Macro

Ωραια ληψη Δημητρη με ωραια χρωματα! Αληθεια ποσο noise reduction εφαρμοσες στο LR με ISO 1250;

Ωραια ληψη Δημητρη με ωραια χρωματα! Αληθεια ποσο noise reduction εφαρμοσες στο LR με ISO 1250;

Γεια σου Θοδωρή!
Να σου πω την αλήθεια δεν έχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις που εκανα καθώς δεν έχω πλέον υπολογιστή με Lightroom και θα αργήσω λίγο να ξαναβρώ.
Πάντως θυμάμαι πως το Noise reduction το απλό το βάζω μεταξυ 20-45 ίσως και μηδέν αν μου χαλάει την ποιότητα. Αυτό που βλέπω μεγαλύτερη διαφορά όμως και βελτιώνει τέτοιες φωτογραφίες είναι το colour noise ή κάπως έτσι το έλεγε (είναι ακιρβως κάτω από το noise reduction στον τομέα "details" του Lightroom.
Εκείνο λογικά πρέπει να το είχα κοντά στο 40.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υ.Γ. δεν είχα επιλογή για το ISO καθώς οι πεταλούδες είνια αεικίνητες και έπρεπε να έχω 1/2000 ταχύτητα το λιγότερο (και πολύ υπομονή) για να την πιάσω

Γεια σου Θοδωρή!
Να σου πω την αλήθεια δεν έχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις που εκανα καθώς δεν έχω πλέον υπολογιστή με Lightroom και θα αργήσω λίγο να ξαναβρώ.
Πάντως θυμάμαι πως το Noise reduction το απλό το βάζω μεταξυ 20-45 ίσως και μηδέν αν μου χαλάει την ποιότητα. Αυτό που βλέπω μεγαλύτερη διαφορά όμως και βελτιώνει τέτοιες φωτογραφίες είναι το colour noise ή κάπως έτσι το έλεγε (είναι ακιρβως κάτω από το noise reduction στον τομέα "details" του Lightroom.
Εκείνο λογικά πρέπει να το είχα κοντά στο 40.

οκ σε ευχαριστω. απο τοτε που εχω σταματησει το jpg κ πειραματιζομαι με τα raw εχω λιγο παραπανω θορυβο. Ισως επειδη το παρακανω λιγο με τα shadows :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

[/COLOR]Υ.Γ. δεν είχα επιλογή για το ISO καθώς οι πεταλούδες είνια αεικίνητες και έπρεπε να έχω 1/2000 ταχύτητα το λιγότερο (και πολύ υπομονή) για να την πιάσω
χεχε ξέρω ξέρω! Κανονικό κυνηγητό!

ωραια η αραχνη Γιωργη... το κλαδακι να μην ειχε αριστερα...

Το κλαδάκι αυτό ήταν το δόλωμα και δυστυχώς δεν μπορούσα να το κουνήσω αφού είχε κολλήσει στον ιστό. Όταν το φύσαγα δηλαδή και κουνιόταν, έβγαινε η αράχνη από την κρυψώνα της και πήγαινε να πιάσει το "θήραμα". Όμως από ένα σημείο και μετά κατάλαβε τι συνέβαινε και δεν ξαναβγήκε οπότε δεν πήρα πολλές φωτογραφίες.
Τώρα περιμένω τον αντάπτορα για την αντίστροφή του 18-55, ο οποίος στα 18mm έχει εκπληκτικά αποτελέσματα από άποψη μεγέθυνσης!

edit: Όταν έφυγα έβγαλα το κλαράκι και σκίστηκε ένα κομμάτι του ιστού...Την άλλη μέρα που κοίταξα όχι απλά τον είχε "μπαλώσει" αλλά τον είχε μεγαλώσει κιόλας!

το κλαδακι μπορεις με λιγακι προσοχη να το αφαιρεσεις στο ps
τελικα μου αρεση πολυ-bye-

Σήμερα κατεύθασε ο αντάπτορας για την αντιστροφή φακών και έκανα αρκετές δοκιμές! Ορίστε μια από τις πολλές φωτογραφίες που τράβηξα και μου άρεσε πολύ. Είναι μούχλα πάνω σε έναν -ξεχασμένο- ανανά! :music-smiley-005:
Beautiful side of mold by George Tsourakis, on Flickr

Σπάνια οπτική και ενδιαφέρουσα λόγω αυτής της σπανιότητας...
σε βλέπω να χάνεσαι στον μικρόκοσμο σύντομα! Άντε και με κανονικό μικροσκόπιο!

Ευχαριστώ παιδιά μια φωτογραφία τράβηξα μόνο και μου άρεσε οπότε δεν τράβηξα άλλες μετά. Είναι όντως ενδιαφέρον θέμα, δεν περίμενα να φαίνεται έτσι! Ο μικρόκοσμος έχει πολύ ενδιαφέρον τελικά..

Πληροφοριακά ο φακός ήταν στα 18mm με την μέγιστη κοντινή εστίαση, με διάφραγμα περίπου στη μέση, δηλαδή ~f/16 υπολογίζω και bounce flash με δύναμη 1/16.