Macro

Εντυπωσιακά τα μάτια του νευρόπτερου μόνο λίγο απότομο το κόψιμο
Δεν είναι μάλλον Ceraeochrysa (εκτός αν ανακάλυψες νέο είδος στην Ελλάδα) πιθανότατα το συνηθες Chrysoperla carnea ή κάτι κοντινό

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Aν και μοιάζουν πολύ, μάλλον ο NtinNton έχει δίκιο, οπότε αν μπορεί κάποιος mod ας διορθώσει την ονομασία.

Για το κόψιμο ίσως να είναι λίγο απότομο, αλλά ήταν η πιο καλή που πέτυχα..Επίσης μου ξέφυγε λίγο και το διάφραγμα και η φωτογραφία ήταν αρκετά σκοτεινή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αρκετός θόρυβος όταν την επανέφερα, λόγω ότι ήταν jpeg. (δεν έχω συνηθίσει ακόμα να τραβάω πάντα σε raw)

Ή lacewing.
Σίγουρα δεν είναι Ceraeochrysa γιατι δεν υπάρχει στην Ευρώπη αυτό το είδος.
Chrysoperla carnea πρέπει να είναι και η κάμπια της είναι επίσης εντυπωσιακή.

Δημήτρη ευχαριστώ!
Φίλε Χάρη καιρό έχεις να ανεβάσεις φωτογραφία και να μας αφήσεις πάλι με το στόμα ανοιχτό..Να ξέρεις περιμένουμε! :smash:

Θα ανεβάσω σύντομα αλλά με εχει πιάσει λίγο βαρεμάρα τον τελευταίο καιρό.

πάνω που πάω να γράψω για το φωτισμό Παυλο, διαβάζω και το setup και λεω αστο δεν ξέρεις από τέτοια

Μπορουμε να ανοιξουμε και ενα θεμα macro για αρχαριους; Εγω εδω περα δε ξαναβαζω φωτογραφία.

Πολύ όμορφη η μελισσα Δημήτρη η φύση ξεκινάει σιγά σιγά αν και το ΣΚ ξαναπάγωσε λίγο τα πράγμα
Ας βάλω και ένα έγχρωμο κοντινό μια φθινοπωρινής λιβελούλας

Σας ευχαριστώ. Νομίζω την είχα τραβήξει το Δεκέμβριο.

Απόλλωνα ο κιτ φακός με extension tubes για μακρο είναι μια χαρά και πολύ βολικος. Για άλλο θέμα ήταν τα παράπονα :-)