Macro

Το λουλουδι που ανεβασε ο Κωστας πριν λιγες μερες στο νημα της φυσης είναι απο το παχυφυτο Σταμελια Stapelia variegata ή και starfish plant. Χαρακηριστηκο του λουλουδιου ειναι οτι αναδίδει μία όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδια η οποια θυμίζει σάπιο κρέας, αλλά είναι ελαφριά και δεν είναι ενοχλητική. Αυτός είναι ο λόγος που προσελκύει πολλές μύγες, που σε αυτήν την περίπτωση βοηθάνε την επικονίαση. Επισης αλλο ενα χαρακτηριστικο του ειναι οτι το φυτο μπορεί εύκολα να παράγει σπόρους. Μετά την γονιμοποίηση, τα καρπόφυλλα αναπτύσσουν μεγάλους κυλινδρικούς καρπούς (σαν της φασολιάς) έως και 12 πόντους μήκος. Οι σπόροι πρέπει να παραμείνουν μέσα στον καρπό μέχρι να ωριμάσουν, γιατί μόλις αυτός ανοίγει, απελευθερώνεται ένα σύννεφο ιπτάμενων σπόρων εφοδιασμένων με ένα λευκό φτερωτό χνούδι.

"Fell in love with an alien" by Teo Bot, on Flickr

Απάντηση: Re: macro

καλα το είπατε ζαλιστικό ! κάτι υποψιαστήκατε :flipout: με όλα αυτά που έγραψες Θοδωρή θα πλησιάσω με προσοχή την άλλη φορά τη γλάστρα της αδερφής μου

Re: Απάντηση: Re: macro

Καλή και ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

Ευχαριστω Δημητρη :)

καλα το είπατε ζαλιστικό ! κάτι υποψιαστήκατε :flipout: με όλα αυτά που έγραψες Θοδωρή θα πλησιάσω με προσοχή την άλλη φορά τη γλάστρα της αδερφής μου

χεχε ναι. Εγω το εχω εδω στην δουλεια κ οταν ειχε βγαλει τα φασολια με τα χνουδωτα σπορια μου ειχε κανει εντυπωση. Ακομα πιο πολυ οταν εβγαλε το λουλουδι στο οποιο μετα απο λιγο πλακωσαν κ οι μυγες :)

Macro nature by Emmanouil Mastrantonakis, on Flickr

Είναι με την Panasonic GX80 και τον Tokina 100mm F2.8 (canon) χωρίς metabones αντάπτορα οπότε αναγκαστικά με τον φακό φουλ ανοιχτό στο 2,8 και άρα όχι σωστό για μακρο (λίγα πράγματα εστιασμένα) αλλά και πάλι μου άρεσε πως βγήκε.
Η φύση με μάκρο ματιά είναι απίστευτη

Ωραιο το λουλουδακι.
Εφετος, -δεν ξερω αν συμφωνειτε-,
παρατηρησα έντονη ελλειψη εντομων.
Ουτε τζιτζικια δεν υπηρχαν στο γνωστο μερος
που εκανα ψαχτηρι.

Μόλις είδα πως υπήρχε νέα ανάρτηση στο θέμα μάκρο, ευχήθηκα αυτή να είναι του Χάρη!
Πράγματι μας έλειψαν οι εξαιρετικές σου μακρό-φωτογραφίες!
Μπράβο και πάλι μπράβο