήνες να γεμίσει μέχρι να την αδειάσω...

dewdrops by S_end, on Flickr

MP-E 65@ 5x

όχι δεν είναι catchlight, είναι η λευκή Α4 που κότσαρα στην κεφαλή του φλας μου!

Re: Απάντηση: macro

Εξαιρετική!

Και μια δική μου, μήπως βγω από την τεμπελίτιδα και περάσω τις φωτογραφίες των τελευταίων μηνών.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά τελευταία είμαι μόνο για τη διαδικασία της λήψης, μετά σαν να χάνω το ενδιαφέρον.... μπορεί να είναι και απλή βαρεμάρα. Έχω μια 16ρα cf και την περιμένω δυο μήνες να γεμίσει μέχρι να την αδειάσω...

......

όχι δεν είναι catchlight, είναι η λευκή Α4 που κότσαρα στην κεφαλή του φλας μου!

Καλά εσύ θες πολύ ξύλο! Θα πω στη γριά να σου το δώσει!
Άκου βαριέται!!!

Ανέβασε λέμε!

Μα αφού βαριέμαι λέω! Και τις πασχαλινές, σήμερα τις πέρασα στον υπολογιστή.
Οκ, ακόμα μία τότε.
Όταν είχαμε βγει εξόρμηση μαζί είναι

hoverfly by S_end, on Flickr

Πολυ ομορφες!
Σε καταλαβαινω.
Το παθαινω και εγω αρκετες φορες και δεν σου κρυβω οτι υπαρχουν φορες που ασχολουμαι μονο και μονο για να μην χανω επαφη.
Χθες βγηκα πολυ νωρις και εκανα λιγο stacking στην υπαιθρο.Ειναι αρκετα διασκεδαστικο αν παρακαμψεις το πολυ πρωινο ξυπνημα.
Αν εχεις χρονο δοκιμασε το.
Εχεις και τον super φακο για αυτη την δουλεια :)

Απάντηση: Re: macro

Πολυ ομορφες!
Σε καταλαβαινω.
Το παθαινω και εγω αρκετες φορες και δεν σου κρυβω οτι υπαρχουν φορες που ασχολουμαι μονο και μονο για να μην χανω επαφη.
Χθες βγηκα πολυ νωρις και εκανα λιγο stacking στην υπαιθρο.Ειναι αρκετα διασκεδαστικο αν παρακαμψεις το πολυ πρωινο ξυπνημα.
Αν εχεις χρονο δοκιμασε το.
Εχεις και τον super φακο για αυτη την δουλεια :)

Μπα.... πρώτο σε σειρά πρότζεκτ είναι μια DIY σοβαρή διάχυση για το διπλό Macro Twin Lite (MT-24EX). Έχω εδώ και 7 χρόνια μάκρο φλας των 800 ευρώ και κάθομαι και τραβάω με κοινό φλας με ένα λαστιχάκι και μια Α4!

Αυτον τον gianou καποιος πρεπει να τον μαζεψει...:grinning-smiley-043

...τα κανει ολα τα αλλα να φαινονται... μικρα και μακρινα :flipout:

Σας ευχαριστω πολυ ολους για τα σχολια σας.
Τασο πολυ καλες!!
Γιατι δεν παιρνεις κανα ετοιμο diffuser σαν αυτο να ξεμπερδευεις
http://www.ebay.co.uk/itm/2xFlash-Diffuser-For-Canon-Speedlight-MT-24EX-OM-24X-/330916145364?pt=UK_Photography_Flash_Diffusers&hash=item4d0c23a8d4
Οι περισσοτεροι με το συγκεκριμενο φλας τετοιο η παρομοια χρησιμοποιουν και τα αποτελεσματα ειναι παρα πολυ καλα.

Μπα... σε τεστ έχω δει πως ελάχιστη διαφορά έχει με το φλας γυμνό.
Είναι ένας παλαβός που έχει συγκρίνει καμιά 10ρια μεθόδους, για δες:

RedBerry_912x612.jpg

http://www.robault.co.uk/blog/files/New_MT24EX_Diffusers_part2.php

Η δεύτερη πάνω από αριστερά είναι με τα diffusers του εμπορίου που έβαλες, σχεδόν καμία διαφορά. Το τελευταίο είναι με "θόλο" από ημιδιάφανο υλικό πάνω από τον φακό, ανύψωση των δυο κεφαλών του φλας και κάποια έξτρα πατέντα διάχυσης στις ίδιες τις κεφαλές.

Το θεμα ειναι και ποσο κοντα ειναι το φλας αλλα και τη γωνια εχει.
Την ποιο σωστη διαχυση στα ματια τα δικα μου εχει το steb1.To τελευταιο εχει ξεπλυνει πολυ το χρωμα.
Παντος δεν ξερω τι και πως συγκρινει ο συγκεκριμενος αλλα με αυτα τα diffusers εχω δει πολυ καλα αποτελεσματα και γι αυτο στο προτεινα.Σιγουρα το φλας θελει πειραματισμο μεχρι να το βρεις.
Με ενα απλο ασπρο πλαστικο για diffuser και φυσικο φως εχω δει τα καλυτερα αποτελεσματα.

Ξεκιναω από την τελευταία
Χρήστο καταλαβαίνεις ότι αν είχες πλησιάσει πιο κοντά ώστε να μην έχει όλα αυτά τα κλαδια στο κάδρο αλλά μονο το μπουμπουκι και τη σταγονα θα ήταν απίστευτη
Πεταλούδα είναι αυτό Τάσο? Από τις 2 λιβελουλες προτιμω τη πράσινη
Ο Χαρης είμαι σιγουρος ότι πριν τα φωτογραφήσει τα πάει κομμωτήριο δεν εξηγείτε αλλιώς

Ναι πεταλούδα είναι. Οι φολίδες των φτερών της, σε μεγέθυνση 5x. Με παίδεψε απίστευτα να τη βγάλω στο χέρι, είχε και αέρα πανάθεμά το (ανήμερα το Πάσχα, άσε χώνευα και το γεύμα!). Στο τέλος ξαπλώθηκα μέσα στα χορτάρια, ευτυχώς δεν κόλλησα τπτ. Η πεταλούδα είναι μια Κοινή Μπλε, σαν κι αυτή

Common Blue (Polyommatus icarus) by S_end, on Flickr