Macro

Ότι γουστάρεις.

Έχεις κάτι συγκεκριμένο ?

Να δώσω κάποιες γενικές:

1) Για να μην βαράω bursts και σπάσω 100 λάμπες μέχρι να πετύχω 2-3-4 καλά καρέ, η δουλειά έγινε με ειδικό trigger ( sound activated ) [ συγκεκριμένα το MIOPS Smart Trigger ]
2) Ελάχιστο φως στο δωμάτιο ίσα ίσα για να βιντεοσκοπίσω τα backstage
3) 1/200s - ISO 200 - f/8
4) 2 speedlights ( Yongnuo YN-568EX ) @ 1/32 λίγα εκατοστά από την λάμπα, από πίσω πρός τα μπροστά γωνία, sidelight, με σκοπό να μην χτυπάνε το backdrop
5) black backdrop
6) BB-gun ( airsoft με πλαστικά μπαλάκια )
7) Λάμπα πυρακτώσεως

Behind The Scenes video teaser στο profile μου στο FB ( είναι public ) [ https://www.facebook.com/BenchZowner ]

Ωραίος! Είχα ψιλοασχοληθεί πριν μερικά χρόνια και μάλιστα είχα φτιάξει και εδώ ένα τοπικ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/72452-High-speed-photography. Το trigger (υπάρχει λινκ στο σχετικό θέμα) πρωτόγονο για τα σημερινά δεδομένα, και είχε και αρκετό DIY η υπόθεση!
Αεροβόλο δεν έτυχε να βρω ποτέ, οπότε τη γλίτωσαν μερικές λάμπες!

Τέο το έχεις το macro, και μου αρέσει που το focus είναι λίγο μπροστά κ θολώνει η αράχνη πίσω,νομίζω ότι της δίνει κίνηση καταπάνω μου.

Re: Απάντηση: macro

Ωραια! Βρηκαμε είδος ή δε μπηκαν οι γνώστες;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Thanks! Ακομη δεν... ;)

Τέο το έχεις το macro, και μου αρέσει που το focus είναι λίγο μπροστά κ θολώνει η αράχνη πίσω,νομίζω ότι της δίνει κίνηση καταπάνω μου.

Σε ευχαριστω πολυ Δημητρη! Σκοπος μου ηταν να εστιασω στα ματια κ το ρηχο βαθος πεδιο ερχεται κ αναγκαστηκά μιας κ δεν μπορω να κλεισω παραπανω το διαφραγμα ελλείψει marco ring light. Ειχα σκοπο να παρω ενα το οποιο δουλευει αυτονομα κ δεν χρειαζεται hot shoe αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι δυνατο κ δεν θα ειναι πεταμα χρηματων

Δημήτρη πολύ μου αρέσει και ας μην είναι και τόσο μάκρο!
Θοδωρή η κάμπια είναι πολύ καλή αλλά η αραχνούλα (Xysticus μάλλον)είναι λίγο κουνημένη και το φόντο λιγο μπερδεμένο.

Δημήτρη πολύ μου αρέσει και ας μην είναι και τόσο μάκρο!
Θοδωρή η κάμπια είναι πολύ καλή αλλά η αραχνούλα (Xysticus μάλλον)είναι λίγο κουνημένη και το φόντο λιγο μπερδεμένο.

Ωραια η ματιά του Δημήτρη :)
Σε ευχαριστώ Χάρη! Η Xysticus οντως με δυσκόλεψε 👍

Αυτά τα είδη αραχνών επειδή η τακτική τους είναι η ενέδρα ειναι πολύ συνεργάσιμα, αλλά πρέπει να τα περιμένεις λίγο να ηρεμήσουν.
Αν κάνεις ήρεμες κινήσεις μπορεις να πάρεις αρκετές λήψεις.