Macro

Ωραία βγήκε!

Αλλά κάτι λείπει στο κάδρο.
Ο νεκρός χώρος αριστερά δεν λειτουργεί εδώ θα έλεγα.
Έχεις πολύ βαβούρα και μειώνει το θέμα, δεν το αναδεικνύει.
Ίσως να είχες κάποιο προπ (όπως φύλλο ή κουκουνάρι) εκεί;
Ή να έβαζες κάποια χρωματιστή κάρτα πίσω να σβήσεις τα πάντα και να είναι σαν καμβάς με το μανιτάρι και το κενό χώρο;

Πάντως ο 50-400 είναι ικανοποιητικός για τέτοιες δουλειές θα έλεγα.
Δεν ξέρω βέβαια πόσο καλύτερος είναι από το 24-70 & 105 που έχεις.
Ευχαριστώ για την κριτική, ναι μπορεί να ήταν καλύτερα λίγο κροπαρισμενη αλλά προσωπικά μου άρεσε και έτσι. Μου αρέσουν και οι λεπτομέρειες στο "θολο" φόντο που δείχνουν έτσι σαν ζουγκλιτσα από πίσω.

Που να ξέρεις και πόσο ξεχορτασιασμα έκανα... Παίρνω γάντια μιας χρήσης μαζί ...

Δεν έχω πάρει μαζί ποτέ μέχρι ώρας κάποια κάρτα για φόντο ή κάτι τέτοιο για να βάζω πίσω από τα θέματα μου. Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή.

Για τους φακούς θα σου απαντήσω στο άλλο θέμα που ήδη έχουμε ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση μη χαλάμε το παρόν.

Last edited:
  • Like
Reactions: kbouk and LongTom
Πρώτη και τρίτη καλές, η δεύτερη μόνο ως μελέτη υφής...
Η δεύτερη χρειαζόταν άλλο κάδρο, το θέμα ήταν πολύ καλό (διαφορετικά χρώματα/υφές και σχήματα), αλλά είχα μόνο τον 105 και όχι κάτι σε 50mm.
Όταν πήγαινα προς τα πίσω (1:4 και κάτω), απλά χανόταν η μαγεία του κοντινού/μάκρο.

• Like
Reactions: cacau
Εστίαση όπου λάχει, αλλά πολύ ωραία χρώματα!
Με αυτόν τον φακό, στα λίγα εκατοστά από το θέμα (και το παραμικρό μπρος πίσω αλλάζει το εστιασμένο σημείο) με πρεσβυωπία και χωρίς γυαλιά, είναι θαύμα το ότι βγήκε κάτι εστιασμένο....

• Haha
Reactions: cacau and toupia
Πρωτότυπη ή τελευταία , θέλει λίγο ακόμη προσπάθεια στον σωστό φωτισμό(y)
Δες και στο αντίστοιχο νήμα για τις προσπάθειες πως το πήρα.
Λόγω της περίεργης οπτικής του παχύ πάγου, το LED κυβάκι δεν έκανε καλή δουλειά.
Πιστεύω ότι θέλει πάνελ εδώ, δύο LED συμπληρωματικά και πολύ προσπάθεια να βρεις τη κατάλληλη γωνία, εφόσον μόνο από πάνω έχεις κάδρο που δεν παραμορφώνει πολύ.
Πέρα του ότι πρέπει να βρω τρόπο να καθαρίζω την επιφάνεια του πάγου από ατέλειες και σκουπίδια.
Εάν τα καταφέρω, θα είναι πολύ ιδιαίτερο μάκρο.

Ναι το είχα δει , οι αντανακλάσεις στον πάγο θα σε δυσκολέψουν. Ο καθαρισμός με ξύστρα δεν συνιστάται νομίζω, δες με ένα αναπτήρα ψησταριάς αν μπορέσεις να λιώσεις λίγο το στρώμα του πάγου και έτσι καταφέρεις και τα απομακρύνεις

• Like
Reactions: gkpapad and LongTom
Τι φακος ειναι αυτος ο 2x macro της εταιρειας ? Πολυ δυσκολος φακος......θελει τρομακτικο βαθος πεδιου για να τον αναδειξεις και πολυ προσοχη στην εκτελεση τεχνικα.

• Like
Reactions: aspromavros
Ωραίο! Την επόμενη, προσπάθησε να εστιάσεις στο κέντρο του κοχλία.
Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις :p:p Όπως λέει και ο Kosh το βάθος πεδίου αλλάζει στα χιλιοστά, οπότε και το παραμικρό κούνημα αλλάζει το σημείο της εστίασης.... Άσε που η πρεσβυωπία κάνει τέτοιες προσπάθειες ακατόρθωτες....:LOL::LOL:

• Like
  • Sad
Reactions: gkpapad and toupia
Τι φακος ειναι αυτος ο 2x macro της εταιρειας ? Πολυ δυσκολος φακος......θελει τρομακτικο βαθος πεδιου για να τον αναδειξεις και πολυ προσοχη στην εκτελεση τεχνικα.
Ναι, αυτός είναι και πρέπει να είσαι χειρουργός για να πετύχεις την εστίαση εκεί που τη θέλεις...:D

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις :p:p Όπως λέει και ο Kosh το βάθος πεδίου αλλάζει στα χιλιοστά, οπότε και το παραμικρό κούνημα αλλάζει το σημείο της εστίασης.... Άσε που η πρεσβυωπία κάνει τέτοιες προσπάθειες ακατόρθωτες....:LOL::LOL:

Για αυτο λεμε θελει σταθερη στηριξη καμερας/ αντικειμενου καταρχην και αν εισαι και εσυ στην ....δευτερη ηλικια οπως εμεις ενα βοηθημα εστιασης δεν θα ηταν κακο . Εναλλακτικα ενα εξωτερικο μονιτορακι θα βοηθουσε.

• Like
Reactions: aspromavros
Για αυτο λεμε θελει σταθερη στηριξη καμερας/ αντικειμενου καταρχην και αν εισαι και εσυ στην ....δευτερη ηλικια οπως εμεις ενα βοηθημα εστιασης δεν θα ηταν κακο . Εναλλακτικα ενα εξωτερικο μονιτορακι θα βοηθουσε.
Το σκέφτηκα το εξωτερικό μονιτοράκι, αλλά αν προσθέσεις και το φλας και το diffuser και το cage για να προσαρμοστούν, μάλλον θα θέλω και κάποιον να κουβαλάει εμένα μαζί με τη μηχανή.... :) :)
Δε ξέρω αν θα βολεύει κανένα μονόποδο....

• Like
  • Haha
Reactions: gkpapad and toupia
Η μόνη εφικτή λύση αν τραβάς στο χέρι σε τέτοιες μεγενθυνσεις ακομα και τέλεια συνδιαστική σταθεροποίηση να έχει μηχανή φακός είναι να ρίξεις ριπή και να προσευχηθεις ότι με το ελαφρύ κούνημα που κάνεις έτσι κιαλλιως έχεις και κάποια εκεί που τη θες