Macro

Οπως σου είπε ο Χαρης συμβαίνει δοκίμασε να φωτογραφήσεις πιο χαλαρά για λίγο
Δοκιμασε τελειως διαφορετικά θέματα ώστε να πειραματιστείς με καδρο και συνθεση και ας μην είναι μακρο > 1:1.
Ενα κλαδάκι στον ήλιο ένα λουλούδι στο σκοταδι, ο ιστος μια αραχνης θεματα που απο μόνα τους με σωστό φως μπορούν να δώσουν ενδιαφέρουσες φωτογραφίες. Η ακόμα και θέματα εκτός "φυσης" μπορούν μεσα από ένα μακρο φακό να τα δεις τελείως διαφορετικά.

και εγω οταν δεν εχω εμπνευση δοκιμαζω να τραβηξω κατι διαφορετικο απο αυτα που συνηθως τραβαω. κανα Street κανα τοπιο.
Επισης πριν ταβηξω κατι το σκεφτομαι μερες πριν για το πως θα μπορουσα να το τραβηξω διαφορετικα, σκεφτομαι το φως το καδρο την γωνια, κατι που θα μπορουσα να προσθεσω εγω στο καδρο, τιποτα σταγονες ι κατι στο background....

The Green Brothers

9182868749_3db82e8e87_c.jpg

Και εδω:
http://www.flickr.com/photos/harisprin/9182868749/

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές παιδιά! Θα προσπαθήσω να τις εφαρμόσω στο μέλλον.

Χάρη ακόμα μία καταπληκτική δουλειά! Λίγο υποφωτισμένη όμως ή είναι η ιδέα μου?

Υποφωτισμενη που σε ποιο σημειο?
Το αντιθετο θα ελεγα :)
Μηπως σε μπερδευει ο φοντος που ειναι λιγο σκουρος?

Last edited:
Νομίζω το φόντο είναι πιο φωτεινό από τις ακρίδες. :ADFADF1:

Έριξα μια ματιά στο ιστόγραμμα (ελπίζω να μην σε προσβάλλω...)

2r23yow.png

Υποθέτω με λίγο πείραγμα στα Levels θα έρθει στα ίσια. Βέβαια η φωτογραφία είναι δικιά σου και την παρουσιάζεις όπως θέλεις, δεν παύει να είναι μια άριστη φωτογραφία :grinning-smiley-043

Δεν με προσβαλεις καθολου :)
Στα μακρο μου ποτε δεν κοιταω το ιστογραμμα γιατι πολυ απλα αν το κοιταγα ή θα ηταν τελειως υποφωτισμενες σε καποιες περιοχες οι ξεπλυμενες.
Στο παρελθον δοκιμασα να εχω ως γνωμονα το ιστογραμμα αλλα το αποτελεσμα δεν μου εκανε καθολου.Σε τοπια ,αντικειμενα κλπ το χρησιμοποιω αρκετα στο μακρο ποτε.Αν θες πειραξε την ελευθερα
Δες την προηγουμενη που ειχα ανεβασει το πορτραιτο του μυρμηγκιου που ειναι καλα φωτισμενο με βαση το ιστογραμμα ειναι υποφωτισμενη.

Έχεις δίκιο στο μάκρο το ιστόγραμμα έχει μικρή σημασία. Θα σταματήσω να το κοιτάω και εγώ μήπως δω άσπρη μέρα.
Με την άδειά σου πείραξα levels και curves. Πώς σου φαίνεται?

wk24qt.jpg

Κοιτα δεν ειναι ασχημη, αλλα ο φοντος προσωπικα τον ηθελα ποιο σκουρο και οι ακριδουλες ειναι σαν να εχουν φαει φλας χωρις diffuser (χρησιμοποιησα φυσικο φως) και τονιζονται πολυ οι ασπρες γραμμες.
Μου φαινεται εντονο το φως πανω τους και περισσοτερο στο κεφαλι.Αλλα παλι ειναι θεμα οπτικης και γουστου :))
Γενικα στο μακρο επειδη το θεμα μπορει να εχει εντονα ή σκουρα χρωματα,ο φοντος να ειναι σκοτεινος ή φωτεινος το ιστογραμμα δεν σε κατευθυνει σωστα κσι ετσι δεν το εμπιστευομαι και πολυ.Σε ορισμενες που μπορει να θελω μια ισορροπια στα χρωματα μπορει να τραβηξω μια και να δω το χρωματιστο ιστογραμμα για τα RGB αλλα και αυτο δεν ειναι απαραιτητο μιας και μπορεις να το διορθωσεις και μετα.

Η αρχική μαρέσει και μένα σαν έκθεση
μια μικρή σημερινή βόλτα καθώς έχω πηξει τελευταία

καλές διακοπές Χαρη!!!
Εξαιρετική και απίστευτο το χρώμα της "σφήκας"

Σας ευχαριστω πολυ για τα σχολια σας :)

Χρηστο πολυ ομορφες ιδιαιτερα η πρωτη και η δευτερη.
Η τελευταια αν ηταν απο το πλαι η απο την αντιθετη πλευρα που ειναι τωρα ωστε να φαινεται το κεφαλι περισσοτερο νομιζω οτι θα ηταν ολα τα λεφτα.
Παντος η προσπαθεια ειναι πολυ καλη και νομιζω οτι οσο περναει ο καιρος γινεσαι ολο και καλυτερος :)