Macro

Γιωργο πασχαλιτσα δεν ειναι (Coccinella septempunctata) σιγουρα.Μαλλον ανηκει στην οικογενεια Chrysomelidae, τωρα για υποοικογενεια κλπ μονο και με αλλες φωτο ισως.

Γιωργο ψαχνοντας λιγο καλυτερα μπορω να σου πω με περισσοτερη βεβαιοτητα οτι ειναι Tituboea macropus και ανηκει στην οικογενεια Chrysomelidae που ειπαμε και παραπανω.

Last edited:
Επισης πρεπει να ειναι θηλυκο

Δεν με αφηνει να κανω edit ρε γμτ και γεμιζω το νημα με ποστ:angry:

Γιωργο μπορει αλλα στην Coptocephala scopolina τα μαυρα στιγματα που υπαρχουν στο πισω μερος του κολεου δεν ενωνονται, αν ειναι Coptocephala θα ειναι rubicunda και οχι scopolina.
Επισης κατι σημαντικο που απο εδω δεν μπορω να το διακρινω με βεβαιοτητα ειναι τα ποδια αν ειναι διχρωμα(στο πανω μερος πορτοκαλιζουν και στο υπολοιπο μαυρα) μαλλον ειναι Tituboea αλλα λογο φωτος με μπερδευει λιγο.
Για πες μου λιγο για τα ποδια εσυ που την εχεις σε μεγαλυτερη αναλυση.

Last edited:
χαχχαχα και ήμουν σίγουρος πάλι με μπερδεψες
για πες που βρίσκεις τα χαρακτηριστικά που τα ξεχωρίζουν μηπως βρω καμμιά άλλη φωτογραφία που να φαίνονται καλύτερα οταν πάω σπίτι

Η αναγνωριση σε ορισμενα θελει αρκετο ψαξιμο και καλο ειναι να το εχεις το εντομο στα χερια σου(εντομολογιο)
Γιωργο αν θελω να ψαξω περισσοτερο χρησιμοποιω κλειδες αναγνωρισης.
Επειδη βλεπω οτι το ψαχνεις θα σου μαζεψω μερικα σαιτ και θα σου τα στειλω σε pm ;)

Spider mom

Μια Crab spider εξω στην υπαιθρο με τον παλιο μου El-Nikkor και με φυσικο φως.

8864564440_ecfaaf5628_b.jpg

Την είχα δει στο flickr όταν την ανέβασες. Τα τεχνικά δεν συζητιουνται είναι αψογα αλλά το εντυπωσιακό είναι ο συνδιασμός των χρωμάτων. Από τις καλυτερες "φυσικές" που έχω δει τελευταία Χαρη μπράβο

Στα της αναγνώρισης τις κοιταξα δεν έχω καμμία καθαρή κοντινη με τα ποδια αλλά είμαι σιγουρος ότι δεν έχουν πορτοκαλί

Γιωργο σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Στα της αναγνωρισης και αφου μου λες οτι δεν εχει πορτοκαλι στα ποδια νομιζω οτι ειναι rubicunda αλλα και παλι δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρος.
Ειναι πολυ δυσκολο σαν ειδος γιατι οι διαφορες μεταξυ τους ειναι ελαχιστες.Πολλες φορες εχω ενα εντομο στα χερια μου και το ψαχνω απο 15 διαφορετικα πραγματα και παλι δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα τι ειναι.
Ειχα παει πριν καιρο ενα σε μια φιλη μου βιολογο που δουλευει στο Πανεπιστημιο και εκει δεν καταφεραν με ακριβεια να μου πουν τι ηταν.Ηταν αναμεσα σε δυο ειδη αλλα δεν μπορουσαν να μου πουν 100% τι ηταν.
Ειναι μπερδεμα μερικες φορες.

Last edited:
Βρήκα μια εργασία ενός Βουλγαρου εντομολόγου που γράφει ότι rubicunda δεν στην Ελλάδα και οτι εδώ μόνο scopolina ή Hellenica. Οπότε το αφήνω έτσι εως ότου βρω κάτι παραπάνω

Και που να δεις τι έχω αυτή την εβδομάδα για αναγνώριση νύμφες από ημίπτερα. Πολύ πλάκα:Banane0:

Last edited:
Εχεις δικιο Γιωργο !!!
Δεν βρηκα και πολλες αναφορες στην Ηellenica που να μπορουν να βγαλουν ασφαλη συμπερασματα.Οποτε καλα κανεις και το αφηνεις οπως εχει.

Ωχχ νυμφες απο ημιπτερα αυτο θα ειναι το κουιζ τις εβδομαδας ;))

Δεν το εχω και πολυ με τις νυμφες αλλα αν ασχοληθουμε και οι δυο κατι μπορει να γινει.

Ελπιζω να κρατησες μερικες για να γινει ποιο ευκολο εεε?

Last edited:
Ας βάλω 2 νυμφες.
Πράσινη βρωμούσα στο 3ο στάδιο και το ίδιο ημιπτερο στο τελευταίο 5ο πριν την ενηλικιώση

Γιωργο πολυ ομορφες. Η πρωτη πολυ καλη με ομορφη ποζα!
Τασο πολυ καλη επισης με ομορφα χρωματα και ευκρινεια!

Και μια δικια μου
8949014371_6d24607ee0_b.jpg

http://www.flickr.com/photos/harisprin/8949014371/

Ειχα και μια αναπαντεχη βραβευση.
Μια δουλεια μου βραβευτηκε απο το Photomacrography( ειναι το μεγαλυτερο σαιτ για stacking και μικροφωτογραφια ) σαν καλυτερη φωτο για τον μηνα Ιουνιο και θα βρισκεται στην πρωτη σελιδα του σαιτ για αυτο το μηνα.
http://www.photomacrography.net/

Μπράβο Χάρη! Το άξιζες πραγματικά!
Πολύ ωραία και η καινούρια Robber. Αν και χάνονται λεπτομέρειες του κεφαλιού της όταν την βλέπεις από μπροστά νομίζω. Μια ελαφριά γωνία πλάγια θα έγραφε καλύτερα πιστεύω.
Εύχομαι και εις ανώτερα!

Σε ευχαριστω πολυ Χρηστο.
Καταφερα και την εβγαλα και στο πλαι αλλα δεν την εχω ανεβασει ακομη.
Συντομα θα ανεβει :)