Macro

Tελικά αυτή η μονή λήψη μου φαίνεται καλύτερη από θέμα χρωμάτων (δεν είχα βάλει και το led φως όπως στην προηγούμενη, ήταν μόλις την ειδα την πεταλούδα και την τράβηξα κάποιες single shots φωτό στο χέρι χωρίς φως/τρίποδο κλπ)
Τί λέτε εσείς?

View attachment 253038
Ναι, είναι καλύτερα, αλλά και στην προηγούμενη νομίζω επιδέχονται επεξεργασίας.

• Like
Reactions: stratigos24
Tελικά αυτή η μονή λήψη μου φαίνεται καλύτερη από θέμα χρωμάτων (δεν είχα βάλει και το led φως όπως στην προηγούμενη, ήταν μόλις την ειδα την πεταλούδα και την τράβηξα κάποιες single shots φωτό στο χέρι χωρίς φως/τρίποδο κλπ)
Τί λέτε εσείς?

View attachment 253038

Φυσικα και ειναι καλυτερη η δευτερη (χωρις να ειναι καλη ομως και αυτη γιατι χανει σε punch χρωματικα και υποφερει λιγο απο καλο βαθος πεδιου )

Η φωτογραφια ειναι καδρο και φως......στην πρωτη το φως ειναι αυτο που λεμε flat (εστω και αν ειναι λιγο απο γωνια) φαινεται εντελως αφυσικη . Αν ειχες βαλει το φως υπο αρκετη γωνια ισως να ειχε αλλα διασταση (να αντικαθιστουσες ας πουμε τον ηλιο πχ) ή να το εβαζες ως backlight.

Την επομενη φορα δοκιμασε για το φως σου γωνια 90 μοιρες σε σχεση με την καμετα και το θεμα σου.

• Like
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@Kosh και εγώ νομίζω τη δεύτερη προτιμώ γιατί μου φαίνεται ψεύτικο το φως στην πρώτη. Στην πρώτη μου αρέσει πιο καλά μάλλον η απόχρωση στο background.

Ωραίος!!!

Πώς την έβγαλες ?? (Εννοώ είναι single shot?)

ΥΓ. Έχει διαφορετικό πιο ζεστό χρώμα εδώ που τη βλέπουμε και στο Flickr άλλο πιο ψυχρό. Έκανες αλλαγή αφού την ανέβασες ?

• Like
Reactions: anochampions

Εγω το ιδιο την βλεπω παντου παντως .

Πολυ ωραια . Στην αρχη πηγε το ματι μου εννοειται στο out of focus ματι αλλα τελικα προτιμω την εστιαση πανω στο ξυλο και το σμοκιν της ακριδας παρα στο ματι.

Το ομορφο ειναι το background βασικα αυτο κανει πολυ ωραια την εικονα και ταιριαστη και οι τονικες και χρωματικες εναλλαγες στο bokeh.

Eιναι οπως το ειδες στο EVF σου ή εκανες καποιες επεμβασεις ?

@stratigos24 Κι εγώ τα ίδια βλέπω, κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις σου στο flikr​

Μάλλον με το κινητό μου nxtpaper ίσως κάτι συμβαίνει που εδώ βάλει πχ ρυθμίσεις στην οθόνη και ίσως δεν γίνονται apply στην εφαρμογή στο flickr.

Θα το ψάξω.

Εσάς οι 2 εικόνες που σας έβαλα ίδιες σας φαίνονται ?

Ωραίος!!!

Πώς την έβγαλες ?? (Εννοώ είναι single shot?)

ΥΓ. Έχει διαφορετικό πιο ζεστό χρώμα εδώ που τη βλέπουμε και στο Flickr άλλο πιο ψυχρό. Έκανες αλλαγή αφού την ανέβασες ?
Εγώ ίδιες ακριβώς τις βλέπω και εδώ και στο flickr

• Like
Εγώ τις βλέπω ίδιες και σίγουρα δεν έχω αλλάξει καμιά ρύθμιση. Στα screenshots όμως που παράθεσε ο φίλος stratigos υπάρχει τεράστια χρωματική διαφορά.