Macro

Χάρη ως συνήθως έχεις κάνει εξαιρετική και εντυπωσιακή δουλειά! Να σε ρωτήσω. Αυτές οι αράχνες ως συνήθως κρύβονται. Όταν είναι να κοιμηθουν μενουν έτσι φάτσα κάρτα;

Σε ευχαριστώ Θοδωρή για τα καλά σου λόγια!
Οι συγκεκριμένες δεν κρύβονται πάντα,συνήθως το βράδυ προσπαθούν να κρυφτούν και να μην προδίδουν την παρουσία τους λόγο θηρευτών .Θα τις δεις μέσα σε λουλούδια αλλά και πάνω σε αυτά όπως είναι και αυτή.
Έχω παρατηρήσει ότι προσπαθούν να μείνουν ή τελείως αόρατες κοιτάζοντας να γίνουν ένα με το περιβάλλον ή να ξεχωρίζουν μέσα σε αυτό με την αντίθεση που δημιουργούν τα χρώματά τους .
Με αυτή την τεχνική προσελκύουν τα έντομα που είναι "περίεργα" και έλκονται από τα ζωηρά χρώματα.
Η συγκεκριμένη έχει και ένα ταίρι .Την έχω στακάρει με ένα αρσενικό Thomisus πάνω της και θα την ανεβάσω κάποια στιγμη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν είναι πολύ πρωί,8 περίπου. Την τράβηξα προς το τέλος της βόλτας μου που είχε ξεκινήσει πρίν ξημερώσει ;) .

Σας ευχαριστώ παιδιά!
Συνήθως ξεκινάω και φτάνω στο σημειο που έχω επιλέξει πρίν βγει το φως ώστε με φακό να εποπτεύσω τον χώρο

Χαρη επαναλαμβανομαστε αλλα εσυ φταις που εισαι ερασιτεχνης αλλα κανεις πρωταθλητισμο! Μπραβο!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Εξαιρετική Χάρη!!
Την προηγούμενη εβδομάδα (αυτή ξαναπάγωσαν όλα) ξεκίνησα και εγώ τις βόλτες σιγά σιγά. Με τόσο κρύο χειμώνα λογικά θα πανε όλα πιο αργά στην άνοιξη.

Από αυτή την 1η για το 2017 βόλτα μια κοινή Eristalis tenax

και ένα μικροσκοπικο aphrophoridae (μάλλον Philaenus spumarius)

Mediterranean fruit fly

Ceratitis by Haris Prin, on Flickr

Studio work
186 λήψεις

Η επεξεργασία ήταν ένας εφιάλτης, χρειάστηκαν αρκετές ώρες δουλειάς τόσο στο Zerene όσο και στο PS.

Καταπληκτικη Χαρη! Τι ηταν αυτο που σε δυσκολεψε παραπανω σε σχεση με αλλες παρομοιες;

Χάρη, μπορεί να επαναλαμβανόμαστε, αλλά πραγματικά είναι απίθανες οι φωτογραφίες σου!
Σε αυτή ξεχωρίζω ιδιαίτερα και τα χρώματα. Μπράβο και πάλι!