Macro

Bee fly

31028357935_7382d83140_c.jpg

https://www.flickr.com/photos/harisprin/31028357935/in/dateposted/
42 λήψεις κάτω από φυσικό φως

Υπέροχη!
Απορία πως στάθηκε για 42 λήψεις ... ότι ώρα και αν είναι μου προκαλεί εντύπωση
Συγχαρητήρια Δάσκαλε

Ωραία σύνθεση η καμπια αν και λίγο παραπάνω purple για τα γούστα μου το χρώμα. Πότε και που είναι τραβηγμένη?

Κατπληκτική Χάρη ειδικά το φοντο και φωτισμός

Last edited:
Μπραβο Χαρη, την ειδα απο χθες, τρομερη!!

Κλασικα εξαφανιζομαστε οι υπολοιποι μεχρι να ξεχαστει.... :p

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μια φορά που θα κάνεις αυτό το στήσιμο και τραβάς 20-30-40-50 λήψεις, να μας δώσεις και ένα μικρό video για να δούμε στην πράξη πως γίνεται μια τέτοια φωτογράφιση. Είμαι πολύ περίεργος για αρκετές λεπτομέρειες

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ για μια ακόμα φορα και από εμένα

Σας ευχαριστώ ,χαίρομαι που σας αρεσε!Η συγκεκριμένη ηταν αρκετά απαιτητική λόγω χρώματος αλλά και η επεξεργασία ήταν εφιάλτης με τόσες τρίχες.Ο χρονος που κάνω για να ολοκληρώσω ενα στακ ειναι περίπου 1 με 1,5 λεπτο.Το έντομο κινείται ελαφρά αλλά με το zerene μπορεις να το "φέρεις" εκεί που πρέπει αρκεί να μην κανει μεγαλη κινηση.Θα κοιτάξω να ανεβάσω κάποιο animation gif που να δείχνει την κινηση του εντόμου.Το πρόβλημα είναι μέχρι να πάρω την γωνία λήψης που θέλω μετά τα άλλα γίνονται σχεδον αυτόματα,βήμα στο rail και κλικ με το τηλεχειριστήριο μεχρι να ολοκληρώσω το στακ.

Σας ευχαριστώ ,χαίρομαι που σας αρεσε!Η συγκεκριμένη ηταν αρκετά απαιτητική λόγω χρώματος αλλά και η επεξεργασία ήταν εφιάλτης με τόσες τρίχες.Ο χρονος που κάνω για να ολοκληρώσω ενα στακ ειναι περίπου 1 με 1,5 λεπτο.Το έντομο κινείται ελαφρά αλλά με το zerene μπορεις να το "φέρεις" εκεί που πρέπει αρκεί να μην κανει μεγαλη κινηση.Θα κοιτάξω να ανεβάσω κάποιο animation gif που να δείχνει την κινηση του εντόμου.Το πρόβλημα είναι μέχρι να πάρω την γωνία λήψης που θέλω μετά τα άλλα γίνονται σχεδον αυτόματα,βήμα στο rail και κλικ με το τηλεχειριστήριο μεχρι να ολοκληρώσω το στακ.

Το βημα στο rail ειναι προκαθορισμενο Χαρη; εμενα αυτο μου φανταζει το πιο δυσκολο σε τοσες πολες ληψεις.. τα βηματα της εστιασης εκτος κ αν ειναι με καποιο τροπο προκαθορισμενα

Φετος εμεινα με την αισθηση οτι υπηρχε μια ελλειψη
μακρο-θεματων στα συνηθισμενα μερη που τα αναζητησα.

Παρ' ολα αυτα καποιος πρεπει να παρει τη κρυαδα και να συνεχισει.
το νημα μετα τη ψαρωτικη φωτογραφια του Χαρη -bye-

Το σαμιαμιδι τριων εκατοστων που συνεληφθη στις σκαλες ενος κτιριου
μου εκανε για λιγο παρεα μεχρι να το φωτογραφησω (με προβληματακια στο στακινγκ).

comodo4 by Samy Teo, on Flickr

Συγγνώμη παιδιά για την καθυστερημένη απάντηση αλλά ήμουν εκτος Αθηνών και δεν ειχα σχεδόν καθόλου τηλέφωνο και νετ.
Τα βήματα δεν είναι προκαθορισμένα,ανάλογα με τη μεγέθυνση και το διάφραγμα επιλέγω πως θα κινηθώ.
Πάνω στο linear stage υπάρχει αριθμημένο μικρόμετρο και έτσι μπορώ να επιλέξω πόσο μικρά ή μεγάλα θα είναι τα βηματα. Αυτό θέλει λίγο εξάσκηση και πειραματισμό αλλά μετά από λίγο γίνεται σχεδόν αυτόματα.
Επίσης αν το έντομο είναι "συνεργάσιμο" μπορεί να κάνω σε κάποια μέρη του (πχ μάτια) ποιο deep stacking,δηλαδή να πάρω μικρότερα βήματα στο συγκεκριμένο σημείο.

Μόνιτορ έχω ένα παλιό Samsung Τ240 το οποίο το έχω καλιμπράρει με το Spider της Datacolor και με patterns. Ενίοτε το τελικό φινίρισμα το κάνω και σε ένα Dell 27’’ μιας φίλης(P2715Q νομίζω αλλά δεν είμαι και σίγουρος).
Θέλω κάποια στιγμή να πάρω κάτι καλύτερο αλλά αυτά που θα ήθελα στοιχίζουν αρκετά, . Οπότε περιμένω προς το παρόν μιας και προέχουν άλλα ;) .

Ναι Γιώργο το είχαμε πει και για την προηγούμενη σεζόν αλλά δεν τα καταφέραμε. Στην ερχόμενη θα το κανονίσουμε !!