Macro

Μα ποτέ να βρω μια λιβελούλα .. δεχτή και η όποια βοήθεια....
Γενικά κοντά σε νερά αν και η συγκεκριμένη ομάδα (sympretrum) συχνάζει και σχετικά μακρια από νερό σε ξηρά μέρη απλά δεν είναι πολύ πρωινοί τύποι και τους αρέσει η ζέστη του μεσημεριού (ή νωρίς το απογευμα τους καλοκαιρινούς μήνες) και βέβαια η σχετική ησυχία (εξαίρεση οι λιβελούλες του Κηπου στο Χαιδάρι που έχουν μεγαλώσει να κάνουν τα μοντέλα). Αν θυμάμαι καλά είμαστε γειτονες οπότε προσωπικά γυρνάω περπατώντας το βουνό στο Καματερό(δίπλα στο γήπεδο) ή στη Πετρούπολη (διπλα στο νεκροταφείο ή στο άλσος του Αγ.Δημητρίου) έχει άπειρες sympetrum

Ευχαριστώ πολύ!
Στο Οικολογικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης υπάρχουν νερά στάσιμα σε λίμνες και καλαμιές όπως και κάπως τρεχούμενα στο δε υπόλοιπο η φασαρία δε τις αφήνει όπως φαίνεται.... Οι ελάχιστες που έχω δει δεν πλησιάζονται.
Το Χαϊδάρι ειναι στα σχέδια εδώ και καιρό μα δε μου κάθεται, πάντα όλα και κάτι τυχαίνει .... ίδωμεν.

Προσοχή μην σας περιλάβει κανένα κουνούπι τίγρης και μετά ονειρεύεστε όχι λιβελούλες αλλά νεραϊδούλες :operator:

Προσοχή μην σας περιλάβει κανένα κουνούπι τίγρης και μετά ονειρεύεστε όχι λιβελούλες αλλά νεραϊδούλες :operator:

Το κουνουπι ισως ειναι το λιγοτερο...Εγω τα φιδακια φοβαμαι σε τετοια ελωδη μερη, με πολλους θαμνους που δεν βλεπεις που πατας...

Τι μου θύμισες τώρα .. ! Είχα πάει για φωτογραφίες σε ένα δάσος και στον περίπατο είπα να μαζέψω και μερικά κάστανα από κάτω. Το φιδάκι είχε μόνο το κεφάλι του έξω από τα φύλα και παρα λίγο να το έπιανα με τα χέρια μου.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και γω λιβελουλα τοχω παράπονο οτι δεν εχω πετυχει! Κουνουπι τιγρης παντως με έχει τσιμπήσει (βλ. παρακάτω ντοκουμέντο) και είμαι ακόμη έδω! Ενταξει με λίγα κουσούρια παραπάνω ίσως.... :flipout:

tiger
by Pas Mal, on Flickr

Να ρωτήσω, πως επιβεβαιωνουμε αν η φωτογραφία μας έχει περάσει από την σελίδα explored; Μου έκαναν στη μέλισσα ένα σχόλιο συγχαρητήρια για το explore, και επίσης είδα μια πρόσκληση να μπει η φωτογραφία μου σε ένα γκρουπ με όνομα explore.
Αλλά τώρα μπλεχτηκα. Δε βλέπω αυτό το γκρουπ κάπου ενώ έκανα accept την πρόσκληση.

Αυτό το σαητ δεν με βρίσκει. Αλλά όντως μπήκε. Τη βρίσκω πλέον σε αυτό το γκρουπ που είναι μόνο με πρόσκληση από admins.
https://www.flickr.com/groups/inexplore/

Ωραία. Αντε να βρω τώρα χρόνο να φτιάξω και τις υπόλοιπες...

Κοίταξε, μπορεί να επιλεγεί μια φωτογραφία σου να βγεί στο explore (Recent Photos) και να σου έλθει και invitation για το explore group .. αλλά μπορεί μετά από λίγο να σε πετάξουν έξω ή να την τοποθετήσουν στην προηγούμενη ημέρα, όπως έγινε και με την φωτό σου. Εαν παρέμενε στο explore (σημερινή ημέρα) θα έβλεπες τα views και τα likes να ανεβαίνουν τρελα (κάτι χιλιάδες views) .. Το link που σου έστειλα είναι αξιόπιστο και έτσι βλέπουν όλοι τις φωτό τους που έχουν βγεί στο explore. Δοκίμασε το δικό μου όνομα (Costas S. T.) και θα δεις πως τα εμφανίζει.
Η διάκριση αυτή παρά το ότι γίνεται με αλγόρυθμους, σημαίνει πολλά για τον καθένα μας γιατί όταν βλέπεις την φωτογραφίες σου ανάμεσα στις καλύτερες επιλεγμένες έ όπως και να το κάνεις είναι κάτι σε ανεβάζει.

Δημήτρη αν στο link που σου έβαλε ο Κώστας βάλεις Include dropped θα την δεις νο445 χθες

Ο αλγόριθμος είναι περίεργος δεν αρκουν μονο τα like ή τα comments έχει σημασία και το να μην την βάλεις σε πολλά γκρουπ. Ουσιαστικά πάντως μην του δίνεις και πολύ σημασία είναι περισσότερο πόσο δημοφιλής είσαι παρά ποσο καλή είναι η φωτογραφία (υπάρχουν και εξαιρετικές μέσα μην παρεξηγηθώ)

Δημήτρη αν στο link που σου έβαλε ο Κώστας βάλεις Include dropped θα την δεις νο445 χθες

Ο αλγόριθμος είναι περίεργος δεν αρκουν μονο τα like ή τα comments έχει σημασία και το να μην την βάλεις σε πολλά γκρουπ. Ουσιαστικά πάντως μην του δίνεις και πολύ σημασία είναι περισσότερο πόσο δημοφιλής είσαι παρά ποσο καλή είναι η φωτογραφία (υπάρχουν και εξαιρετικές μέσα μην παρεξηγηθώ)

Σωστα! Ισχυουν κ αυτα που ειπε ο Κωστας, αλλα αν δεις στο explore εχει κ απαραδεκτες ληψεις (συνηθως προς τις πιο κατω θεσεις). Πως επιλεγει ο αλγοριθμος ειναι μυστηριο...

Δημήτρη ωραία λήψη εν κινήση! Μου αρέσει ιδιαίτερα. Λιγο το wb στη μέλισσα θέλει μια διόρθωση.
Γιώργο πολύ όμορφη η λιβελούλα και ωραίο φόντο!
Κώστα στο βίντεο που τράβηξες δεν είναι φίδι αλλα άποδη σαύρα.Είναι ή τυφλίτης ή κονάκι.Η διαφορά τους είναι ότι εχουν βλέφαρα και ακουστικούς πόρους ενώ τα φιδια όχι.
Atari όμορφη σύλληψη! Η τέχνη θέλει θυσία και αίμα! Λιγο παραπάνω φωτεινότητα στο κουνούπι ίσως.Τα συγκεκριμένα είναι φορείς πολλών ασθενειών και έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχουν σε σχέση με τα κοινά κουνούπια είναι ότι αυτά είναι δραστήρια σχεδόν όλη την ημέρα και σε σκια ή σε συννεφια κάνουν πάρτι. Με έχουν τσιμπήσει άπειρα τέτοια και γενικά σε τουμπανιάζουνε.
Οσον αφορά το explore στο flickr προσωπικά νομίζω ότι από πίσω υπάρχει κάποιο team που κάνει τη δουλειά.Δεν είναι στην τύχη.Υπάρχουν κάποιοι που ότι και να ανεβάσουν πάει κατευθείαν στο explore.Αλλοι που βάζουν παρα πολλά faves σε διάφορα αλμπουμ και εκείνοι μπαίνουν αρκετά συχνά.Επιλέγεται κάποιος και για κάποιο διάστημα ότι και να ανεβάσει του την βάζουν στο explore,μετά σταματάει και μπορεί να κάνουν πάρα πολύ καιρο για να του ανεβάσουν πάλι φωτό.Γενικά βλέπω κάποιες προτιμήσεις σε συγκεκριμένα άλμπουμ και θέματα που δεν μπορεί αλγόριθμος να κάνει τέτοια δουλειά από μόνος του. Θέλει και τον ανθρώπινο παράγοντα για να λειτουργήσει όλο αυτό.

Άααα έχουμε νήματα για φωτογραφίες... Δεν το ήξερα ,τώρα μόλις το ανακάλυψα, πολύ ενδιαφέρον... Ας ανεβάσω και εγώ μια macro από το κινητό μου... nubia z7 mini FV-5 auto by Vagos Geo, on Flickr

χαχαχα θα βρέξεις το πληκτολογιο
Εγώ δεν ειμαι και πολύ του Βαλεντίνου και βρήκα το ΣΚ την ευκαιρία για τις 2 πρώτες καλες μακροβολτες της χρονιάς. Ημίπτερα και κολεόπτερα γεμάτος ο τόπος. 2 ημίπτερα για αρχή

Καλα κ εγω μην φανταστεις οτι τρελαινομαι για τον αγιο βαλεντινο, αλλα μου αρεσε το κονσεπτ :D Κ το πληκρολογιο ηταν το λιγοτερο. Ετσι οπως ειχα την συριγγα για να βγαζω τις σταγονες κ πειραματιζομουν ακουμπησα καταλαθος τον φακο κ μια σταγονα επεσε στο τζαμι κ μετα στα ενδοτερα...Κατευθειαν τον εβγαλα, τον εβαλα αναποδα για να κανει η βαρυτητα την δουλεια της κ γυρω γυρω αυτα τα φακελακια που απορροφανε την υγρασια. Ελπιζω να μην μου δημιουρηθει κανα θεμα...
Τα ημιπτερα καταπληκτικα!!