Macro

Νασο πολυ καλη,ομορφος φωτισμος ,θολωμα και γωνια εκθεσης! Μονο το καδρο νομιζω οτι ειναι αρκετα σφιχτο,αν φαινονταν ολοκληρα τα φτερα θα ηταν πολυ καλυτερη.
Γιωργο εξαιρετικη σαν συλληψη , πολυ καλος φωτισμος και συμμετρια! Γενικα ειναι αρτια.Νομιζω οτι εχεις δικιο και οτι ειναι Nemoptera Bipennis.

Χρηστο παρα πολυ καλη!
Μονο κοιτα λιγο το καθαρισμα απο τις σκονες με PS κατα τα αλλα αψογη!!

Πανω στις τριχες και στο σωμα της αραχνης εχει αρκετη.
Ειναι κριμα οταν εχεις κανει μια τοσο ωραια δουλεια να εχει πολυ σκονη πανω γιατι φαινεται και χαλαει καπως το αποτελεσμα.
Σε μονη ληψη και αναλογα με το αντικειμενο μπορει να μην ειχε και τοσο σημασια,αλλα στο stacking που εχει πολλα καρε,μεγαλη λεπτομερια, αυτα τα κρυσταλλακια της σκονης ειναι εντονα.
Γενικα εμενα δεν μου αρεσει(εχω κολλημα) να βλεπω πολυ σκονη στα εντομα και ασχολουμε αρκετα με το καθαρισμα ειτε πριν ειτε μετα (αν το εντομο ειναι ζωντανο) .
Κατα τα αλλα ειναι εξαιρετικη, απο ποζα, εκθεση ,φοντο!!

Επειδή ανατριχιάσαμε με όλα τα ζουζούνια, είπα να βγάλω κανα λουλουδάκι να ομορφύνει λίγο το μέρος... χεχε

Παίζοντας με τις ψευτομάκρο δυνατότητες που δίνει η κοντινή εστίαση με τον νέο αντάπτορα για Leica M to NEX (Hawk's Helicoid adapter)
Με τον Nokton 50mm f/1.1 τέρμα ανοικτό το βάθος πεδίου είναι σχεδόν ανύπαρκτο...

thiner than thin by AlexTheodin, on Flickr

bloomer by AlexTheodin, on Flickr
Σε αυτήν βλέπουμε και ένα χαρακτηριστικό του Νοκτον να "καίει" τα φωτεινά

Με τον 21mm Color Skopar βελτιώνονται τα πράγμα όσον αφορά το βάθος πεδίου. Μπορείς να έχεις κάτι εστιασμένο ολόκληρο.

rise above by AlexTheodin, on Flickr

Ευχαριστώ παιδιά! Είχε ίσως νόημα να πώ οτι το λουλουδάκι είναι περίπου μισό εκατοστό στο μέγεθος (είναι ένα γλαστράκι σχοινόπρασο ή Schnittlauch που έχω στο περβάζι μου). Και εμένα αυτή μου αρέσει πιο πολύ από την σειρά.

Αφού χαλαρώσαμε για λίγο με τα λουλουδάκια και το bokeh του Alex :P ας ξαναγυρίσουμε στα "ζωντανά" θέματα
Χρήστο εντυπωσιακή και πάλι, αν δεν το έλεγε ο Χαρης εγώ σκόνη δεν έβλεπα.

Χαρη ευχαριστώ για τα καλά λόγια nemoptera bibennis είναι σίγουρα, δεν είχα ξαναδεί πολύ δύσκολο στη σύνθεση μάκρο κάδρου εντομο καθώς όταν ανοίγει τα φτερά του μαζί με την ουρά είναι πολύ μεγάλο και επιπλέον του αρέσει η χαμηλή βλάστηση οπότε για να πετύχεις καλό φόντο πρέπει να είσαι στο χώμα τελείως. Αλλη μία που δείχνει το άνοιγμα φτερών-ουράς.

Μετά από αρκετό ψάξιμο "αναγνώρισα" μαλλον και ένα από τα κολεόπτερα που είχα ανεβάσει την προηγούμενη εβδομάδα Oedemera virescens αν δεν κάνω λάθος. Η μαργαρίτα είναι ίδιου μεγέθους με την προηγούμενη η διαφορά στο μέγεθος του εντόμου νομίζω φαίνεται

Την Κυριακή αποφάσισα να απομακρυνθώ λίγο από τα μονοπάτια που συνήθως κάνω βόλτα. Αποτέλεσμα έπεσα σε πανηγύρι εντόμων και για αρκετή ώρα καθισμένος στο χώμα τραβαγα φωτογραφίες. Κυρίως πεταλούδες καθώς βρήκα 2 τύπους μικρών από τους αγαπημένους. Σκαθάρια και υμενόπτερα δεν τους έδωσα καν σημασία και ήταν άπειρα. Από ένα σημείο και πέρα φύσαγε αέρας και δεν ήταν ευκολο και λογω πολυχρωμίας του φόντου (χαμηλοι πυκνοί θάμνοι και τα έντομα καθόντουσαν πάνω) Ταυτόχρονα προσπάθησα αρκετή να βγάλω ένα mantis μέσα στα κλαδιά σε απίστευτες σκηνές και έχασα κάποιες άλλες εξαιρετικές περιπτώσεις. Μερικές χαρακτηριστικές

Ολες είναι σε απόσταση 4-5 μετρα το πολυ.

Και κάποιες από τις οι "αποτυχημένες" του Mantis. Κυριολεκτικά δεν φαινότανε

Καθεται ανάποδα και περιμένει να έρθει κάποιο έντομο να κάτσει σαν σε κλαδί

κάτι ήρθε μια που κολατσίζει(δυστυχως γύρισε πλευρό)

Last edited:
Μπα το Μαντη δεν έβγαλα ουτε μια καλή. Δεν φαινότανε. Ημουν διπλα του και τον πήρα χαμπάρι μετά από κανα 10λεπτό οταν κινήθηκε αρκετά
Μετά από πολλές αποτυχίες (και αφού τελείωσε το γευμα του που τσαμπα προσπαθούσα) σκεφτηκα να τον βάλω σε κανένα κλαδάκι αλλά εμφανίστηκαν τα μικρά με κάτι φιλους τους και θέλανε να τον βάλουν σε ένα κουτάκι οπότε τον έδιωξα και φύγαμε

Γιωργο ασταματητος και πολυ παραγωγικος!!
Πανεμορφη η σειρα με τις πεταλουδες και η robber fly!
O μαντης ισως ηθελε καποιο ποιο κοντινο ,δηλαδη να φαινοντουσαν μονο τα μπροστινα ποδια ωστε να μην χανοταν μεσα στα φυτα :)

Δεν το σκέφτηκα Χαρη ασε που θα έπρεπε έτσι και αλλιώς να τον μετακινήσω μια και ήταν μεσα στα κλαδιά. Αν το είχα σκεφτεί νωρίς να τον βάλω σε κλαδάκι θα έβγαζα καλες καθώς ήταν μεγάλος και με χρώματα τρελλά στο "πρόσωπο"
Το κολεόπτερο έχεις καμμιά ιδέα σαν πασχαλίτσα αλλά τι?