Μιας και θέλουν πολύ δουλειά αυτές που είναι με τον 105 macro, ανεβάζω μια από σήμερα με μεγαλύτερα μανιτάρια (που σπάνια βρίσκω) και τα τράβηξα με τον 14mm air viltrox (για να έχω επιτέλους και εγώ μια φορά μανιτάρια με αρκετό περιβάλλον).
12 ληψεις (αν θυμαμαι καλα) stack.
F4 διάφραγμα.
View attachment 279973
Πολύ καλό θέμα αυτή η τριπλέτα, καλά και υγιή μανιτάρια.
Αλλά πιστεύω πρέπει να ξαναπας για να δοκιμάσεις άλλα κάδρα με καλό/σοβαρό στήσιμο.
Οι υπερ-ευρυγώνιοι θέλουν πολλές δοκιμές για να βρεις κάτι που βγάζει ασυνήθιστο (οι περισσότεροι παίρνουν κάδρα από το κάτω μέρος να κοιτάει προς τα πάνω - εφόσον είναι πολύ ασυνήθιστο) και προπάντων καλό αποτέλεσμα.
Το δοκίμασα πάρα πολύ με τον 10αρη και πέρα από 1-2 κάδρα, όλα τα άλλα ήταν νιανια.
Είναι πολύ δυσκολότεροι για να βγάλεις κάτι που αξίζει, έτσι δεν είναι αυτό που λες/πιστεύεις.
Με τον 105 μπορείς εύκολα να βγάλεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, εφόσον ξέρεις τι κάνεις.
Με τον 14αρη πρέπει να το δουλέψεις πολύ σε στήσιμο και κάδρο γιατί το 99% των κάδρων/θεμάτων δεν ταιριάζει σε αυτό.
Π.χ. εδώ το θέμα είναι μικρό και το υπόβαθρο γεμίζει το 80%, δίχως όμως να είναι ένα δάσος που τραβάει το ενδιαφέρον (π.χ. σε ομίχλη ή με κάτι που να υποστηρίζει το θέμα σου).
Επίσης, εδώ δεν δούλεψες το φωτισμό ιδιαίτερα και φαίνεται.
Το δάσος πίσω χτυπάει πολύ να πω την αλήθεια.
Το παρακάτω είναι αυτό που περιμένω από την τέχνη/εμπειρία/εξοπλισμό σου να πω την αλήθεια.
Ξεκινήσανε και σε μας!
View attachment 279856
Πήγα αφού σχόλασα και πολύ σύντομα έγινε νύχτα..
Εδώ είναι τελείως νύχτα με 3 φώτα: Smallrig RM-03 δεξιά και από ψηλά, JJC arm light αριστερά και πιο μακριά εγώ να κρατάω στο χέρι σε θερμή απόχρωση το Godox c30bi σε δυνατή ένταση αλλά όχι προς το θέμα.