Macro

Εβαλα ενα γυαλινο διαφανες μπουκαλι στο νεροχυτη και αφησα την βρυση να τρεχει ακομη και αφοτου ειχε γεμισει.
Εκανε φυσαλιδες απο την ορμη του νερου που ξεχειλιζε.
Σκοτεινιασα bkg, αλλαξα wb, εγειρα το συνολο et voila...

Και μια δικια μου

9142298909_a83af3f515_b.jpg

και εδω σε 1800 pxl
http://www.flickr.com/photos/harisprin/9142298909/in/photostream/

Last edited:
Ευχαριστώ!
Καλά για την δικιά σου τι να πω?
Ευτυχώς δεν την είδα βράδυ!!!
Κανονικό Alien λέμε!

Ηλία-Χρήστο, πολύ καλές ιδέες και εκτελέσεις!
Χάρη άψογη, τι να λέμε...

Το να λέμε ότι η φωτογραφία του Χάρη είναι εκπληκτική είναι σαν να λέμε ότι ο Μέσι έβαλε γκολ....

Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια.
Προσπαθω να βελτιωνω την τεχνικη μου και πραγματικα μου δινετε ωθηση να προσπαθω ολο και περισσοτερο :)

Καλα, μη προσπαθεις τοσο γιατι ετσι οπως πας, σε λιγο θα βγαζεις και... κολωνοσκοπησεις... :flipout:

:worshippy::worshippy:

Συμφωνω με το Γιωργο μια ληψη απο λιγο ποιο μπροστα θα εδειχνε πολυ περισσοτερο.Κατα τα αλλα συλληψη,φοντος,φωτισμος ςξαιρετικα!
Μπραβο Χρηστο!

Να βάλω και δύο πρόσφατες δικές μου..

Beetle Macro by pap-x, on Flickr

Beetle Macro II by pap-x, on Flickr

Δεν είχα και πολύ έμπνευση με τους τίτλους...
Τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει το γεγονός ότι μένω στάσιμος. Το επίπεδο μου δεν ανεβαίνει και οι περισσότερες πρόσφατες φωτογραφίες είναι απλά μέτριες... Τι θα μπορούσα να κάνω για να δώσω κάτι παραπάνω στις φωτογραφίες, ποιό είναι το "επόμενο βήμα"? (Χάρη ρίξε καμιά ιδέα...)

Χρηστο νομιζω οτι αυτο το παθαινουμε ολοι μας.Εχω τραβηξει αρκετες μαπες,αλλα αυτο που κανω ειναι να δω τι δεν εκανα σωστα και να προσπαθησω να το διορθωσωΤο πρωτο και σημαντικο ειναι οτι κατανοεις οτι κατι δεν σου αρεσει.
Ξεκινα απο αυτο και δες τι δεν θα εκανες ή τι θα εκανες παραπανω ωστε να σου δωσει το αποτελεσμα που επιθυμεις.
Τωρα απο ιδεες θα σου πω με βαση αυτα που ανεβασες παραπανω.Δοκιμασε και αλλες ποζες ,τραβα οσες περισσοτερες μπορεις και αυτη που θα σε ικανοποιησει περισσοτερο αυτη ανεβαζεις.
Στις συγκεκριμενες νομιζω οτι ολοκληρο το σκαθαρι θα ειχε περισσσοτερο ενδιαφερον και απο λιγο ποιο πανω.Αν θες να τραβηξεις απο τοσο κοντα δοκιμασε με μεγαλυτερη μεγεθυνση και ποιο καθαρο πορτρετο(περισσοτερο φατσα).
Επισης το φως ειναι αρκετα εντονο ιδιαιτερα στην δευτερη.Δοκιμασε με φυσικο φως.Το φυσικο φως ειναι λιγο δυσκολο αλλα αν πετυχει δεν συγκρινεται με το φλας.Αν εξαιρεσεις τις αραχνες λογο ματιων που τις προτιμω με φλας κατα τα αλλα το φυσικο φως νομιζω ειναι μακραν καλυτερο.Γενικα το φως στο μακρο νομιζω οτι ειναι το Α και το Ω.Μπορει να σου φτιαξει μια μετρια φωτο και μπορει να σου καταστρεψει μια πολυ καλη.Αν θες να τραβας με φλας δοκιμασε αλλο diffuser ωστε το φως να ειανι ποιο μαλακο και να διαχεεται καλυτερα.
Δες και φωτο αλλων που σου αρεσουν ωστε να περνεις ιδεες.
Τελος παρε ενα εντομο νεκρο στησε το και πειραματισου ωστε οτι σου αρεσει ή δεν σου αρεσει το εφαρμοζεις μετα στα ζωντανα.Αυτο σου δινει την δυνατοτητα να βλεπει και να αλλαζεις επι τοπου αυτο που δεν θεωρεις σωστο και ετσι βελτιωνεις την τεχνικη σου.
Ελπιζω να βοηθησα λιγο :)