Macro

Ακόμη ένα ζουζούνι, ένα σκαθάρι των φύλλων, σε 2x.

leaf beetle by S_end, on Flickr

οποιαδήποτε βοήθεια για την ταυτοποίηση, θα ήταν ευπρόσδεκτη. Μοιάζει με Oulema melanopus, αλλά δεν πρέπει να είναι, και τα πόδια του είναι μαύρα αντί για πορτοκαλιά, και το σώμα του είναι πιο "χοντρό" και λιγότερο ατρακτοειδές. Μήπως κάτι χιλιοστά, κάτω του εκατοστού πάντως.

ναι! :)

To μυστικό είναι να πετύχεις σωστά την απόσταση ανάμεσα στη σταγόνα και στον φόντο, ώστε η σταγόνα να λειτουργήσει σαν φακός.

Χρηστο πολυ ομορφο!!
Εχω κανει και εγω μερικα τετοια.
Τα εχω κανει με stack και εχουν βγει ομορφα.Δοκιμασε το με stacking και θα δεις μεγαλη λεπτομερεια, επισης αν εχεις την δυνατοτητα να πας και ποιο κοντα ακομα καλυτερα :)

Πω πω Τασο δυσκολα μας βαζεις ;)
Κατσε να το ψαξω λιγο μπας και βρω κατι γιατι δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο

Τασο νομιζω οτι ειναι Dinoptera collaris για δες το.
Τα μαυρα ποδια σε συνδιασμο με το μαυρο κεφαλι με παιδεψαν
Αν το εχεις και κατοψη ανεβασε το αν θες.

Last edited:
Δεν τα έχω δυστυχώς σε κάτοψη, αλλά το σώμα τους είναι κάπως πιο χοντρό από το είδος που λες. Και η κοιλιά τους διαφορετική. Ίσως και τα πόδια, διαφορετική θέση. Έχω ακόμη μια αλλά δεν έχει κάτσει καλά η εστίαση, όπου καταλαβαίνεις καλύτερα το μέγεθος (1χ, άρα το πλάτος του κάδρου είναι 36 χιλιοστά).

bef2c7eda1_md.jpg

Last edited:
Απο πανω μοιαζει καπως με αυτο?
LKPK0K2KGKA01QT02QT01QF0WQF04QT0LKWKQK10HKPKGQD05QT08Q10EQEKEQO02QV0KK6K0K6KKKA00KB0SK6KZK.jpg

Αν ναι ειναι Oulema collaris

Last edited:
Ναι αυτό φαίνεται πολύ κοντά, ευχαριστώ! Μοιάζει να διαφοροποιείται η κεραία, αλλά συμφωνούν στον αριθμό των τμημάτων της -11. Ολόκληρη αποικία είχαν τα άτιμα και δεν τα είχα κιόλας ματαδεί.
Μεγάλο κόλλημα τα έντομα! Εκεί πραγματικά λες τι φτιάνει η φύση!

Last edited:
Ναι ειναι μεγαλο κολλημα.
Oulema melanopus ειναι αρκετα κοινα αλλα το συγκεκριμενο δεν το εχω ξαναδει.
Η κεραια μπορει να ειναι και ιδια αλλα λογο κατοψης να φαινεται διαφορετικη.Εσυ βεβαια ξερεις καλυτερα γιατι εισαι και αυτος που εχει τραβηξει και την φωτο και σιγουρα εχεις δει κατι παραπανω.
Επισης μερικες φορες το ιδιο ειδος εχει μικρες διαφορες απο ηπειρο σε ηπειρο λογο κλιματος και μικροκλιματος, γι αυτο ειναι πολυ δυσκολη η αναγνωρηση σε μερικα ειδη και μπορεις μονο να προσδιορισεις την οικογενεια και την υποοικογενεια.
Χαιρομαι που βοηθησα γιατι και εγω μαθαινω μεσα απο αυτο :)

Ο καιρός δεν είναι για stacking...Πολύ κίνηση από τα έντομα οπότε η πιο πρόσφατη φώτο μου είναι μονή:

Weevil Macro III by pap-x, on Flickr

Αρχίζω να συμπαθώ πολύ αυτά τα έντομα. Εκτός του ότι είναι χαριτωμένα είναι και αρκετά έξυπνα. Κινούνται και αργά οπότε ότι πρέπει για φωτογράφηση...

Πολυ ομορφη Χρηστο!
Θα συμφωνησω μαζι σου ειναι χαριτωμενα.Οι ελεφαντες των εντομων.
Μολις τα ακουμπησεις τα συγκεκριμενα καθονται για λιγο ακινητα οποτε αν εισαι γρηγορος προλαβαινεις να τραβηξεις μερικα καρε.

To φως και το bokeh μ'αρέσουν πολύ. Το κόψιμο όχι και τόσο. Ο 180αρης πως είναι?

Πάλι ψάχνω
Λιβελουλα δεν νομίζω έχει μεγάλες κεραίες, αρα μάλλον κάποιο νευροπτερο, Nemoptera Bibennis?

Last edited:
To φως και το bokeh μ'αρέσουν πολύ. Το κόψιμο όχι και τόσο. Ο 180αρης πως είναι?

"Κυνηγάει" λίγο αλλά φταίει και το απειροελαχιστο dof (μολις 5mm στην ελάχιστη απόσταση εστίασης των 46cm με f/22! ). Μόλις χθες τον πηρα, αλλά ήδη έχω ξεχωρίσει το bokeh του αλλά και το γράψιμό του μου φαίνεται πολύ όμορφο. Από οξύτητα δεν έχω ασφαλή συμπεράσματα ακόμα, αλλά νομίζω ότι τον nikkor 105 VR δεν τον φτάνει.
Υπ' όψη βέβαια ότι και η τεχνική μου δεν είναι ακριβώς... αψεγάδιαστη!

Α, αξίζει να αναφέρω επιπλέον και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του. Κανονικό τανκ!