Macro

Χάρη, φοβερή! Δεν περίμενα φυσικά κάτι λιγότερο από σένα.
Μια ερώτηση όμως, πόσο χρόνο διήρκεσαν οι 76 λήψεις; Για πόση ώρα δηλαδή ήταν ακίνητη η κάμπια.
Υ.Γ Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου και για το σχόλιο σου στην τελευταία μου φωτογραφία.

Σας ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε!

Χάρη, φοβερή! Δεν περίμενα φυσικά κάτι λιγότερο από σένα.
Μια ερώτηση όμως, πόσο χρόνο διήρκεσαν οι 76 λήψεις; Για πόση ώρα δηλαδή ήταν ακίνητη η κάμπια.
Υ.Γ Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου και για το σχόλιο σου στην τελευταία μου φωτογραφία.

Η κάμπια όπως και τα υπόλοιπα έντομα κουνιούνται αρκετα, δεν τα βρίσκεις εύκολα τελείως ακίνητα. Γενικά τα περιμένω λίγο να ηρεμήσουν και μετα ξεκινώ το στακ.
Όταν είναι "σχετικά" ήρεμα κάνω όσο ποιο γρήγορα μπορώ.
Είναι πολλές οι φορές που εκεί που τα έχω στην πόζα που θέλω και κοντεύω να ολοκληρώσω το στακ, ξαφνικά αρχίζουν να κουνιούνται και μετά ξανα από την αρχή.
Αν το επιτρέπουν οι συνθήκες μπορεί να ασχοληθώ με ένα έντομο και μια ώρα (δεν με νοιάζει τόσο η ποσότητα αλλά η ποιότητα)
Στην συγκεκριμένη αν και έχει περάσει αρκετός καιρος νομίζω καπου στο 1' με 1.5' λεπτο μου πήρε.

Στην τελευταία σου έχεις πετύχει ωραίες υφές και φως στην ράχη του σκαθαριού, λίγο περισσότερο φως μπροστά ήθελε (με κάποιον reflector ίσως).

Στην τελευταία σου έχεις πετύχει ωραίες υφές και φως στην ράχη του σκαθαριού, λίγο περισσότερο φως μπροστά ήθελε (με κάποιον reflector ίσως).

Άρα απαραίτητα τρίποδο, γιατί άλλο διαθέσιμο χέρι δεν υπάρχει.

Μακροφωτογραφηση υπό βροχή και αέρα :music-smiley-005: Μου ξέφυγε λίγο το πόδι αλλά ήταν η καλύτερη που τράβηξα οπότε κράτησα αυτή..Έχει κάνεις ιδέα για ποιο είδος πρόκειται;; Ήταν περίπου 5mm αλλά η αναζήτηση ήταν άκαρπη.
Beautiful Green Spider by George Tsourakis, on Flickr
Double Macro by George Tsourakis, on Flickr

Attachments

• 20160314_154708_Richtone(HDR).jpg
    20160314_154708_Richtone(HDR).jpg
    247.1 KB · Views: 91
Ιωσήφ πολύ όμορφος απαλός φωτισμός! Το πίσω λουλούδι θα το έβγαζα από το κάδρο(κατά την φωτογράφιση) γιατί χάνεται το τρισδιάστατο, η απομόνωση του θέματος και μπερδεύει λιγο το μάτι .
Σωστός ο Γίωργος! macro αll weather !ϴ
Η αράχνη λέγεται Cucumber Green spider (Araniella cucurbitina) και είναι νεαρή σε ηλικία. Στην βόρεια Ευρώπη έχουν δακτυλίους και πορτοκαλίζουσες υφές στα πόδια.

Ευχαριστώ παιδιά! Χάρη και NtinNton μάλλον έχετε δίκιο, αυτή πρέπει να είναι.

Κωνσταντίνε ναι έχω και "softbox".:flipout: Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα να στρέψω πάνω το φλας αλλά επειδή ήταν διάφανη δεν έκανε αντανάκλαση. Σκέφτομαι να πάρω μια μικρή άσπρη ομπρέλα, πρέπει να κάνει καλή δουλειά. Προς το παρόν αν δεν είμαι σε μέρος που να μπορώ χρησιμοποιήσω ασύρματα το φλας, το βάζω πάνω στη μηχανή και βγάζω την άσπρη κάρτα ώστε να κοιτάει προς τα κάτω. Φυσικά αυτή η γωνία δεν είναι και η καλύτερη αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχω και άλλη επιλογή...

Ευχαριστώ παιδιά! Χάρη και NtinNton μάλλον έχετε δίκιο, αυτή πρέπει να είναι.

Κωνσταντίνε ναι έχω και "softbox".:flipout: Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα να στρέψω πάνω το φλας αλλά επειδή ήταν διάφανη δεν έκανε αντανάκλαση. Σκέφτομαι να πάρω μια μικρή άσπρη ομπρέλα, πρέπει να κάνει καλή δουλειά. Προς το παρόν αν δεν είμαι σε μέρος που να μπορώ χρησιμοποιήσω ασύρματα το φλας, το βάζω πάνω στη μηχανή και βγάζω την άσπρη κάρτα ώστε να κοιτάει προς τα κάτω. Φυσικά αυτή η γωνία δεν είναι και η καλύτερη αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχω και άλλη επιλογή...

Μήπως ένα ring flash ή διπλό φλας σε δακτύλιο είναι καλυτερα;

Για τέτοιες περιπτώσεις που δεν γίνεται να στήσω εξωτερικά φλας, ένα ring flash θα ήταν το καλύτερο αλλά προς το παρόν είναι εκτός budget. Σκέφτομαι λοιπόν να φτιάξω ένα μόνος μου (μιας και ασχολούμαι με ηλεκτρονικά) ή να φτιάξω κάποιο diffuser για το απλό φλας που να το κάνει δαχτυλίδι.

Αν κάνω το πρώτο θα ανεβάσω και αναλυτικές οδηγίες αν τυχόν ενδιαφέρεται κανείς άλλος να το φτιάξει!

Η ποιο οικονομική λύση με πολύ καλά αποτελέσματα είναι βραχίονας(ώστε να βάλεις το φλας στην σωστή απόσταση αλλά και με σωστή γωνία) με ένα softbox πάνω στο φλας. Σύνολο 18-20 Ε
Τα ring flash προσωπικά δεν τα συμπαθώ ιδιαίτερα.Δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα που βγάζουν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Τα twin flash με βραχίονες και diffuser ειναι ότι καλύτερο άλλά αρκετα ακριβά.