Macro

Άποψη κάδρου.
Κοιτάω να είναι όμορφο (για τα δικά μου δεδομένα το κάδρο γενικά) αλλά στην προκείμενη ήταν πολύ μικρό το έντομο. Εδώ είμαι πάνω από 1:1 κατά τη λήψη, σίγουρα ήμουν στο 1.5:1 αν όχι 2:1 (δε θυμάμαι ακριβώς) για να φανούν λεπτομέρειες του όσο γίνεται κλπ (αυτό που λες στο τέλος περί μάκρο δηλαδή)

• Like
Reactions: toupia
Πολύ καλή λεπτομέρεια, ίσως ηθελε μισό - ένα στοπ κάτω η έκθεση για να μην έχεις "καμένες" τις άκρες στο φυτίλι...

Πολύ καλή λεπτομέρεια, ίσως ηθελε μισό - ένα στοπ κάτω η έκθεση για να μην έχεις "καμένες" τις άκρες στο φυτίλι...
Ευχαριστώ! Μπορώ να ξαναδοκιμάσω, αν και φοβάμαι ότι έτσι θα παραβγεί σκοτεινή.

"Flowers wilt and there is day and wind and trees and tides
Yet across the sea men know not why they have died
Still love remains in some strong hearts, keep your mind open"

IMG_3448_edit_resize1200.jpg

(Canon EOS M50 & Sigma 105mm F2.8 DG OS HSM Macro: 1/500 sec, f/9, ISO320; Originally 6000 x 4000, cropped 3208 x 3208, edited & resized 1200 x 1200)

Τελικά κάνω άλλη μια προσπάθεια με τον Sigma 105 macro. Μετά από τα error που έβγαζαν με αυτόν 2 ftz ii adapters τον είχα δώσει πίσω σε φίλο που μου τον πούλαγε αν τον ήθελα και επέστρεψα και τον ftz.
Σήμερα πήρα με άγχος μήπως και έχουμε τίποτα θέματα τον Viltrox NF-Z adapter και μέχρι ώρας όλα οκ... για να δούμε..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ενημερωτικά:

Τελικά επιστρέψα τον sigma 105, έχω βάλει αγγελία και τον nf-z adapter μιας και ... (Δε ξέρω αν το εκανε εξαρχής και δεν το είχα παρατηρήσει, γιατί με το που τον πήρα πάντα από f8 ξεκινούσα έως f11) δεν αλλάζει διάφραγμα στο φακό . Το βάζεις 2.8 πχ και είναι κλειστές οι λεπίδες σαν f6 δε ξέρω γω τι.. δηλαδή είναι σαν να τον δουλεύεις μέχρι f11 max ας πούμε (είτε βάλεις δηλαδή 2.8 είσαι στο 7, είτε βάλεις f16 πάει μέχρι 11) , δε ξέρω ακριβώς πάντως δεν κάνεις ότι θες στο διάγραμμα. Ο φακός αν τον βγάλεις από τη μηχανή και στο πίσω μέρος του κουνήσεις το πλαστικό που έχει για το διάφραγμα μια χαρά ανοίγει χωρίς ζόρι και 2.8 και κλείνει και φουλ.

Σαν αυτό που παθαίνει αυτός με μαμά ftz: https://www.dpreview.com/forums/thread/4708633

Οπότε... Σκέφτομαι τον Nikon Z mc 105mm 2.8 τώρα που είναι σε προσφορά (960 ευρώ στα επίσημα καταστήματα από 1200++) αλλά.. είναι περίεργη οικονομικά περίοδος με αρκετά έξοδα το διάστημα αυτό.. θα δούμε ..
Παίζω με αγαπημένο Pergear 60mm macro πάλι..

Last edited:
Πέτυχα άλλο ένα αλογάκι σήμερα ... Πιο αργά όμως, σχεδόν είχε νυχτώσει.. δεν τρελάθηκα από το τελικό αποτέλεσμα από θέμα χρωμάτων ατμόσφαιρας και χρώματα του εντόμου. Με δυσκόλεψε λίγο στο edit. Παρόλαυτα τις βάζω τις φωτό να υπάρχουν ..

IMG_20240824_000740_(6_x_4_ίντσα).jpgIMG_20240824_001306_(6_x_4_ίντσα).jpgIMG_20240824_001349_(6_x_4_ίντσα).jpg