Macro

Καλα κ εγω μην φανταστεις οτι τρελαινομαι για τον αγιο βαλεντινο, αλλα μου αρεσε το κονσεπτ :D Κ το πληκρολογιο ηταν το λιγοτερο. Ετσι οπως ειχα την συριγγα για να βγαζω τις σταγονες κ πειραματιζομουν ακουμπησα καταλαθος τον φακο κ μια σταγονα επεσε στο τζαμι κ μετα στα ενδοτερα...Κατευθειαν τον εβγαλα, τον εβαλα αναποδα για να κανει η βαρυτητα την δουλεια της κ γυρω γυρω αυτα τα φακελακια που απορροφανε την υγρασια. Ελπιζω να μην μου δημιουρηθει κανα θεμα...
Τα ημιπτερα καταπληκτικα!!

Σκετο νερό λογικά αν δεν επεσε πολύ μαλλον θα την γλυτώσεις αλλά αστο να στεγνώσει καλά.
Περυσι είχα πειραματιστεί με πεταλα από γεράνια που εχουν την καμπύλη της καρδιά και γρασίδι (αυτό το παχύ το χειμωνιάτικο) αλλά δεν εχω υπομονή και το στήσιμο δεν πέτυχε.

Σκετο νερό λογικά αν δεν επεσε πολύ μαλλον θα την γλυτώσεις αλλά αστο να στεγνώσει καλά.
Περυσι είχα πειραματιστεί με πεταλα από γεράνια που εχουν την καμπύλη της καρδιά και γρασίδι (αυτό το παχύ το χειμωνιάτικο) αλλά δεν εχω υπομονή και το στήσιμο δεν πέτυχε.

Ναι θελει γερα νευρα! :)

Ομορφες Γιώργο!
Η πρώτη λόγο φωτός ίσως να ήθελε λίγο κοντραστ παραπάνω το ημίπτερο.

Εχεις δικιο μου δεν μπορώ να πετύχω με τίποτα σωστο συνδιασμό οξύτητας κοντραστ στο export από το LR

μου τα χαλάει στο ανέβασμα στο flickr ίσως φταίει ότι το ότι τις ανεβάζω πια σε μικρότερο μεγεθος

Αυτή είναι πολύ ωραια, πόζα και ωραιο background ! αλλά και εδώ το κοντραστ είναι υπο.
Δοκιμασε με ps .Παιξε με τα levels και με μια μασκούλα πάνω στο έντομο θα είσαι οκ.

Στη οθόνη του σπιτιου φαίνεται πολύ καλύτερα από ότι τη βλέπω στη δουλειά (και στο flickr η τελευταία)

Πολύ καλή! Ο φωτισμός φυσικός;

*Ανήκει στα Μαντώδη(Mantodea) αλλά δεν ξέρω ακριβώς ποιο είδος είναι. Μάλλον πρόκειται για Sphodropoda tristis. Στην Ελλάδα ζουν 8 διαφορετικά είδη από ότι έχω διαβάσει.

Μαντης είναι και αποκλείεται να είναι Sphodropoda tristis (εκτός αν είναι τραβηγμένη η φωτο στην Αυστραλία ή είναι "κατοικίδιο" αγορασμένο). Αν είναι αρκετά μεγάλο είναι μάλλον Sphodromantis viridis, αν στο εσωτερικό του ποδιου έχει μαυρο σημάδι είναι Mantis religiosa το χρώμα στους μαντηδες δεν έχει σημασία από πράσινο εως καφέ είναι τα περισσότερα είδη

εχω μια απορια...οσοι ασχολειστε με macro φωτογραφια που τις ξερετε τις ονομασιες απο τα διαφορα ζωυφια?θελω να πω πως τα ξερατε απο πριν η τα μαθατε μετα λογω της φωτογραφιας:huh2:απορια που την εχω εεε??

παντως παντα εντυπωσιαζομαι καθε φορα που βλεπω μια macro φωτογραφια!

Εγώ ξεκίνησα μετά στην λογική να ταγκαρω τις φωτογραφίες για να μην λενε όλες πασχαλιτσα, πεταλούδα, σκαθάρι κλπ και κόλλησα. Εφόσον ασχολείσαι λίγο με έντομα βλέπεις ότι όλοι σχεδόν το ίδιο κάνουν Τωρα πια εχω το δικό μου αρχείο στο οποίο ανατρέχω, εχω κάποια βιβλία και καμποσα site που συμβουλεύομαι. Πάντως όσα εγώ αναγνωρίζω είναι με την επιφύλαξη ότι δεν είμαι εντομολόγος οπότε το λάθος δεν είναι μακριά. Πολλές φορές κάποιους μήνες ή χρόνια μετά εμφανίζεται κάποιος που σε φωτογραφια μου μου αλλάζει την αναγνώριση και αντε μετά να βρω αν και πότε εχω ξαναφωτογραφίσει το είδος. Και υπάρχουν και άπειρα που δεν αναγνωρίζονται από φωτογραφία αλλά μόνο εργαστηριακά.

μαλιστα,οποτε που εστιαζεται πιο πολυ το ενδιαφερον?στη φωτογραφια η στα εντομα?μαλλον και στα δυο νομιζω..

NtinNton για άλλη μια φορά σωστός :smash:
Γιάννη εγώ ξέρω περίπου σε ποια κατηγορία ανήκει το κάθε έντομο και απλά ψάχνω για το είδος. Αν και είναι αρκετά δύσκολο αυτό μιας και πολλά έχουν πραγματικά ελάχιστες διαφορές!

Re: Απάντηση: macro

μαλιστα,οποτε που εστιαζεται πιο πολυ το ενδιαφερον?στη φωτογραφια η στα εντομα?μαλλον και στα δυο νομιζω..
Νομίζω ότι το ένα φέρνει το άλλο. Όταν ασχολείσαι με κάτι που αγαπάς, εμβαθύνεις και περισσότερο.
Τα έντομα για εμένα έχουν κάτι το απόκοσμο που με γοητεύει ιδιαίτερα και έτσι από την παρατήρηση πέρασα στην "χαλαρή" αναγνώριση και φωτογράφισή τους.
Στην αρχή μπορεί να φαίνονται όλα λίγο πολύ ίδια πχ τα σκαθάρια ή οι σφήκες αλλά όταν τα παρατηρείς προσεκτικότερα βλέπεις τις διαφορές μεταξύ τους (αν δείξεις σε κάποιον που δεν ασχολείται με αυτοκίνητα 4-5 διαφορετικά suv θα τα δει πάνω κάτω ίδια).
Η μακρο φωτογράφηση σου δίνει την δυνατότητα να μπεις στον κόσμο τους και να τα δεις με "άλλο μάτι".
Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλούς εντομολόγους και δεν έχει γίνει σοβαρή δουλεια πάνω σε αυτό τον τομέα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και ας είμαστε από τις ποιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης σε ποικιλία ειδών!